20 Mart 2021 Cumartesi

Ozornwafor'u göremedik diyorduk ya, alın size fırsat


Ozornwafor'u göremedik diyorduk ya, alın size fırsat. Hatayspor karşısında Luyindama ve Marcao cezalı olacak. Donk kesin, bir sürpriz olmazsa da Ozornwafor yanında. Hocanın bazen "stoper zorlama" denemeleri olabiliyor, Ozornwafor için "sürpriz olmazsa" demem bu yüzden. O oynamalı yoksa, elinde kalan stoper kendisi. Sol ayaklı bir de, Marcao'nun yokluğunda kendisini göreceğiz. Ne durumda bilmediğim, hatta çok izleyemediğim için de ne verebilir bilmiyorum.

Galatasaray'da tek maçı var, onda da açılan fark sonrası kendisini 6 numara görmüştük. Beğenmiştim orada da, akılcı işler yapıyordu. Hatayspor zor deplasman ve Diouf, Boupendza gibi hücumculara karşı ne yapabilir bilmiyorum. Şunu da diyebilirsiniz, Luyindama ve Marcao oynuyor da ne değişiyor? Hatta buna bekleri de dahil edin, tek ihale stoperlere kalmasın. Son 3 maçta 15 tane bireysel hatan var. Kaybedilen puan 5 ve 2'si de iç saha.

Oyun kötü, onu ayrı konuşuyoruz. Yine de kötü oyun içinde sonuca gidebiliyorsun. Kayserispor maçı da aynı şey oldu ama golü yemedin. 3 gol attın işte, sonuca gittin. Sivasspor maçında tonla pozisyonun var, 2-2 bitiyor. Rizespor'a 3 gol atıyorsun, 4 gol yiyorsun. "Hata yap" tadında atılan taçlar, stoperlerin topu kaptırışı ve yediğin goller. Kayserispor kaçırdı, Rizespor affetmedi. Hem de 2 golde de birbirinden şık bitirişlerle.

Geri dönüyorsun bir şekilde, oynamasan da dönüyor maç. Sonra bir hata daha. Yedlin'in kırmızısı, kaosa dönen oyun, hocanın "risk" adı altında orta sahayı boşaltışı ve her zaman olduğu gibi maçı vermesi. Bu takım geriye düştüğü an maç kazanamıyor, biz de şampiyonluktan bahsediyoruz. Tüm bunlar üstüne savunmanın yaptığı bu hatalar da eklenince konuşacak bir şey kalmıyor. Ligin en az gol yiyen takımıydın, futbolcular yine aynıydı, hatta Muslera yoktu. Bugün ise 2'şer, 3'er, rahatlıkla yiyorsun o golleri.

16 yorum:

  1. Ben ozonwaforn dan ümitliyim. Şunu söylemek gerekirse bu maç onun için bir nevi dönüm noktası. Fizi var güçlü birisi genç. Fırsat doğdu ayağına. Fatih hoca onu oynatırsa kaybedeceği bir şey yok.

    YanıtlaSil
  2. Ne düşünüyorsun sence Fatih Terim'in bırakma zamanı geldi mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır bırakma gibi bir olay olmaz. Unutmayın ki bu hoca imkansızı başardı. Varsın bu sene de şampiyon olmayalım ama kesinlikle bırakmasın takımı ondan sonra gelecek biri yok...

      Sil
    2. Bu şekilde işlerin yürümeyeceği açık.

      Sil
    3. bilemiyorum ya elindeki kadroyu hiç kullanamıyor, yaşlı t.dlerin modern futbola biraz yabancı kalmaları doğaldır ama hocanın bazı göremediği veya anlayamadığı şeyler var maalesef, Şenol Güneş de bjk de son 2 senesinde böyle şeyler yaşadı bu tarz A plancı t.dler kendi planları tutmayınca başka bir şey bulamıyorlar,3 yıldır geriye düşünce genel olarak hep daha da kötüye götürüyor takımı hoca yaptığı müdahaleler ile, çift forvet ile çok hücum yaptığını düşünüyor ve hala savunuyor bunu, yani açıklamar çok korkunç ve üzücü,pep elimde olsa 11 orta saha ile oynarım diyor ya hoca da 11 forvet ile oynayabilir yani inanılmaz bir forvet hastalığı vr adamda, luyindama yı ileri uca attı marcaoyu tek bıraktı geride adamlar azıcık akıllı olsalar 6 ya falan giderdi maç, gerçekten şu hocanın şu hali üzücü futbolu unuttu adam resmen

      Sil
  3. Semih Kaya'nın fırsatı yakalayıp formayı alması gibi alabilmesini isterdim ama muhtemelen Etebo'yu Donk'un yanına çekip Taylan'ı orta sahada oynatabilir. Tabi gönül ozonwaforn ister zaten şampiyonluk yarışında bu kadar geriye düşmüşken ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynasın önce de, yeni bir kazanım olsun :(

      Sil
  4. (M.T.A) Hocamız risk almaz.Donk'un yanında Etebo önünde Taylan oynar.3-5-2 den vazgeçtim,klasik 4-5-1 yeni sistemim.Bence İmparatorun 5'li ortasaha ile oynaması lazım.Ortasahada şok pres ve fizik üstünlüğü için.Rakip takımının hatalarından golü kovalamalıyız.Çünkü çalışılmış gol atamıyoruz ya bireysel hata ile gol atıyoruz ya bireysel beceriyle sonuca gidiyoruz.Organizasyon yok.Pozisyona da az giriyoruz bu yüzden 2 veya 3 forvete gerek yok.
    Muslera-Linnes,Donk,Ozornwafor,Saracchi-Gedson,Etebo,Taylan,E.Kılınç,Ö.Bayram-Mostafa Mohamed.Ayrıca Hatay'ın yabancılarının potansiyeli de ortadayken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle geliyor, bu yüzden Ozornwafor kesin oynar diyemiyorum.

      Sil
  5. Oynasın deneyip görelim. Milli maç arasında doğru karar verilecektir. Ben de Ozornwafor yerine yamayla bu işin çözülmeye çalışılacagini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Hocanın ezberlerinin dışına çıkabileceğini sanmıyorum...

    YanıtlaSil
  7. Her ne kadar Ozornwafor’u sahada görmek istesem de hocanın Taylan ya da Etebo’yu stoperde kullanacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir