27 Mart 2021 Cumartesi

Kısa zamanda, çok büyük bir kariyer


Bu adamın 21. yaşına yeni girmiş olması, o kadar da yakından tanımayanı şaşırtır. Kısa zamanda, çok büyük bir kariyer. Galatasaray'da forma giymeye başladığında 18 yaşındaydı, direkt Şampiyonlar Ligi stoperi oldu. Sonrasında Stuttgart, 6 ay sonrasında da Schalke 04. Bu sezonun Ocak transferinde de Liverpool. Çağlar Söyüncü / Merih Demiral gibi 2 dev stoperin arkasında, 1 dev stoper de Ozan Kabak. Hollanda karşısında da çok beğendim.

Bu yükseliş de beni mutlu ediyor. Galatasaraylı çünkü, bizim evladımız. Galatasaray altyapısından çıkmış bir ismin de geldiği bu noktalardan mutlu olmaktan daha doğal bir şey yok. Arda Turan da böyle beni mutlu ediyordu, ta ki Barcelona sonrası içine girdiği ruh haline kadar. Neyse ki onunla da barıştık, kariyerinin bir noktasında camiayı arkasına almayı bildi. Ozan Kabak, böyle bir karakter değil tabii. Bu tarz şeyler yaşamaz.

Futboluyla konuşacağız zaten. Liverpool performansı da her geçen zaman yükselmeye devam ediyor. Klopp, onun adına büyük şans. Geliştirdiği, yükselttiği stoperler malum. Subotic gibi bir stoperle dahi neler yapmıştı, Ozan Kabak üst düzey bir potansiyel. Gelecek sezon Van Dijk gibi bir liderle oynayacak, yükselişi devam edecektir. Şu an kendini kanıtlama döneminde. Kanıtlamaya da başladı, iyi performanslar izliyoruz. O ilk heyecan bitti.

6 yorum:

  1. Yillar sonra bir tek ozan çıktı o da mecburiyetten oynatildi da çıktı. Başka da kimse yok. Bugün yine gençlerin yüzüne bakılmıyor. Kiralık verirken bile gonderilecekleri takima dikkat edilmiyor. Varsa yoksa yeni transfer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecburiyet değil o, gayet planlı hareketti. Sezon başı sakatlığı olmasa, kampta da görülecekti.

      Sil
  2. Ozan Kabak seneye göze daha da batacağını düşünüyorum:) Van Djik Liverpoolda oynadığı en iyi stoper Ozan olacaktır o bile sabırsızlanıyordur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, olabilecek en iyi lider stoperle oynayacak :)

      Sil
  3. Klopp'la çalışması büyük avantaj Klopp Subotic Felipe Santana gibi stoperleri bile üst düzey stoper yapmıştı. Ozan Kabak onun elinde dünyanın sayılı stoperleri arasına girer.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir