7 Mart 2021 Pazar

İyi bir oyunla kazanıp, yeniden seri yakalamamız gerekiyor


Ankaragücü maçından bu yana, gördüklerimizi "eleştiri" halinde yazıyoruz. Ders alınması gereken bir maç olduğunu düşünüyorum, ilk 11 yapısı mutlaka değişmeli. O maçtan ne denli ders aldığımızı da Sivasspor karşısında göreceğiz. Sivasspor çıkışta, hafife almamak gerekiyor. Avrupa Ligi onların dengesini ciddi anlamda bozmuş ve ligin ilk yarısında zorlamıştı. Avrupa, Anadolu takımlarının dengesini genel olarak bozuyor. Bir de bu sezon çok sıkışık bir fikstür var derken, nefes dahi alamadılar. Biz gruplara kalsak, eminim ki aynı sorunları yaşayacaktık.

İyi bir oyunla kazanıp, yeniden seri yakalamamız gerekiyor. Saracchi de dönmüş durumda, şu an eksik yok. Kadro da olabildiğince alternatifli. Mostafa Mohamed oynamayacak olsa da, orayı da 1 maçlık idare edecek alternatiflere sahibiz. Artık iş hocaya bakıyor, pas ve direkt oyunun harmanını yapmak zorunda. Biz ya amansız pas oyunu, ya da direkt oyun oynuyoruz. Bu 2 oyunun dengesi sağlandığı an, hücum da verimli bir hale gelecek.

Bu anlamda da Taylan Antalyalı ve Feghouli'nin ilk 11'e dönmesi gerekiyor. Onyekuru, fırsatçılığı ve gol sezgisi sayesinde, rakip ceza sahası içinde pozisyona giriyor. Bunu da kötü oynarken yapıyor. Bir de onun savunma arkası koşuları, topsuz oyunda etkileri var. Tabii bunu göremiyoruz, çünkü o pası atacak futbolcumuz yok. Atıcımız yok derken ki kastım buydu. Taylan Antalyalı, ligin en iyi uzun pas yapan 6 numarası. Feghouli'nin de oyun aklı devreye girerse, Onyekuru'nun da verimi yükselecektir. Yeter ki şu bitiriciliğini hatırlasın, son haftalarda bu anlamda çok düştü.

Taylan Antalyalı ve Feghouli devreye girerse de, stoperdeki tercih Luyindama olur. Geriden oyun kurmak biraz olsun nefes alacak çünkü, Luyindama da savunma dengesi ve sertliği açısından değerli. Atıcın olduğunda, Yedlin ve Saracchi gibi hızlı beklerin de etkisi artar. Hızlı, direkt oynayacak isimler var ama pas yapamadık. Pas yapıyor olsak da hızlı futbolcular bulamadık. Tam o dengeyi yakaladık derken, tercihler yine farklı oluyor.

Muslera
Yedlin Luyindama Marcao Saracchi
Taylan Feghouli Kılınç
Oğulcan Falcao Kerem

Benim düşüncem bu olsa da, Kerem yedek oturur ve Onyekuru oynar. Feghouli de sağ kanada geçip, Belhanda orta sahada olabilir. Falcao varlığından ötürü, sağ kanatta Oğulcan Çağlayan'ın da çalışkanlığı önemliydi. Arkasında da Yedlin gibi bir hücumcu bek varken. Bazı kazanımları yapıyoruz da, sonrasında çabuk unutabiliyoruz. Oğulcan Çağlayan'lı haftalar, en iyi oynadığımız zamanlara geliyor. Ön alandaki hareketlilik ve oyun içi katkısı olmazsa olmazımız olmalı.

3 yorum:

  1. iyi futbol umudum kalmadı artık. 3 puan alalım bari.
    3 senedir kaç tane transfer yapıldı değişen bir şey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim iyi oyun umudum da var. 3 sene mevzusu da farklı, çok konuşuldu. Arada net ve üstün çok iyi oyunlar var.

      Sil
  2. Galiba gelecek sezon da tutacaklar Gedson'u, ısrarın kaynağı bu sanırım. Başka mantığı yok.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir