5 Mart 2021 Cuma

Oğulcan Çağlayan'ın bu takımın ana aktörlerinden biri olduğunu düşünüyorum


Oğulcan Çağlayan'ın bu takımın ana aktörlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Onu ana aktörlerden biri yapan da Fatih Hoca'ydı. Transfer olurken ki beklentiler ile, gösterdiği performans arasında çok büyük farklar var. Tabii bu adil olmayan cezalar derken futbolcuyu bir şekilde düşürmeyi başardılar. Neyse, 3 maçlık cezası bitti. Ondan önce de sakatlık dönemi olmuştu derken, uzun süredir kendisini göremiyoruz. Fizik olarak bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum, uzun zamandır takımla çalışıyor.

Ankaragücü maçının kadrosunda olmasını bekliyordum. Fatih Hoca ise onu maç kadrosuna almadı ve Babel, Emre Akbaba gibi isimler kadrodaydı. Babel'in kalitesine saygı duysam da, bunu sahaya yansıtamadıktan ve devamlılık sağlayamadıktan sonra o kalitenin anlamı kalmıyor. Oğulcan Çağlayan hareketli bir isim ve en az 3 pozisyonda kullanmanız mümkün. Bu seviyeye çabuk ayak uydurup, ana aktörlerden biri olmayı başarmıştı.

Kendisini 11'de dahi düşünüyorum, çünkü o olmadığında ön alanın çalışkanlığı sorun yaşıyor. Oğulcan Çağlayan'ın en önemli farklarından biri "çalışkan" özelliği. Bekine yardım edişi, orta sahadan seni topla çıkarması, hızı, fiziği derken çok yetenekli bir ayak. Oğulcan Çağlayan'la oynadığımız dönemleri düşünürseniz, ne demek istediğim az çok ortaya çıkar. Feghouli de böylelikle merkeze kayar ve Yedlin gibi bir hücumcu beki de daha net ortaya çıkarırsınız.

Sivasspor maçında oynaması gerektiğini düşünüyorum. Feghouli'yi merkeze atıp, sağ taraftı da Oğulcan Çağlayan ile çalışkan tutmalıyız. Mostafa Mohamed de olmayacak, zaten forvetin çalışkanlık düzeyi ister istemez düşecek. Orayı da taşıma anlamında bu değerli. Sakatlık ve ceza öncesi oynadığı son 5 maçta 3 gol 1 asistle oynuyordu. Tabela da yapmaya başlamıştı yani. Şu an ise tam 9 maçtır forma giyemiyor.

12 yorum:

  1. taylan, feghouli dersek diğer oyuncu kim olmalı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi anlamda, anlamadım :( Orta saha ise Emre Kılınç.

      Sil
  2. Falcao sahaya çıkıp oynarken Oğulcan gibi oyuncu kadroya dahi giremiyor. Bu nasıl iş?

    YanıtlaSil
  3. İnşallah bu maç arası onun istikrarında büyük bir eksi yazmaz. Yoksa mental kalitesinden ve çalışkanlığından şüphem yok. Daha ilk maçından sonra Nagatomo'ya yapılanlara maruz kalmıştı kendisi de. Şimdi ise o bakış açısını tamamen değiştirdi, alnının teriyle. Helal olsun. Yıllarca, Gaziantepspor günlerinden beri beğendiğim, inandığım bir isimdi. Üstüne koyarak devam eder inşallah. Tabi Fatih hocamızın varlığının ne kadar etkili olduğunu da es geçmeyelim bu noktada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğulcan Çağlayan için yazmaz, o kendini kanıtladı. Yedlin için bunu yaptılar ama :)

      Sil
  4. çok uzun oldu. kerem-emre-taylan-feg-oğulcan ideal orta saha olurdu bence.

    YanıtlaSil
  5. Oğulcan çok önemli hem forveti ikileyebilir hem sağ taraftaki diğer oyunculara enerjilerini hücumda kullanmalarına yardımcı olur bian önce forma verilmeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön alandaki çalışkanlığı çok değerli.

      Sil
  6. oğulcan hakkı verilmeyen çok önemli bir oyuncu. en iyi futbolu o varken oynadık. onun enerjisi sağ içte feghouli ile birleşince çok verimli oluyordu. banko 11 oynamalı.

    ayrıca kişisel olarak çok seviyorum. fb işi gücü bıraktı bu çocukla uğraştı. sahip çıkmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğulcan Çağlayan'ı kısa zamanda bu hale getiren de Fatih Hoca, büyük imza. Yeniden hatırlamamız gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir