29 Mart 2021 Pazartesi

Kalitesi ortaya çıktı diyeyim, orada başka bir Okay Yokuşlu yok aslında


Milli Takım adına özel olarak konuşulması gereken isimlerden biri de Okay Yokuşlu. Kendisinin kalitesini her ne kadar iyi bilsek de, son dönemde bunu göremiyorduk. Celta Vigo kariyeri orta şekerli ilerliyordu. Oynuyor, oynamıyor, form grafiği çok değişkenlik gösteriyordu. Celta Vigo adına biraz da "elden çıkartılmak istenen" futbolcu kıvamına gelmişti. Hatırlayın, sezon başı da Galatasaray adına konuşuyorduk. Kiralanması çok ciddi ihtimaldi.

Hatta bu işi de sonuna kadar getirmiştik. Son anda başkan vetosu geldi diye aklımda, yoksa sportif direktörleriyle anlaşılmıştı. Belli bir opsiyon miktarına bu iş bitiyordu ve yaz adına heyecanlandığım bir hamleydi. Tabii o dönem ısrarlı bir 6 numara arayışı vardı ve Taylan Antalyalı'dan şu çıkışı kimse beklemedi. Taylan Antalyalı'dan o çıkışı gördükten sonra, Okay Yokuşlu transferi iyi ki olmadı da dedim.

Nzonzi'li dönemden bir çekincem vardı çünkü. Çok hareketsiz bir yapıydı o ve yapı içindeki herkes kötü göründü. Başta da Nzonzi. Okay Yokuşlu da tarz olarak biraz onu andırıyor. Yine temposuz bir yapıda sırıtması muhtemel olabilir diye bakmıştım. Taylan Antalyalı'nın 6 numara oynadığı yapı daha hareketli. Onu orada kazandığımız için, bu transfer niye gerçekleşmedi diye üzülmem. Milli Takım açısından baktığımda ise, Okay Yokuşlu çok değerli ve yükselişinin önemini görüyoruz.

Milli Takım'ın yapısı, oyun tarzı daha farklı. Okay Yokuşlu da Premier Lig'e kiralanmasının ardından yeniden yükselişe geçti. Kalitesi ortaya çıktı diyeyim, orada başka bir Okay Yokuşlu yok aslında. Kalitesi, potansiyeli hep buydu. İstikrar kazanınca da oyunu büyümüş oluyor. Hollanda ve Norveç maçlarının x faktörü oldu. Savunma önünde hem ciddi bir fizik üstünlük, hem de savunma aksiyonuyla çok iyi bir kesici. Top tekniğin de iyi olunca, komple bir 6 numaraya yaklaşıyorsun.

6 yorum:

  1. Son dönemlerde çok ağır bi görüntüsü vardı onu atmış abi en büyük fark orada baya hareketlenmiş :)

    YanıtlaSil
  2. Youtube'da Sinan Yılmaz ve Bülent Kalafat'ın ''Saha İçi'' kanalını takip ederim. Bülent Kalafat, WBA'yı takip eden bir İngiliz spor muhabiriydi sanırım, bir röportajı var. WBA, Diagne için mi yoksa Okay için mi kesinlikle kalmasını ister sorusuna hiç düşünmeden Okay diyor ve taraftarların ona hayran olduğunu, uzun zamandır böyle bir oyuncunun yokluğunu çektiklerini söylüyor. Gerçekten WBA tarzı veya bir tık üstü Premir lig takımları tam Okay'a göre. Bu kiralık hamlesi ona çok yaradı, WBA düşse de premierde kalır gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piyasa yaptı işte. Bir de Euro 2021 etiketi geldiği an, değerine değer katacak.

      Sil
  3. Premier lig her oyuncuyu bir üst seviyeye taşıyor nerdeyse. Sadece Cengiz Under'e yaramadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cengiz Under sürekli sakat maalesef. Kariyerini aşağı çeken bu oluyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir