22 Mart 2021 Pazartesi

Hamza Hamzaoğlu ile buram buram Anadolu


Hamza Hamzaoğlu, x takımla anlaştı diye haber görünce dayanamıyor, tekrar tekrar yazmak istiyorum. Kendisini seviyorum çünkü, Galatasaray'da önemli işler başardığına inanıyorum. Çalıştıracağı takımları küçümsemek değil maksadım, tamamen "hocanın" kariyer planlamasıyla alakalı konuşuyorum. Sen şampiyon teknik adamsın, Şampiyonlar Ligi oynadın. Kısa süreye 3 tane kupa sığdırdın. Galatasaray'la yolların ayrılmış olabilir de, en iyi teklifi beklemelisin.

O süreçte bindir türlü fırsat geldi. Yunanistan bağlantısı var mesela, oraya gidebilirdin, yurt dışı derdin. Milli Takım fırsatı doğdu bir ara, aday olabilirdin. Trabzonspor ya da proje sahibi bir Anadolu takımına da geçebilirdin. Sen ise hangi takım boşta ise, oraya giderek bir aksiyon aldın. Gittiği çoğu takımda da bence başarılı oldu ama bir anlam ifade etmedi. Sürekli bir değişim var çünkü, sezonda 2 takım ortalamasından bahsediyorum.

Buram buram Anadolu turu demiştim. Şu an yakalanan tat o yani. Bursaspor'la başlayan bu sürecin son durağı Kayserispor. Çalıştırdığı tüm takımları da düşme potasında alır oldu. Düşmemeye oynayan takımların 1 numaralı tercihi yani. Şampiyon bir teknik adamın geldiği şu nokta beni üzüyor. Kariyerini o kadar yanlış yönlendirdi ki, kariyer derslerinde anlatılacak en önemli, ibretlik hikayelerden biri oldu. Bugün Kayserispor'u kurtarır, yarın da x düşmeme adayı takımın başına geçer.

Başarılı olur bu arada, takımını ligde tutar. Ertesi sezona da onunla başlanır, sonrasında ayrılık gelir. Ardından hiç dinlenmeden bir takıma geçer, orada da yürür, sonra ayrılır. Bu döngü böyle devam eder ve belli ki hoca da bunu kabul etti. İleriye dönük, daha büyük bir hayali olduğuna inanmamaya başladım. Oysa onun yeniden Galatasaray'ı hayal edebilmesi gerekiyordu. Üzüldüğüm için yazıyorum, inanın kendisini çok seviyorum.

8 yorum:

  1. Kısa vadede başarılı oldu ama uzun vadede yola çıkılacak biri değildi bana göre. Burak ile aynı tarzda diye Gomez'i veto ettiğini dile getirmişti ve o Gomez beşiktaş'ı şampiyon yaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun vadede başarılı olması adına, transfer tarzı işlere girişmemesi lazım. Gomez işi farklı yalnız, ortada veto yok bence. Olsa da mantıksız değil, elinde Burak Yılmaz var. Sen kendi elindeki değere güvensen, çok daha iyisi elindeydi.

      Sil
  2. Yönetimi karşısına almamak için, taraftarı karşısına aldı. Fırsat transferlerini veto ettiğini hatırlıyorum. Sadece ''koşması'' üzerinden Umut Bulut güzellemeleri yaptığını hatırlıyorum (Umut'u çok sevsem de, o süreçte çok zarar gördü). Hocanın bize çok faydası oldu, ama kadro mühendisliği ve idari becerilerinin uzun vadeli bir ilişkide maalesef yeterli olmadığını düşünüyorum. Anladığım kadarıyla karar almaları ve vizyonu da pek iyi değil. Bize yaşattığı üç kupalı şampiyonluk mutluluğu için her zaman minnettar kalacağım, orası ayrı konu. Keşke daha farklı gelişseydi her şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O güzellemeler üzerine de "hocam bu açıklamalar senin sonun olur" yazmıştım. Oldu da :(

      Sil
  3. transfer istemeyen bir hoca olması iyi aslında.
    ama taraftarla inatlaşması büyük hata oldu.
    terim başkanken hoca olarak görmek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer istememesi yetmiyor, hele ki böyle camialarda. Azdan çok alması iyi bir şey yoksa ama bunu iyi ifade etmek gerekli. İletişim mühim.

      Sil
  4. Plan, proje, sistem... Nerde bunlar. İki haftada bir hoca değiştiren takımda ne yapabilir ki? Diyelim ki takımı ligde tuttu Türk futboluna ne gibi bir katkısı olacak bunun? Ligde takım 14'e düşürülmeli ve Kayseri, Erzurum, Rize gibi amaci sadece ligde kalmak olan takımlar düşürülmeli. Hatay, Alanya gibi futbola renk katan takımlara da prim verilmeli. Altınordu direkt süper lige çıkarılmalı ve bu tarzda devam ettikçe dusurulemez takım ilan edilmeli. Avrupa'da kötü sonuç alan oraya sırf para için giden takımlar da ertesi sene Avrupa kupalarına gönderilmemeli. Hatta paralarına da el konulmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapamaz tabii de bu düzene ayak uyduran da kendisi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir