16 Mart 2021 Salı

Muslera'yla geçen her günün tadını çıkarmak gerekiyor


Muslera için "alacağı ücreti" konuşacak değilim. Ne kazanırsa hak derim, geçen 10 yıl ortada. Bir efsanenin "faal" olarak Galatasaray forması giyişini izliyoruz, tüm kariyerine şahit olduk ve geçen her günün tadını çıkarmak gerekiyor. Muslera'yla yola devam ediyor olmak önemliydi. Şu an 34 yaşında. 3 yıl daha bu seviyede devam edeceğine inanıyordum, o da 3 yıllık sözleşme yeniledi. Ücretinde de indirime gitti bu arada, göz ardı edilmesin. Yaşayan Galatasaray efsanesi.

Transfer olduğu dönemi hatırladım da, Muslera'yla alakalı en "fail" tweetlerden birine imza atmıştım. Lorik Cana ile takası konuşulurken, bu işten zararlı çıkacağımızı yazmıştım. Nedeni de Lorik Cana'dan yana beklentim, Fatih Hoca'nın elindeki önemiydi. Muslera'nın böyle bir "efsaneye" dönüşeceğini nereden bilebilirdim ki. Hep söylerim, Galatasaray adına yanılmaktan, ağır tabirini yazmasam da "o olmaktan" gurur duyarım. Güzel bir şey bu.

Muslera'yla alakalı ne anlatayım ki. Yaşadık işte, eminim ki herkesin onunla alakalı anlatacağı bir şeyler vardır. Ben de geçen 10 yılda, Muslera ile alakalı birçok yazı yazdım. Haksız rekabetten girdik, başka şeylerden çıktık. Ciddi anlamda haksız rekabet. Kariyerine bakıyoruz, kazandığı kupalara. Galatasaray'ın kupa geleneğinin de ciddi anlamda pay sahiplerinden biri. Son 10 yıla damgasını vurdu, 3 yıl daha damga vurmaya devam edecek.

Bu yaşta, böyle bir sakatlıktan geri dönüşü de cabası. Ayağını kırdı ama direkt sahaya indi, refleks çalışmaya başladı. Çalışmadan, bu yaşta, bu seviyede kalmak kolay değil. Bu yüzden de herkes Muslera olamıyor. Galatasaraylılar adına büyük bir şans. Dönemin yöneticilerini, transferde emeği geçen tüm isimlere tekrar teşekkür ediyorum. Bu transferi gerçekleştirirken böyle bir şey hayal ettiler mi bilmem ama, geleceğe yönelik çok büyük bir imza atmış oldular.

12 yorum:

  1. Adnan Polat dönemi her açıdan olduğu gibi kaleci açısından da felaket bir dönemdi. De Sanctis, Leo Franco, Ufuk Ceylan, Zapata gibi felaket kaleciler görmüştük. Sonra neyse ki Muslera'mızı bulduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mondragon - Muslera arası kayıp dönem diyelim..

      Sil
    2. de sanctis'i iyi hatırlıyorum ben ya, kötü müydü gerçekten o kadar?

      Sil
    3. İstikrarsızdı. Kötünün iyisi bir performans verdi.

      Sil
  2. 2.5 değil de 2 milyon olsaydı keşke..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu sıkıntılı dönemde 1.5 milyon euro kar ederdik ayrıca 2 milyon gayet yeterli bir para.
      senelerce 4 milyon aldı zaten

      Sil
    2. Takımda ne paralar kazanılıyor. Muslera'dan bahsediyoruz. Bana ayıp geliyor para konuşmak. İstese bu aldığı parayı da rahatlıkla bulurdu.

      Sil
  3. İyi ki Muslera var 🙏🏻

    YanıtlaSil
  4. Aldığı paranın hakkını sakat olduğu dönemde bile verdi böyle büyük futbolcu. Çok şanslıyız kendisinin Galatasaray kariyerini baştan sona izleyebildigimiz için. 43-44 yaşına kadar oynar Türkiye'de sosyal medya kurbanı olmazsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yaşları görür mü bakalım, keşke görse :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir