20 Mart 2021 Cumartesi

Feghouli konusunu da açıklığa kavuşturmak gerek


Feghouli konusunu da açıklığa kavuşturmak gerek. Sakatlığı sonrası dönüşünü mumla beklediğimiz bir isim. İyiydi bu sezon ve onun ayları da geliyordu. Şampiyonluğun en kritik virajında, saha içinde en büyük aklın olacak bu futbolcu. Onu tam anlamıyla hazırlamak, yeniden sakatlanmamasını düşünmek doğal. Şu var, 1 aydır nasıl hazırlanamıyor? Falcao'su dahi tam anlamıyla hazır olup, sahaya çıktı işte. Feghouli nasıl hazırlanamadı da, maçların son 10-15 dakikasında kullanılıyor hala.

Bu konuda bir şey mi var anlamadım. Neden tam anlamıyla hazırlanamamış olması da sorgulanır, hazır ise de neden son 10 - 15 dakikaları bekliyoruz. Rizespor maçında oyuna girişi de bir akıldı, takım biraz daha derli toplu iş yapmaya başladı. Kayserispor deplasmanı da böyle, Feghouli'nin oyuna girişi sonrası ipler elimize geçti. Bugün ise geriledik, ipin ucu kaçtı. Feghouli 11'e döner de, şampiyonluk ihtimali ortadan kalktıktan sonra mı?

Israrla yazdık, kazanırken de yazıyorduk. Saha içinde oyun aklı yok diye. Çift forvete döndük, sorun bu olmaya devam etti. 2 tane net forvetin var da, sen bu isimlere pozisyon hazırlayabiliyor musun? Saha içinde kim yönlendiriyor bu oyunu? Merkezden gelemiyorsun en basiti, bu forvetleri rakip savunma arkasına kim sarkıtacak, kim ceza sahası içinde topla buluşturacak? O isim Feghouli de, kendisi hala hazırlanamadı. Ya da hazırlatılamadı. 

Burada Feghouli'ye kızmam. Elinden geleni yapıyor, vurdumduymaz bir tavır yok. Teknik ya da sağlık ekibinin işidir bu. Senin Feghouli'yi tam anlamıyla hazırlaman gerekiyordu, bu adam uzun süredir takımla çalışıyor. İhtiyacın olduğunu da biliyorsun ama sırt dönmüş gibi hareket ediyorsun. Böyle bir lüksün yok maalesef. Katkı almalısın, Emre Akbaba'yı kazanacağım diye gösterdiğin ısrarı, Feghouli'yi hazır tutmak adına göstermelisin.

15 yorum:

  1. feghouli'de çok ahım şahım değil de işte eldekilere göre iyi. akbaba filan oynayacağına bu oynasın. yoksa o yıllık ücretin topçusu degil. o ücret sneijder, muslera ya da prime selçuk gibi bi oyuncuya verilir. sözleşmesi bitince teklif edilmesi gereken rakam 1,5m€ filan. kabul etmezse gitsin zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoo bence ligin en yetenekli oyuncusu, adam oyuna girdi saçma sapan bir top attı onyekuruya yine, şu hali bile acayip bir fark adamın inşallah bu milli ara da düzelir de döner orta saha kalitesizlikten kırılacak gedson akbaba yoruldum artık

      Sil
    2. Iki yoruma da katiliyorum aldigi ucretin performansini gosteremedi kesinlikle ama yine de oynadiginda direkt etki ediyor, Belhanda'dan da kurtuldun böyle bir oyuncuyu da yeniden almak zor indirim yaptirip kalmasi saglanmali ben daha cok teknik ve saglik ekibine bakarim, Falcao Ispanya'da tedavi olup 3 4 mac uzun sureler oynayabiliyorsa, Feghouli de hazir hale gelmeliydi.
      Sbeijder meselesine gelince o seviyeleri bir daha Super Lig'de görebilecegimizi düsünmüyoru, su an ligimizin kalitesi o kadar düstü ki Yunan liginde orta seviye oyuncu olan Pelkas bile ciddi fark yaratiyor, Feghouli'nin yaratmamasi imkansiz.

      Sil
    3. Ligin en yeteneklisi ve şu an kenarda bırakılma lüksü yok. Yine de istikrarsız, bence de kalmamalı tabii. Bu parayı alan isimden aldığımız istikrar kötü noktalarda. Bu paraları verme lüksümüz de yok.

      Sil
  2. bence bizim antrenman metotlarında sorun var. mesela josef de souza bizde saracchi beşiktaş'ta olsa saracchi full oynar josef sakatlanıp dururdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle.
      feghouli'ye gelince. aldığı paraya kıyasla çok çok az katkı veriyor. 1-2 pasla gözümüzü boyuyor. çimleri yesin demiyoruz ama biraz aidiyet. beğenilmeyen belhanda çok daha iş ahlakı yüksek bir isimdi.

      Sil
    2. Bilmiyorum, doğru olabilir. Beşiktaş istikrar gösteriyor, en sakatları dahi sağlıklı. Bizde sürekli bir sakatlık sorunsalı, ilginç geliyor.

      Sil
  3. Sorun birinci derecede oyuncularda değil burada. Hocanın son gelişinden bu yana anlamsız bir şekilde takıntıları var. Bu oyun yapısından tut antrenman metodlarina takım yönetiminden oyuncu tercihlerine kadar böyle. Şampiyon olunan sezonlarda dahi böyle oldu. Yönetimden gereken desteği alamıyor olması bunun nedenlerinden biri olabilir ama yapılan hataların tamamını da açıklayabilecek bir sebep değil. Feghouli konusu da böyle bir şey. Neden sırt çevirdiği ile ilgili söylenecek her şey farazi kalıyor. Bu da Hocanın takintilarindan biri diye düşünüyorum ama en kısa zamanda bunlardan vazgeçmek zorunda. Henüz lig devam ediyor. Ogulcan kerem Feghouli gibi oyunculara daha fazla süreler vererek takımın oyun kalitesinde ciddi değişiklikler yapabilir. Oyun aklından bahsediyoruz ya Feghouli bunlardan biri diyerek kerem de oyun aklı olabilecek potansiyeli olan bir oyuncu. Dolayısıyla ikisininde takıma mümkün olan en kısa zamanda yerleşmesi hem merkezden hem kanattan hücum konusunda bizi iyi yerlere getirecektir. Ama dediğim gibi Hocanın takintilarini bir kenara bırakması gerekiyor en kısa zamanda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antrenmanlar bana da enteresan gelir oldu. Sık sakatlıklar, istikrar problemleri var.

      Sil
  4. Yaşadığımız gel-gitlerin sorumlusu maalesef Fatih Hoca. 4 sene geçmesine rağmen, hala bir oyun karar kılınamaması pek anlaşılır değil. Transfer, FFP, sahanın çimleri, oyuncuların yetersizliği, hakemler, TFF vs... bunların hepsini konuştu da kendisi hakkında bir şey söyledi mi bilmiyorum. O zaman Sergen Yalçın ne yapsın? Neredeyse bedava fiyatına kurulan, bizdeki gibi bir sürü kiralık oyuncu ile ve dar bir kadro ile bizden daha zor şartlarda yarışan bir rakibimiz var. Sonuçlardan bağımsız konuşuyorum, kısa zaman içinde hücuma dönük, oyunun merkezini ileride kuran ve pozisyona girmekten hiç zorlanmayan, beklerini oyuna dahil eden ama geride de büyük savunma gedikleri vermeyen bir oyun kurmayı başardılar. Alanya da aynı şekilde bunu başardı, çok daha dar imkanlarla. Çağdaş Atan, sezon başında geldi ve kısa sürede bir şeyler oynatmaya başladı.

    Bizi üzen, sıkan işte bu. Takımın sistemi, dizilişi değil mesele bu oyunu bir türlü kuramamak. Fatih Hoca gibi birinin, nasıl olur da futbolda orta sahanın önemini ıskaladığını anlamıyorum. Ya da kadro istikrarını..
    Bu takımın orta sahasında pas yapan, top isteyen, boşa çıkan, top almayı bilen ve aldığı topu ileriye doğru dikine iyi kullanan oyunculardan kurulu olması gerektiğini nasıl unutur?
    Taylan, neden Fenerbahçe maçından sonra yedeğe çekildi kimse bilmiyor?
    Oğulcan neden kadro dışı kaldı, kimse bilmiyor?
    2 senedir top ayağına değmemiş, kiralık Gedson nasıl olur da ısrarla ilk 11 oynatılabiliyor, kimse bilmiyor?
    Takımın orta sahasındaki en çalışkan, en skorer oyuncusu Emre Kılınç neden ilk oyundan çıkan kişi oluyor belli değil?
    Kerem, neden oynatılmaz?
    En önemlisi, Feghouli hala neden ilk 11'e giremiyor ya da girmiyor?
    Bu soruların cevabını bütün GS taraftarları merak ediyor. 1,5 aydır birbirimize sorup duruyoruz. Fener maçında şahane oynayan orta saha neden bozuldu. Cevabının, takıntılar, saçma sapan kaprisler, aşırı duygusal kararlar olmadığını bilmek istiyoruz. Keyfi alınmış bir takım kararlardan dolayı mı GS, son derece avantajlı gireceği şampiyonluk iddiasını kaybetti? En önemlisi camianın inancı, motivasyonu bu yüzden mi kırıldı?

    Fatih Hoca'nın amacı nedir? Ne yapmaya çalışmaktadır?
    Yenilen gollerde bütün sorumluluğu oyuculara yıkma ve bu hataların bireysel hata gibi gösterme çabası ile ne elde etmek istiyor? Esas ben ona bu açıklamarını yakıştıramadım!!!
    10 maç kaldı, derhal kendine gelmeli ve bu takımı gerçekten hakeden oyunculardan kurmalı. Artık deneme tahtasına çevirdiği, çorbaya çevirdiği, yap boza çevirdiği bu işleri bırakmalı. bir 11 bulup onunla oynamalı. Sakatlık, ceza olmadığı sürece de takımın ayarları ile oynamamalı.
    Artık YETSİN, gerçekten YETSİN.
    Yani, İrfan Can'ı alamadıysak alamadık. Bunun sebebi Fener'in daha çok para vermesiydi. Taylan'la, Oğulcan mı verecekti paralarını?
    Hocanın kendine gelmesini ve doğruları bulmasını canı gönülden istiyorum. Aksi takdirde seneye Fatih Terim'in bu takımda olması mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca'nın amacı nedir biraz ağır olmuş. Amacı başarılı olmaktır, hepimizden daha öte bir yerde Galatasaray için. Eleştiri ayrı, ben de en sert şekilde eleştiriyorum ama bazı kelimeler acımasız olmamalı.

      Sil
    2. haklısın, bazen acımasız oluyoruz. Sadece bu olan biteni tam olarak anlayamamanın verdiği şaşkınlık ve üzüntü diyelim. ondan böyle söyledim.

      Sil
    3. Amacı nedir diye sorgulamak yanlış oldu. Eleştirin doğru yoksa :(

      Sil
  5. Hoca kazanan takımı ne olursa olsun bozmuyor. İşler kötü gidince de birden çok radikal değişiklikler yapıyor kadroda. Bir orta yol bulunsa güzel olacak. Bu maçta Feghouli ile baslanmaliydi mesela.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir