30 Mart 2021 Salı

Forvet kim oynasın tartışmalarını yapanlar var


Eski düzene döneceğiz gibi görünüyor. Bunun üzerine de "forvet kim oynasın" tartışmalarını yapanlar var. Bence tartışılacak bir tarafı yok da, tartışanı da mevcut. Mostafa Mohamed oynamalı, bunun başka bir yolu yok. Senin yatırımın bu futbolcu ve potansiyeli ortada. Çift forvet denemesi adına zaman gerekiyordu, şu aşamada o zamana sahip değiliz. Mostafa Mohamed'in oyunu da haftalar içinde düştü. Yeniden tek forvete dönüşün onun üzerindeki etkilerini göreceğiz.

Aslında sorun rakamlar da değil. Galatasaray'ın hücum organizasyonu tarafında bir problemi var. Çok fazla bireysel yeteneklere bağlı durumdayız. Feghouli 11 başlasa da bizi kurtarsa diye bekliyoruz. Geçen haftalara bakınca da, bol bol bireysel etki var. Mostafa Mohamed de ilk etapta o etkiyi gösteriyordu. Sonrasında o da düştü ve son maçlarda pek golü yok. İlk etaptaki etkisi ise muhteşemdi. Yeniden o görüntüyü yakalaması gerekecek.

Falcao ile sorunum "sakatlık istikrarı" ile alakalı. Sahada olduğunda sorun yok aslında. Son haftalar iyi geçmese de, diri bir Falcao izliyorduk. Sivasspor, Kayserispor ve Rizespor maçlarında görüntüsü iyiydi. Yine de bir şey değişmez, Mostafa Mohamed bu takımın önemli bir yatırımı ve sahada olması gereken isim kendisi. Falcao da son 30-35 dakikada, oyunu biraz daha rakip yarı sahada tutmak ve hücuma akıl katma noktasında hamle imkanı oluşturacaktır.

Bana sorarsanız birlikte de oynarlar. Zaman lazım tabii, şu aşamada olmadı maalesef. Sezon başında bu deneme işe yarayabilirdi. Tabii biraz daha orta saha profilinin değişmesi gerekebilir. Biraz da Mostafa Mohamed bu oyuna uyum sağlamalı ve çalışkan tarafını ön plana çıkarmalı. Bu beklenti kendisine değer katar, yapabileceği bir şey. Falcao'nun da neredeyse tüm kariyeri çift forvette geçti ve bu sayede büyüdü. Son haftalardaki yükselişi çift forvete dönüşle de alakalı olabilir.

8 yorum:

  1. Asıl sorun kim oynayacağı değil abi de gol yediğimiz anda orta sahayı boşaltıp forvet dolduracak mıyız?

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle Muhammed oynamalı.
    orta sahada Feghouli oynarsa, taylan - feghouli ve gedson'un oynaması kesin gibi. Emre kılınç covid olmuş
    Beşiktaş bir maç kaybettiği anda baskı hissedecek. Yeter ki biz kazanalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım kazanırız, hem de güçlü bir oyunla.

      Sil
  3. onyekuru mohammed oğulcan
    10 maç boyunca değişmemeli.

    YanıtlaSil
  4. Falcao her maç hat trick yapsa bize maddi olarak bir geliri olamayacak Mostafa'yi parlatmaya bakmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, geleceğin Mostafa Mohamed ile parlak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir