6 Mart 2021 Cumartesi

Merkezi iyi kapattılar ve Galatasaray'ı kanatlara sürüklediler


Row-Z Report (@RowzReport) 'un hazırlamış olduğu grafikler üzerine de konuşup, Ankaragücü maçının mevzusunu kapatalım. Konuşulacak her şeyi de konuştuk diye düşünüyorum. İyiyi konuşuyoruz da, iş negatif olunca, bunu eleştirmek biraz daha uzun sürebiliyor. Hani diyorlar ya "sen eleştiremiyorsun" diye, ben eleştiremiyorsam kim eleştiriyor merak ediyorum. Sanırım bazıları gibi "sallamamı" istiyorlar ama o kişi ben değilim işte.

Ankaragücü'nün merkezi çok iyi kapattığını ve Galatasaray'ı kanatlara sürüklediğini söylemiştik. Yerleşim haritasında da bunu görebilirsiniz. Ankaragücü merkezde kümelenip, Galatasaray'ı kanatlara doğru açmış. Merkez diye bir şey kalmamış hatta, soldaki büyük kümelenme ve sağ taraf var. Etebo dahi sola kaymış. Taylan Antalyalı oynasa böyle olmuyor işte, geriden oyunu çok daha iyi kurup, müthiş uzun toplar atabiliyor. Bu da dengeyi büyük oranda bozuyordu.

Ömer Bayram sol açık gibi, Yedlin de orta sahanın önünde. Arda Turan iyi bir gününde değildi, bu da Yedlin'i düşüren etmenlerden. Onyekuru her zaman olduğu gibi en ileri uçta ve mevzudan kopuk, Mostafa Mohamed de soldan kümelenmiş. Saydığımız isimlere bakın, solda bu kadar kümelenmiş olsan da, bu tarz isimlerle orada ne gibi bir oyun kurulumu bekliyorsun ki? Emre Kılınç da kuramaz oyunu, kim orada doğru pası yapacak? Ancak Marcao ileri çıkar, bir şeyler dener. O zaman direkt Marcao 6 numara oynasaydı.

Skor arandığı için de ister istemez risk alındı ve savunma hattı orta sahaya kadar çıktı. Çok dengesiz ve dağınık bir görüntü vardı. Kaybetmeyi hak ettik yani. İlk yarıda kaçanları gol yapsak belki kazanırdık da, yine de iyi bir oyun oynanmayacaktı. Bu iş böyle gitmezdi yani, bir yerde tökezleyecektin. Bu açıdan da belki de hayırlı bir mağlubiyet oldu. Feghouli ve Taylan Antalyalı gibi isimlerin denkleme girmesiyle belki de başka bir oyun oynanacak.


Özellikle top rakipteyken ki yerleşimimizde büyük bir saçmalık yok mu? Ömer Bayram orta saha gibi, Etebo ve Gedson Fernandes ile aynı hizada. Yedlin geriye hapsolmuş, sağ bekte bir stoper edasıyla. Arda Turan ondan uzak, Donk ve Marcao da sağa biraz daha yakın. Ankaragücü biraz daha oradan oynadı tabii,  Lobjanidze büyük bir faktör. Ankaragücü düşer mi kalır mı bilmem ama lig içinde iddialı bir transfer yapacağı kesin. Çok iyi futbolcu.


Gol beklentisine bakınca da, hücumdaki kötü görüntüyü tekrar görüyoruz. 1 gol beklentimiz vardı ve o da gerçekleşti. Üretemiyorsun ki, rakip hatalara bağlı pozisyonların var. Onyekuru'nun maçın başında kontrol edemediği top ya da Arda Turan'ın sağ kanattan ona atamadığı top burada yok tabii. Emre Kılınç'ın boş kaleye kaçırdığı rakip hatası, Onyekuru'nun kafası ise tek üretimin. 2. yarının başında da Falcao'nun kaçırdığı gol var. O gol olsa mesela, 2. yarının başında gelen 1-1'le birlikte reaksiyon oluşturabilirdin. Sonrası ise yok, Kerem Aktürkoğlu'nun golüne kadar koca bir boşluk.

3 yorum:

  1. merkezde oyun kuracak belo taylan feg gibi isimler dururken yapılan değişiklikler zaten hayal kırıklığına uğrattı beni yani kaybetmek değil mesele,mesela konya maçını da kaybettik çünkü aşırı kötü oynadık savunma şov yapıyordu normaldi o mağlubiyet o yüzden çok üzmemişti ama bu göz göre göre geldi,falcaoyu kenarda görünce maçı kapattım çünkü bunun olacağını biliyordum 3 yıldır ne zaman çift forvete dönsek bu yaşandı hep ve sadece 2 maç kazandık çift forvetle rize ve gomisli şampiyonlukta alanya hatırlarsan,hocanın hala şu hatayı yapması ısrarla görmemesi veya görememesi üzüyor beni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. +++herkesin bir 422 beklentisi var ama 442 için 4 tane merkez ile ve 1 bağlantı yapabilen 9.5 gibi oynayan santrfora ihtiyacınız var,babel bunu yapar mı yapar ama savunmaya yük getirir

      Sil
    2. 4 4 2 imkansız değil ama şu yapıda zor. Falcao o söylediğin baglantiyi yapar mesela ama Mostafa Mohamed'i Elmander gibi kullanamazsin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir