4 Mart 2021 Perşembe

Kerem Aktürkoğlu bana göre kendini kanıtladığı bir maçı daha geride bıraktı


Galatasaray adına sezonun en önemli kazanımlarından biri. Keşke daha ısrarcı olsak ve forma bulduğu süre artıyor olsa. Şu esnada kenardan getirip, katkı almaya çalışıyoruz. O da elinden geleni şu ana kadar yaptı. Çalışkan, istiyor, bunu da belli ediyor. Ankaragücü deplasmanında isyan eden tek futbolcumuzdu. 2-0 olduktan ve Mostafa Mohamed kırmızı kart gördükten sonra tüm takım durdu. Bir tek Kerem Aktürkoğlu'nun bir şeyler yapmaya çalıştığını gördük.

Hatalar elbette olacak, genç futbolcu. Gol de yedirir, gol de kaçırır. Burada esas olan istek ve çalışkanlık. Kerem Aktürkoğlu da bunu veriyor sana. Onyekuru'nun transferi öncesi bazı kuşkularım vardı mesela. 2. Galatasaray sezonunda oyun içi katkısını pek göremiyorduk ve sadece gol anında vardı. Yine gol atar, en kötü maçında dahi net pozisyonlara girer ama o gol gelmediğinde de sahada olmasının anlamı kalmaz.

Oyun içi katkıda yok çünkü, yine bıraktı bunu. Savunma yardımı, topu hücuma taşıması, kanadını sürüklemesi. 3. döneminin ilk 2-3 maçında bunları yapmıştı da. Sonrasında düştü ve sadece gol anında var olmaya çalışıyor. Böylelikle de sol kanattan herhangi bir oyun kurulumu bekleyemezsin. Atıcın da yok, Onyekuru'yu savunma arkasına kim kaçıracak. Orada biraz daha sürükleyicilik lazım, Onyekuru şu haliyle 11'i hak etmiyor.

Kerem Aktürkoğlu'nu ise 2. yarının genelinde sağ kanatta sınırlasak da çabaladı. Sola geçti ve golle buluştu. Bir anda "acaba 2-2 olur mu" diye düşünmeye başladık. Oyunu kanatlara böyle yıkarsın işte, orada oyunu sürükleyebilecek, top kullanabilecek isimlerle. Topsuz oyunda var olmak, skor aradığın anda orayı işletmek değil. Kerem Aktürkoğlu bana göre kendini kanıtladığı bir maçı daha geride bıraktı. 

22 yorum:

  1. formsuz bir onyekuru yerine solda kerem ile başlamalıydık. gol attığı için bunu söylemiyorum. pas kalitesi yaşına göre çok çok iyi bence. ayrıca her sola geçtiği zaman benzer goller atması veya benzer gol pozisyonuna girmesi tesadüf değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Çalışkanlığı, oyun içi katkısı değerli.

      Sil
  2. Arda ve Henry oynarken, Kerem nasıl oynamıyor akılalmaz bir şey.
    Fatih Hoca kendi doğrularından saptı. Umarım bu mağlubiyet onu da kendine getirir.

    YanıtlaSil
  3. Hocanın artık formayı hak edene vermesi lazım bence. Niye vermediğini bilmiyorum. Belki de aklında farklı bir kurgu var. Eleştirmek adına demiyorum. Taylan feguli kerem bence hak edenler adresten eğer belhanda feguli iyi uyum devame derse belhandayi dahi isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Israr ediyor, kazanırım diye düşünüyor da, bence o ısrar anlamsız.

      Sil
  4. şimdi bir kere bu çocuk sol açık. onyekuru yüzünden sağa atıyoruz. orada bile iş yapıyor bazen ama aksıyor çok belli. mevkisi sol.

    onyekuru'yu kesmek kolay değil. öyleyse ne yapacağız dönüşümlü oynatacağız. bu kadar basit. gerekirse 45 gibi girecek. ama yerinde yani solda oynayacak.

    onyekuru kötüyse çıkacak. tapulu malı değil o forma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağda çalışkan, seni çizgide taşır. Solda da bunları yapmasının yanında, kat eder ve iyi sağ ayağını çok daha iyi kullanır.

      Sil
  5. Bu çocuk Erzincanspor'da çok kolay yaptığı işleri Süper Lig'de bile yapabildiğini gösterdi. Şu gol vuruşunu bilmem kaçıncı kez yapmıştır ve başarılı olmuştur. Sadece gol vuruşu değil, yaptığı koşular, akıl dolu pasları da cabası. Bu çocuk formayı giyecek vaziyete gelmiştir artık. Ama sol açıkta. Etkisini max.düzeyde tutmalıyız. Onyekuru için de biraz rekabet ortamı oluşturulmalı. Rehavet değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O golde, önünü açması dahi bir şeydir. Onyekuru bitirme anında olur da, pozisyonu böyle oluşturamaz.

      Sil
  6. Kerem ve Oğulcan, Yunus'tan daha yetenekli değiller ama oyunu çok iyi biliyorlar. Sağ kanat artık bu iki isim arasında kalmalı, Arda kulübeye Soso da sağ içe geçmeli artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oğulcan zaten çok ihmal ediliyor. 11 yazan herkes onu kenara atıyor. halbuki banko olmalı. oğulcan ve sağ iç feghouli en ideal sağ kanadımız tartışmam bile.

      Sil
    2. Yoktu şu ana kadar, geri döndü. Kadroya da dönmeli, 11 adına çok önemli.

      Sil
  7. Kesinlikle katılıyorum ağabey

    YanıtlaSil
  8. çok doğru bir tespit olmakla beraber on birde oğulcanın eksikliği de inanılmaz eksi yazıyor. takımın orta sahası mücadeleci kenarları yaratıcı olmak zorunda kalıyor burada da merkezdeki üstünlüğümüzü kaybediyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön alandaki mücadele düştü, oyun içi katkısı düştü.

      Sil
  9. Oyun içi katkısında yok. Gol de gelmeyince problem oluyor.

    YanıtlaSil
  10. Kerem'in ilk 11 baslamasi gerek artik sagda oynayanlardan eksigi yok fazlasi var bana göre zaten siritirsa cikarirsin o riske degecek sekilde sure aldigi maclarda bosu yok. Zaten Onyekuru hemen her macta tehlike yaratiyor, amansiz bir baskiyla baslayip 2 forvet ozellikli kanat ve Falcao'yu ya da Babel'i bulusturup oynamaliyiz. Mustafa'nin karti iptal edilebilir diyorlar ama konu Galatasaray olunca asla olmaz, sanmiyorum. Ayrica dedigin gibi 2-2 yapabilirdik kayip süre verilseydi, Fenerbahce bugun 10 dakika uzatma oynadi nedense boyle uzatmalari da sadece rakiplerimize veriyorlar, kirmizi kart istatistikleri zaten rezalet neredeyse operasyon delili gibi rakiplere verilmeyen ve bize verilen kart istatistikleri var, forumlarda rakamlar 2 gundur dolasiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağda da olur ama solda çok daha etkili olacağını düşünüyorum.

      Sil
  11. Bu adam hem geçiş oyununda var hem rakip kapanırken. Onun gelişimi adına en iyisi biraz daha asıl rollerde şans vermek. Milli takımda kanatlarda büyük eksiklik var rahatlıkla girer Euro 2021 sonrası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanmak, daha fazla değerlendirmek lazım. Bunu yapamıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir