18 Mart 2021 Perşembe

Geleceğe dönük beklenti duyduğumuz, konuşulan gençlerimize bakalım


Geleceğe dönük umutlarımızın olduğu genç futbolcularımız ne yapıyor, ne ediyor konuşamadık. Çoğu takip ediliyor aslında, herkes rahatlıkla, tüm bilgilere ulaşabiliyor. Bu biraz da onun derlemesi diyelim. Tabii herkesi yazamayacağım, geleceğe dönük beklenti duyduğumuz, konuşulan gençlerimize bakalım. Atalay Babacan, Yunus Akgün, Ali Yavuz Kol, Abdussamed Karnuçu, Emin Bayram, Süleyman Luş ve Erkan Süer burada konu olacak.

Yunus Akgün'ün Adana Demirspor kariyeri fena ilerlemiyor. Tam anlamıyla beklentileri karşıladı diyemesek de, ara ara kalitesini ortaya koyduğu ve istikrar kazandığı dönemler oldu. Kaosun içinde tabii, sürekli değişen hocalar, sık transferler derken yine iyi forma buldu. Sezona yedek başladı, sonrasında formayı aldı ve istikrarlı şekilde devam ediyor. Transfer oluyorsunuz ve o gün Erkan Zengin / Volkan Şen kadroda yok. Transferin son günü takımda tutuluyor ve önünüz tıkanıyor. Neyse ki her 2 isim bugün yok ve Yunus Akgün'ün önü Aralık ayından itibaren açıldı. Samet Aybaba da onun için şans olacak. 

Atalay Babacan da biraz kaos kurbanı. Adanaspor'da sürekli teknik adamlar değişiyor ve ipin ucu kaçtı. Neyse ki Atalay Babacan'ın bulduğu şanslar pek değişmedi. 10 numara ve sol kanat olarak forma giydiği maçlar var. Bir ara üst üste goller atıyordu, rakip ceza sahası içine gol koşularını ve golü koklayışını seviyordum. Biraz tabeladan uzak kaldı ve her maç şans bulsa da süreleri değişkenlik gösteriyor. Bazen 11, bazen kenardan geliyor. Şimdi yine teknik adam değişti mesela, Emrah Bayraktar ile yollar ayrıldı. Onlar da günü kurtarma derdinde. Adanaspor'da asıl konuşulacak isim Celil Yüksel olsa da, onu bonservisiyle sattık. 

Emin Bayram 17 yaşında ve kiralanması, tecrübe kazanması değerliydi. En erken yaşta bunu yapmak lazım. O da Boluspor'da ilk etapta şans bulamasa da, ilk 11'e yerleşti ve iyi performanslar gösteriyor. Ciddi bir potansiyel, hatta ligin de üzerinde. Galatasaray'da şans bulduğunda ayaklar biraz olsun titrese de, 16 - 17 yaşında bir çocuk için gayet güçlü duruyordu. Bu tecrübe de ona önemli bir artı sağlar ve geri döndüğünde rotasyonda yeri hazır olacak.

Uzaklarda büyüyen isim de Abdussamed Karnuçu. Tarsus İdman Yurdu'nda, sezon başından bu yana ilk 11'de ve yerini pek kaybetmeden, 90 dakika sahada kalıyor. Ergün Penbe faktörü büyük. Geçen sezon da aynı istikrarı Ali Yavuz Kol yakalamış ve geri döndüğünde rotasyonda yerini almıştı. 2000 jenerasyonunu konuşurken birçok iddialı isme değinirdik. Abdussamed Karnuçu ise en konuşulmayan isimlerden olsa da, işaret edilen isimlerin de başında geliyordu. Kendisi ile alakalı beklentim yüksek, iyi bir 6 numara olacak. Ciddi sakatlıklar yaşadı, onlar olmasa bugün takımda da yeri hazır olacaktı.

Süleyman Luş da kaos kurbanı ve yanlış kiralamanın esiri oldu. Şanlıurfaspor'a son gün gitti ve tüm takımı sıfırlayacak transferler yaptılar. Bir türlü kötü gidişat bitmedi. Hocalar geldi gitti, sürekli bir değişim hali. Şu kaos içinde ne gibi bir gelişim bekleyebilirsiniz? Süleyman Luş da oynuyor, oynayamıyor, istikrarsız bir süreç yani. Son zamanlarda ilk 11 çıktığı maç sayısı artsa da, oynadığı takım kaynaklı beklentim yok. Erkan Süer de ligin ilk yarısında oradaydı, 2. yarıda ise Turgutluspor'a geçti. Şimdi önü açık, her maç 11 ve ciddi anlamda tabela katkısı var. Keşke Süleyman Luş'u da kurtarabilseydik.

Ali Yavuz Kol'u sona bıraktım. Çünkü apayrı bir konu bu. Yanlış kiralamanın bir imzası daha. Kendisini Yalçın Koşukavak istemişti ve 1 gün sonra görevine son verildi. Yerine gelen Hakan Kutlu da Ali Yavuz Kol'a beklediğimiz gibi şans vermiyor. Her maç kulübede bekliyor. Günü kurtarmaya oynuyor çünkü, bakmaz böyle isimlere. Galatasaray'da daha fazla şans buluyordu bu çocuk. Madem bir yerde oturacak, bizde otursaydı. Daha iyi idman yemiş olurdu, kaliteli futbolcularla çalışırdı. Yazık oluyor yani, yarım sezonu haybiye gitti.

7 yorum:

  1. Erkan, Emin gibi gençleri 17/18 yaşlarında kiralamak doğru hamle. Paf takımında 20 yaşına kadar tutmak fayda vermiyor. Olumlu bir adım attık ama seçilen kulüpler pek olmadı. Umarım seneye oyuncu için uygun ortama sahip kulüpleri buluruz.
    Performanslara gelince; Atalay ve Yunus oynadı, zaman zaman da öne de
    çıktı ancak fizik açıdan hala eksikler. Ali Yavuz Kol'a gerçekten yazık oldu. Aralarından Emin döner, rotasyona girer. Diğerlerini izleyemedim. Gençleri gelişmeleri adına kiralamaya devam etmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün'ler o anlamda geç kaldı, bu tecrübeyi daha erken edinebilirdi. Yunus Akgün'ün gelişimini fena bulmuyorum ben ama Atalay Babacan o kadar parlayamadı.

      Sil
  2. Yunus baya etkili Adana Demirsporda baya da oynuyor ama Atalayda hala o ışık yok gibi

    YanıtlaSil
  3. Ali Yavuz kayıp 6 ayı telafi eder inşallah. Çok can sıkıcı bir durum oldu. Kendisinden beklentim vardı. Hala var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine kiralık gidişini bekliyorum, bu sefer oynayabileceği bir takıma. Keşke yaz aylarındaki Keçiörengücü işi olsaymış.

      Sil
  4. Bu gençler için mutlaka kulüp bünyesinde bir geliştirici takım kurulmalı. Takımın adı da benden olsun "Genç Aslanlar" :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir