21 Mart 2021 Pazar

Ömer Erdoğan nostaljisi


Dün bu fotoğraf önüme düşünce bir şeyler yazasım geldi. Bu tarz nostaljilere pek dayanamıyorum. Twitter'da, geç bir saatte nostaljiye girince de farklı bir şey. 2003 / 2004 sezonu ve fotoğraftaki isim de, bugün Hatayspor'un teknik direktörü olan Ömer Erdoğan. 2003 / 2004 sezonundaki bu parçalı formaya da bayılırım. O sezonun diğer formaları facia olsa da (turkuaz ve mor arası bir forma vardı, aman aman), bu parçalı forma oldukça iyiydi.

Galatasaray'a, Diyarbakırspor'dan transfer olmuştu. Bonservisi elindeydi ve hatırlarsınız ki o dönem çok fazla transfer sirkülasyonu vardı. 2003 / 2004 sezonuna girerken de, 2002 / 2003 sezonunda oluşan transfer enkazının altından çıkmaya çalışıyorduk. Maliyetler düştü, bu tarz bonservisi elinde isimlere yöneldik. Ömer Erdoğan da o hattan geldi. Galatasaray'da toplamda 19 maçı vardı ve 2 gol atmıştı. İlk etapta kadroya alınmazken, bir süre sonra forma ona geldi.

Hatırlarsınız, kötü gidiş içerisinde kadro dışı kalma hadisesi yaşanmıştı. Hakan Ünsal, Bülent Korkmaz, Arif Erdem ve Baliç gibi isimler kadro dışı bırakılmıştı. Fatih Hoca'nın bu tarz kötü gidişatlar içinde böyle hamleleri vardır. Ocak kamp dönemi de o kadro dışı olaylarıyla başladı ve Ömer Erdoğan da Bülent Korkmaz'dan boşalan formayı aldı. İyi de oynuyordu bence. Sonrasında Hagi geldi, kadro dışılar takıma geri döndü derken yine forma bulamaz olmuştu. Sezonun sonuna doğru forma yine ona gelse de, takımda tutulmadı.

Ben beğeniyordum performansını, iyi bir görüntüsü vardı. Lider oyuncu bir de, onu da belli ediyordu. Transfer sirkülasyonu işte, kim geliyor, kim gidiyor bir süre sonra takip edemez olduk. 2003 / 2004 sezonunda Song / Tomas'a dönüldü gerçi, farklı bir istikrar oluştu. Ömer Erdoğan da Galatasaray'dan Malatyaspor'a gitti. Oradan da Bursaspor'a transfer olarak, kariyerini bir anlamda 30 yaşından sonra başlattı. Bursaspor'da şampiyon kadronun kaptanıydı, Milli Takım'a da yükseldi. Onu Milli Takım'a alan da yine Fatih Hoca'dır. Galatasaray'a transfer ettiği gibi.

Biz Ömer Erdoğan'ı daha çok Fenerbahçe deplasmanında attığı golle hatırlarız. Eğer o maçı 2-1 kaybetmemiş olsak, eminim ki bu gol daha net şekilde akıllarda kalırdı. 2003 / 2004 sezonu stoper rotasyonuna baktım da, Bülent Korkmaz / Frank de Boer ikilisiyle tarihin en ağır ve yaşlı ikilisini oluşturmuş olabiliriz. Arkada bekleyen Tamas, Orhan Ak (o dönem sol bek değildi) ve Ömer Erdoğan vardı. Ocak ayında, Karşıyaka'dan genç yetenek Emrah Umut gelmişti ve büyük hayal kırıklığıydı. Suat Usta vardı, bir önceki sezon sağ bek düşünülerek alınan ama stoper olan.

12 yorum:

  1. Hatay maç 11’i

    Muslera
    Linnes Donk Ozorn Saracchi
    Taylan Etebo
    Oğulcan Feghouli Onyekuru
    Mohamed

    Bu defans dörtlüsüyle işimiz zor olacağından Taylan-Etebo oynamalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an hiç Hatayspor maçı düşünecek modda değilim :)

      Sil
  2. Üzerinde biraz ısrar edilse uzun yıllar takımda kalabilirdi. Birçok oyuncudan da daha fazla fayda sağlardı.

    YanıtlaSil
  3. Diğer bir konuda bu seneki formalarımız çok kötü değil mi? Özellikle özetleri izlerken ilk anda Galatasaray hangi takım anlayamıyorum ben mesela. Bu büyük bir eksi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formalar bence güzel.

      Sil
    2. gs neden sarı kırmızı giymiyor artık. bu memlekette eskiden bordo kumaş yok muydu? nike mı keşfetti?

      tamam vişne kırmızı tok bir sarı edebiyatını romantikler seviyor ama bu takım senelerce sarı kırmızı giydi öyle sevildi.

      Sil
    3. Klasik sürekli kullandığımiz parçalı çok bozuldu. Siyah forma kötü mesela. Siyah forma olmamalı. Sarı forma da olacaksa eğer 2011-2012 sezonundaki sarı formaya benzemeli.

      Sil
    4. Nike'da ipler maalesef.

      Sil
  4. Vişne kırmızı tok sarı 2003 te çıktı o mevzu öncesinde hiç de adı geçmiyordu bir yerde. Kaynak ne kadar güvenilir bilmem bildiğim 80 lerin 2003 öncesi 20 yılı hatırlarım bordo koyu sarı değil bildiğin sarı kırmızı giyerdik parçalı da sonra moda oldu 80 lerde bazı sezonlarda çubuklu sarı kırmızı bile giydik.

    Vişne bordosu koyu sarı sarı estetik nedenlerden biraz da roma renkleri hoşa gitti herhalde ondan cıktı. Parçalı nın m8da oluşu da çubuklu giyen fenerden ayrışmak için olabilir. Bu arada fenerinde çubuklu giymediği sezonlar oldu geçmişte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her sene parçalı giymek zorunda değiliz bence. 1 sezon ara verebiliriz ara sıra. hem özlemiş oluruz.

      atıyorum bu sene formalarımız sadece şu düz sarı/turuncu ve deplasman için bi de düz siyah olsaydı. ne olacak..

      zaten 93 yılında çocuk olanların aşırı sevdiği düz sarı forma neden kullanılmaz hiç anlamıyorum. en son 2012 işte.

      Sil
    2. Parçalı giymek zorundayız, o bizim ana formamız. Ama üzerinde dokunuşlar olabiliyor. Yeni parcaliyi da konuşuruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir