12 Mart 2021 Cuma

Kötü futbolu sadece zemin üzerinden okuyamam


Zemin etken, bunun da sorunlarını yaşayacağımızı, Kasımpaşa maçının sonrasında herkes söyledi. Zemini bozan kar yağışı değil, o karın temizlenme şekli. Sahaya o şekilde dalarsan, zemini bütünüyle bozmuş oluyorsun. Sezon sonuna kadar da bir toparlanma beklemiyorum. Bu sezon artık böyle geçer. Bizim gibi pas yapmaya çalışan takımlar adına mutlaka bir handikap. Eminim ki tüm futbolcular Belhanda gibi düşünüyordur.

Yine de futbol oynanmayacak kadar kötü bir zemin yok. Kötü futbolu sadece zemin üzerinden okuyamam. Mustafa Cengiz'e ilk defa bir konuda hak veriyorum, haklı çünkü. Ankara'da halı gibi zemin vardı da, Ankaragücü karşısında ne oynadık? Kendi sahamızda kötü de olsa, oynanmayacak bir zemin yok. Kaçan Sivasspor galibiyetini, kötü oynanan Erzurumspor maçını zemine asla bağlamam. Bizdeki sorun ve sıkıntı bambaşka.

Fatih Hoca'nın Sivasspor maçının ardından yaptığı açıklamaları konuşmak istesem de, gündem sonunda ancak bugüne kaldı. Gerçi orada da değinmek istediğim 2 konu vardı. Zemin ve Taylan Antalyalı mevzusu. Zemini konuştuk. Taylan Antalyalı için ise sürekli bir "sakatlık" haberi yapıldı. Ben de öyle biliyordum, pubis başlangıcı olduğu herkesin dilindeydi. Hoca ise bunun kendi tercihi olduğunu ve sakatlık olmadığını söyledi. Ben hocanın sözüne inanırım.

Piyasası düşmesin, transfer mevzuları var diye sakatlığı gizleniyor da deniyor. Bunu diyen de, futbolcunun sakat olduğunu her platformda söyleyenler. Madem öyle bu konuyu sen neden açıklıyorsun. Gizli değil yani, herkes biliyor. Hocanın bu konuyu saklamasının bir anlamı kaldı mı bu durumda? Alanyaspor'la oynanan kupa maçının 45. dakikasında oyundan çıktı ve kendisini uzun süre göremedik. Pozisyonun en iyi yerlisi olduğunu ısrarla yazıyoruz.

Kasımpaşa maçında Etebo tercihi zemin kaynaklı tamam da, diğer maçlarda Taylan Antalyalı forma giymeliydi. Bir de nerede olduğunu bilmediğimiz Oğulcan Çağlayan var. Bu işi İrfan Can Kahveci transferine bağlayanlar da oluyor. Ütopya diyorum da, kafamda da bazı soru işaretleri oluşuyor. Ceza mı kestik, tavır mı aldık, ne yaptık, ne ettik bilen yok. Açıklama da gelmediği için bu tarz haberler türemeye devam edecektir.

12 yorum:

  1. Fatih Terim'i yönetim sorgulayamıyor o yüzden hoca da rahatlıkla hedef gösterip kötü futbolu unutturabiliyor. Hakem, zemin vs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetim önce yönetim olsun, sonra sorgular.

      Sil
  2. Fatih-Donk-Şener-Linnes-Ömer-Akbaba sözleşme uzatılmaması gerekenler... Sizce?

    YanıtlaSil
  3. Kaan Ayhan - Dorukhan - Aytaç Kara - Salih Uçan
    Mevcut yabancı sınırı varken ısrarla Gs’de görmek istediğim isimler.. Sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dorukhan'ı o istediği maliyetlerle almazdım.

      Sil
  4. Duydugum kadariyla Ogulcan'a 1 degil 2 sebepten dolayi tepki var, birincisi ICK olayinda ICK'ya aracilik ettikten sonra ICK'nin Fatih Hoca ile gorusturulmesi, hocanin bu olaylara inanarak basin onunde ICK saglam duruyor gibi laflar ettikten sonra ICK'nin Emre Belozoglu ile ikili oynadiginin ortaya cikmasi sonucunda Ogulcan'in da araci oldugu icin tepki almasi.
    Ikinci olay ise Ogulcan'in mukavelesinin feshi sirasinda Galatasarayli profesyonellere tam olarak dogru ve seffaf bilgi vermemesi uzerine kulübün zor durumda kalmasi ve tazminat olayi bunlarin hepsi birer etken, selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğulcan'ın fesih mevzu elbette dönecek, orada haklı. Değil diyelim, ceza kulübe değil kendisine kesilmedi mi? Ne alakası var yani. Etken falan olamaz.

      Sil
  5. Kayseri maçında puan kaybı yaparsak hoca bu sefer ciddi ciddi sorgulanır, 8 de 8 yaparken de iyi futbol yoktu ama kazanırken bir şey denmiyordu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an da sorgulanıyor, maalesef futbol iyi değil.

      Sil
  6. Fatih Hoca bu oyun tarzını kendisi tercih etti. Ligin ilk yarısında çok iyi oynadığımız maçlar varken o tarzdan sonuç alamadığı maçları görüp farklı bir şey denedi kadroyu da buna göre revize etti. Ama o oyun tarzı Galatasaray geleneğine pek uymuyor. Sahadaki isimler de pek uymuyor buna. Tam saha pres, baskılı oyun ve direkt kaleye giden bir oyun tarzına dönmemiz gerekiyor. Biliyorum bu bir haftada oynanacak bir oyun değil ama en azından bunu denemeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Revize etti ama bu da pek tutmuş gibi görünmüyor. Yanlış yaptı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir