21 Mart 2021 Pazar

Merkezde tonla isim kümelendi ama 1 tane akıl çıkaramıyoruz


Row-Z Report (@RowzReport) 'un paylaşmış olduğu maç haritaları üzerine konuşalım. Rizespor sahaya ne güzel yayılmış, önce oraya takıldım. Stoperler geride olsa da, orta saha ve hücumun boyu olabildiğince yakın. Planlı hareket ettiler bence, kapandılar, gol yememeyi düşündüler diyemem. 2. yarının hemen başında öne geçseler de, kontra imkanını iyi kullandılar. Galatasaray 10 kişi kalınca da gayet galibiyeti kovaladılar. Kontrayı kovalayan ve bu sayede pozisyon bulan taraf Galatasaray'dı.

Galatasaray'da ise yine büyük bir karmaşa var. Stoperler orta sahaya kadar (doğal olarak) çıkmış, Etebo da onların hizasında ve bir anlamda 3'lü savunma bu. 3-5-2 ya da daha garip bir görüntü. Merkezdeki kümelenme anlamsız çünkü. Mostafa Mohamed, Falcao, Emre Kılınç ve Emre Akbaba bir anlamda birbirine girmiş. Hücumda zaten bir şey üretebilmiş değiliz, bu kaos içinde de üretmek imkansızdı. Emre Akbaba'nın attığı gibi gollere muhtaçsın.

Yedlin ve Saracchi'nin tempolarına güvenip, onları kanatlarda çok yalnız bıraktık. Kayserispor deplasmanı böyle değildi, Gedson ve Emre Kılınç onları iyi desteklemişti. Burada ise merkezde kümelendiler, bu kaos içinde de merkezden gelemedik. Falcao ve Mostafa Mohamed, geriye gelip top almak zorunda. Ceza sahası içinde göremiyoruz çünkü, besleyemiyoruz forvetleri. Merkezde tonla isim kümelendi ama 1 tane akıl çıkaramıyoruz.


4 gol yedik, bence 3'ü hediye ama rakibin gol beklentisi senden yüksek. Daha net pozisyonlara girdiler. 3 gol attığın maçta, 0.6'lık gol beklentisi oluşturabildin. Bu da etkisizliğini, hatta hücum fakirliğini ortaya koyuyor zaten. Ceza sahası içinde yoksun, forvetlerini göremedin bile. Haliyle de rakip kendi kalesine atsın ya da Emre Akbaba / Babel gibi isimler uzaktan kaleyi yoklasın. Yaptığımız tüm bireysel hatalara rağmen puan kaybetmeyi hak ettik.


Savunma yerleşimi de enteresan. Etebo, stoperlerin dahi gerisinde yer alıyor. Önde karşılayalım derken, olmadık hataları yaptık zaten. Falcao ve Emre Kılınç, burada dahi kümelenmeyi başarmışlar. Gedson Fernandes orta sahada yalnız, Yedlin önde, Saracchi geride. Yine savunmanın sağ tarafında kalabalıklama var. Rakipleri orayı çok fazla kullanılıyor, bu da Yedlin'in hücum karakteri ile alakalı olabilir. Hücum organizasyonun olmayınca, Yedlin'in de bu çabası boşa çıkıyor.

4 yorum:

  1. Bu iki haftada önümüzdeki senenin oyunu için hazırlık yapılmalı artık. Galatasaray'a yakışan bir oyun bulmak zorundayiz hem de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım buluruz da yarın ne olacağını kimse bilmiyor ki.

      Sil
  2. hazar büyüka tweet atmış. yahu bunu bebekler bile biliyor. açık ara en ideal düzen bu. ama hocamız illa deneme yapıyor.

    Taylan - Feghouli - Emre K. / Onyekuru- Ogulcan - Mohammed.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir