6 Mart 2021 Cumartesi

Niye bir harman yapılmıyor, bu işi dengelememiz gerekiyor


Sivasspor deplasmanının ardından, covid ve sakatlık kaynaklı birçok eksiğimiz vardı. Ne yapacağız diye kara kara düşünürken, eldeki isimlerden müthiş bir harman oluşmuştu ve oynanan futbol da keyif veriyordu. Feghouli'nin merkezde, Oğulcan Çağlayan'ın sağ, Emre Akbaba'nın sol kanatta, forvetinde Diagne'nin olduğu bir takım. Hem üst üste kazanıyor, hem de iyi futbol oynanıyordu. Dengeli bir takımdı çünkü. Kalitesi ve çalışkanlığı güzel harmanlanmıştı. O süreçte de birçok yeni kazanımımız oldu.

Bugün ise elimizde daha iyi bir kadro var. Transferler geldi, sakatlar dönüyor derken, alternatifli bir yapı var. Ankaragücü maçındaki kulübeyi gördünüz. Tribünde oturanlarına kadar güçlü bir yapı. Mazeret yok yani, bu yapı içinde en iyi futbol bulunmak zorunda. Bir konuya takılıyorum. Ya amansız pas düşünüyoruz ve pasör, teknik ama ağır isimlerle kurgulanıyoruz. Ya da son zamanlardaki gibi amansız bir direkt oyun sevdası oluşuyor ve herkes koşucu.

Pas oyununda koşucun olmuyor, direkt oyunda ise atıcın. Atıcıdan kastım, pas yapacak, oyun aklı diyeceğimiz isim. Son haftalarda da oyun aklı eksik diye ısrarla yazıyorduk. Niye bir harman yapılmıyor, bu işi dengelememiz gerekiyor. Pas yapacak ismin de var, direkt oynayacak ismin de. Forvetin zaten gol katkılı, o konuda da güçlü ve alternatiflisin. Sakatlar kaynaklı sol bek rotasyonu haricinde de bir sorun görmüyorum. 

Herkesin sağlıklı olduğunu düşünürsek;

Muslera
Yedlin Luyindama Marcao Saracchi
Taylan Feghouli Kılınç
Oğulcan Mohamed Kerem/Arda

Böyle oynanamaz mı? Feghouli'yi merkeze aldığın an, ondan alacağın katkıyı da arttıracaksın. Merkezdeki üretkenliğin artacak. Taylan Antalyalı'nın dönüşü zaten artı, bir de direkt, dikine oynayacak Emre Kılınç'ın var. Sağda Oğulcan Çağlayan ile ön alanın çalışkanlığı ve hızı artıyor, solda da dilediğin tercihi yap. Toparlarsa Onyekuru oynar ama şu aşamada Kerem Aktürkoğlu ya da Arda Turan olmalı. Kerem Aktürkoğlu yine hız kazanırsın, olmadı Arda Turan ile sol kanattaki yaratıcılığı da arttırırsın.

4 yorum:

  1. Sence niye yapılmıyor?

    YanıtlaSil
  2. Muslera
    Yedlin Luyindama Marcao Saracchi
    Taylan
    Kerem Feghouli Arda Emre
    Falcao
    Hem pas yapabilen hem hizli ve dikine oynaya bilecek hem press yapa bilecek kadro
    Yer degisikligi de ola bilir mac icinde mesela sola Kerem saga Feghouli ya da sola Arda sol ice Emre ve ya 2.forvet Kerem her turlu is yapar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum o orta saha şeklini. Feghouli ve Arda aynı anda sahada olmayacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir