23 Mart 2021 Salı

Konstantinos Tsimikas & Galatasaray, hala mı kiralık hamleler?


Liverpool, kendisini sezon başında 13 milyon avro'ya transfer etmişti. Bu sezon neredeyse "hiç" şans bulamasa da (özellikle ligde), onlar adına önemli bir yatırım. Yine de, "kiralama" noktasında imkansız olmayan bir iş. Premier Lig kulüpleri bu transferleri yapar, 1-2 sezon içinde de katkı alamazlarsa, bu futbolcuların önce kiralanmasını izleriz. Gittikleri yerde piyasa yapıp, yeniden ayağa kalkmaları adına. Tsimikas adına da bu konuşulabilir.

Galatasaray'la da adı anılmış zaten, gündemde olduğu konuşuluyor. Sol bek rotasyonunun yeniden yapılanacağını konuşmuştuk. Saracchi ve Emre Taşdemir'in yaşadığı sık sakatlıklar buna yol açtı. Saracchi kalır mı emin değilim, bonservisi için "girilebilir risk" tadında rakamlar konuşuluyor. O rakamlar gerçekse (2-3 milyon avro civarı), kalma şansı doğar. Yine de tek başına yetmez. Saracchi'yi güvenip yola çıkmak zor.

Şu da soruluyor. Yabancı sınırı gelecek ve 2 yabancı sol bek lüks olmaz mı? Bence olmaz, başka yerlerden telafi imkanı var çünkü. Konuşulan bir sürü yerli isim var. Ayrıca o açıklanan yabancı kuralı da pek uygulanabilir gibi değil. Aynı düzen devam eder diye düşünüyorum, en azından bir süre daha. Haliyle de her 2 beki de yabancı isimlerden oluşturma şansı var diye düşünüyorum. Asıl soru, sattığın kadar al biterken, hala mı kiralık hamleler?

Buna ben de karşıyım. Sattığın kadar al sarmalında buna mecbur kaldık da, bu saatten sonra biraz daha "scout" tarzı ya da fırsat işlerine yönelelim. Kiralamalar geride kalmalı, gelen isim bizim olmalı. Tsimikas ya da x kiralık hamleye bu anlamda soğuk bakarım. Birini kiralarsın, ödeyebileceğin miktarda opsiyon olur, o ayrı konu. Buna karşı çıkılmaz, bu da bir yatırımdır. Ama opsiyonunu da karşılamanın zor olacağı isimleri kiralamanın mantığı olmaz.

Tsimakis, tempolu ve teknik özelliği yüksek bir sağ bek. Tam "büyük takım beki" deriz ya, o özelliklere sahip. Geriden oyunu iyi kurar, seni oradan çıkarır, oyunun 2 tarafında net katkı sağlar. Liverpool'a transferi boşa değil, ciddi bir potansiyel. Şu aşamada orada tutunamamış olması da bir şey değiştirmez. Bugün satıyor olsalar, 8 - 10 milyon avro arası bir bonservisi rahatlıkla bulurlar. Bu işte tek ihtimal kiralamadır, o da imkansız değildir ama ne kadar gereklidir tarafı muamma.

9 yorum:

  1. Makul bi satın alma olursa 6-7 gibi bence girilmeli çünkü potansiyeli baya yüksek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülebilir bence de.

      Sil
    2. Tam potansiyelini göstermeden 13 verdi liverpool sonuçta biraz daha olgunlaşsın güzel paralar kazandırır ama abi şöyle bi durum daha var türk takımları bundan sonra şampiyonlar ligine gidemez gibi duruyor bizim takımlar o yüzden yüksek bedelli genç almamak daha mantıklı gibi

      Sil
  2. bu ekonomik durumda 6 milyon falan az mı?

    YanıtlaSil
  3. Bir yerlerden genç potansiyeli olan bonservisini alabileceğimiz oyuncular bulmalıyız. Yerli ya da yabancı fark etmez. Bu formül bize bir şey kazandırmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle, yeni kiralamalara ben de soğuğum.

      Sil
  4. Linnes ile yeni sözleşme yapılmayacağı yüksek ihtimalken, yabancı ikinci bir bek bence de lüks olmaz hatta gereklidir. Kiralama transferleri makul bir opsiyonu olmadığı sürece mantıksız geliyor. Scout hamleleri bekliyorum, Emre Utkucan ve ekibine güveniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz, gerekli de. Başka yerlerden telafi ederiz o durumu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir