15 Mart 2021 Pazartesi

Mostafa Mohamed'e sallanmıyor, eleştiri yapılıyor


Mostafa Mohamed'e sallanmıyor, eleştiri yapılıyor. Eleştiri de yapılır. Hele ki şu zamanda yapılması çok daha doğru. "Sallama" ile "eleştiri" arasındaki farkı anlamak gerekiyor. Çok hızlı başladı ve gelir gelmez etki etti. Ankaragücü deplasmanında ise düşüşe geçti, yediği haksız kırmızı kart sonrası da 1 maç kaçırdı. Aslında Erzurumspor maçında da sallanmaya başlamıştı ama bulduğu imkanları affetmedi. Kayserispor deplasmanında da beklenilen görüntüyü veremedi diyelim.

Bu süreci Onyekuru dahi yaşıyorken, Mostafa Mohamed'in de yaşıyor olması sürpriz değil. Onyekuru, ligi ve ortamı iyi bilen bir genç. Mostafa Mohamed ise ilk kez bu arenada. Mısır Ligi'nde göstermediği birçok özelliğin bünyesinde olduğunu görmüştük. Bazı şeyleri yeni öğrenecek, ilk kez görüyor. Çift forvet oynaması da bunlardan biri. Üstelik yanında Falcao gibi bir isimle. Ondan da öğrenecek çok şeyi olacak, yeter ki bunu istesin.

Çift forvetli düzende, Mostafa Mohamed'den beklenti daha farklı oluyor. Hoca da bunu belirtti. Onun biraz daha çalışmasını ve ön alanda baskı kurmasını istiyor. "Elmander" tarzı bir beklenti var. Mostafa Mohamed de bunu yapabilecek bir isim. Şimdi çıkıp "bu adam ceza sahası golcüsü, neden farklı şeyler isteniyor" diye yazanlar olacaktır. Oyununa yön katabilmesi, değer kazanmasıdır bu. Burak Yılmaz kaç yaşında olsa da, oyununa verdiği yön sayesinde Lille transferini yapabiliyor.

Falcao, pas bağlantısıdır. Mostafa Mohamed de mücadele unsuru olacak. O hareketliliğe de alışırsa, emin olun gol katkısı artacak. Oyun içi katkısı bunu da beraberinde getirir. Kayserispor maçında da bulduğu imkanlar vardı. Yakalamaya devam edecek bunları. Falcao ile uyum sağladıkça, iyi bir ikili izleyeceğiz. Bu ikiliyi izleyeceğimizi bekliyordum, böyle de devam edecektir. Şu etapta eleştiriyoruz yani, ortada sallama yok.

8 yorum:

  1. sadece birkaç maç üzerinden eleştirmek de doğru değil diye düşünüyorum. her maç aynı performans olacak değil. min 3-4 maç kötü oynarsa eletiri başlamalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiri de değil aslında, eksiklerini kendimizce yazıyoruz diyelim :)

      Sil
  2. Lautoro Martinez bu rolü müthiş oynuyor. Bizim çift forvetimizde bu tarz bir etki yapabilirse harika olur ve senin dediğin gibi takip edip izleyeni daha fazla olur.

    YanıtlaSil
  3. üstüme alındım yazıyı:) sallamaktan kastım eleştiriydi aslında. doğru kelimeyi seçememişim. tabi ki zamanında eleştiri önemli ve olması gereken bir şey. ikili düzen mohammed'ten çok falcao'ya yarayacak gibi gözüküyor. bu düzene daha alışık. mohammed'in de repertuarını geliştirmesi adına önemli olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda başka yazılanlar da vardı, üstüne alınma :)

      Sil
  4. 1 2 maç daha böyle oynarsa sallanır maalesef, bizim ülke de o kadar hızlı oluyor ki her şey inşallah performansı yine artar yoksa aklını kaybetmiş tayfa yemeye çalışır çocuğu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir