13 Mart 2021 Cumartesi

Fatih Terim, ülke futbolunun gördüğü göreceği en büyük futbol figürü


Belhanda süreci sonrasında büyük bir kaos bekleniyordu. Hocanın bu karardan memnun olmadığını düşünüyorum ve Belhanda giderken ki yüz ifadesi de ortada. Bir süre idman fotoğraflarında dahi hocayı görmüyorduk. Kayserispor maçı öncesi ve sonrasında ise hoca oldukça yapıcıydı. Süreci müthiş idare etti ve kaos bekleyenler umduğunu bulamadı. Belhanda sürecini de anlattı, Oğulcan Çağlayan'la alakalı merakımıza da cevap verdi. Tam bir lider edasıyla, süreci mükemmel yönetti.

"Uçakta türbülans olunca hostese bakarsınız. Takımım da benim suratıma, halime, tavrıma bakıyor. Galatasaraylılar da genel olarak buna bakıyor. Onun için benim enerjimin hiçbir şekilde düşmemesi lazım."

Söylediği oldukça doğru. Herkes hocaya bakıyor, onun tavrına göre hareket ediyor. Fatih Hoca, benim adıma en büyük umut. Eleştiririz, yaşananları konuşuruz da, hocaya karşı olan bakış açım, sevgim, saygım asla değişmez. Bu cendereden de seni Fatih Hoca çıkartır. Sizi bilmem de, ben hocaya bakıyorum. Onun ruh hali, tavrı, düşüncesi, hareketleri çok önemli. Kayserispor maçı öncesi, yayıncı kuruluşa verdiği röportajda o kadar pozitifti ki, maç adına umudum bir anda yükseldi.

Sadece kazanmayı değil, iyi oyun da bekliyordum. Kötü oynamadık, iyi oyun anlamında umut da verdik. Doğru bir plan vardı ve o planın işlediğini görmek umut verdi. Bir yandan da b, c planlarımız yok derken, o planlara da kavuşmuş olduk. Fatih Hoca, eminim ki bu süreçten de bizleri en iyi şekilde çıkartacak. Söylediği doğru, durursak düşeriz. Bu yüzden durmayacağız, umudumuzu kaybetmedik.

Sevgili Enes Ekincioğlu (@jo_enes) 'nun Fatih Hoca'yla alakalı müthiş bir twiti var, paylaşmak isterim;

"Fatih Terim ülke futbolunun gördüğü göreceği en büyük futbol figürü. Sadece teknik adam değil, kriz yöneticisi, insan idarecisi, toplum mühendisi. En kritik anlarda en görkemli şekilde çıkıyor..."

Fatih Hoca'dan daha büyüğü gelir mi, emin değilim. Bunu da sadece teknik direktörlük için değil, liderlik anlamında da söylüyorum. Galatasaray'ın teknik direktörü ama her söylediğiyle ülke futboluna yön vermekte. Umudumuz azaldı, sinirlendiğimiz oldu, negatif bir hal içine girdik ama Fatih Hoca, yönetimin yanlışlarına rağmen işi kaosa sürüklemedi. Yeniden herkes umutlu, kriz anını mükemmel yönetti.

10 yorum:

  1. Aynen öyle. Fatih Terim gibisi bir daha gelmez. Hoca muhtemelen 3 sene sonra başkan olup teknik direktörlüğe Okan Buruk'u getirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkan seçmezler hocayı, o da olmak istemez :(

      Sil
  2. Hoca Oğulcan konusunda ne dedi abi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımdaki öneminden bahsetti. Sakatlık sonrası hazır olmadığına bağlıyorum artık.

      Sil
  3. Herkes hocayı beklerken çok yapıcı konuştu. Kimseyi kırmadan camiayı toparlayacak konuşmasını yaptı Fatih Hoca. Bu yönetimin en büyük şansı Fatih Hoca'dir. Başkası olsa şimdiye çoktan taraftar tesisleri filan basardi bu iş bilmezlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da hocanın farkı işte, çok büyük bir lider.

      Sil
  4. Galatasaray evimiz Fatih Terim babamız :) Fatih terimi eleştirmemezlik yaparsak hocaya zarar vermiş oluruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiriyoruz, en azından sen şahit olmalısın :)

      Sil
    2. Yok abi haklı olduğunu söylemek için yazdım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir