5 Mart 2021 Cuma

Onyekuru konusu benim korktuğum noktaya doğru gelmeye başladı


Onyekuru konusu benim korktuğum noktaya doğru gelmeye başladı. Bu kendisinden vazgeçtiğim, "ben demiştim" diyeceğim bir konu değil. Opsiyonu ve mali şartlarıyla harika bir transferdi. Gelir gelmez, ayağının tozuyla da çözdüğü maçlar oldu. Şu sıralar düşüşte ve bazı çekincelerim ortaya çıkıyor gibi. Düzelmeyecek anlamına gelmesin, mutlaka toparlar. Bugün için sorun yalnız, Oyun içi katkıyı bıraktı çünkü, en uçta konumlanıyor ve gol gelmediği an da sahadaki varlığı tartışılır halde.

Tabii bunun da sebepleri var. Atıcın yok mesela, Onyekuru'yu savunma arkasına kim sarkıtacak. Onyekuru'nun varlığı her zaman tehdit olsa da, onu görecek futbol aklın orta sahada yok. O zaman da yaptığı koşuların anlamı kalmıyor. Arkasında Ömer Bayram, sol iç orta sahada da Emre Kılınç varken, oyunu zaten orada oynayamazsınız. Ters toplar desek, o topu kendisine kim atacak? Tüm bunları düşününce de hücumda elde tek bir şey kalıyor.

O da ceza sahası içindeki fırsatçılığı. Gol sezgisi yüksek ve en kötü oynadığı maçta dahi net pozisyonlara girebiliyor. Sorun şu, çok rahatlıkla bitireceği pozisyonlarda golle buluşamaz oldu. Kaç maçtır, çok net goller kaçıyor. Ankaragücü maçının hemen başında kaçırdığı gol mesela, bomboş pozisyonda kontrol gelmedi. Ya da kaçırdığı kafa, yine çok müsaitti. O gol gelmezse, Onyekuru bu şekilde oynamaya veya oynatılmaya çalıştıkça sahadaki varlığının anlamı kalmaz.

O zaman da Kerem Aktürkoğlu oynasın deriz. Oyun içi katkısı verir çünkü, hareketli oynar. Seni kanatta taşır, rakip eksiltir, yine net bitiricidir. Ankaragücü maçında attığı goldeki önünü açmasına bakın. Olay sadece bitiricilik değil, pozisyonu müthiş oluşturdu. Ya da sağ kanada Oğulcan Çağlayan geçsin, solda Arda Turan ile biraz daha yaratıcı ol. Bu da bir formül ve bu sayede her 2 kanadı biraz daha dengelemiş olursunuz.

19 yorum:

  1. Geçen yılki performansını hiç beğenmemiş, transferine soğuk bakmıştım ama gelir gelmez attığı enteresan gollerle ağzımıza bal çaldı son 2 maçtır Monaco'da neden hiç süre alamadığını anlatırcasına çaresiz göründü sahada.En büyük eksiğimiz malesef ağırlık koyan top dağıtan bir orta saha oyuncusu Tugay profili, ne ağır işçi Saidou profili, ne hızla top taşıyan savaşçı Ayhan profili, ne pis işleri hakkıyla yapan kemik gibi sertliğiyle rakibi sindiren Melo profili,ne inceci maestro Selçuk profili,ne örümcek gibi her yere ağ ören Mehmet Topal profili.Bunlar gibi bi profil yok orta sahamız hep devşirme,6 da,8 de,10 da yok.Kanatlarda da hızlı top taşıyan,orta yapan, ve şut atan orjinal kanat sadece Kerem.Malesef modern futbolda orta sahanın ortası ne kadar iyiyse o kadar iyi takımsın.Hem Salih,hem Aytaç mutlaka alınmalı,alınabilseydi,Ndaishimiye 11'in değişmezi olurdu.Taylan'ın mükemmel performansı pek çok defomuzu sakladı, çok yaraya çare bulduk ama ya sakat ve gizleniyor,ya Alanya kupa maçıyla ilgili bi kesik var,ya da İrfancan'ın alınamamasıyla ilgili Oğulcan'la beraber ikisi sorumlu tutulup oynatılmıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum, ben de aynisini yazacaktim Taylan'in olmayisi Arda'nin solda oynatilmamasi ve Saracchi'nin sakatligi ya da Omer'in destek verememesi gibi birden fazla faktör var, Onyekuru'yu kullanabilirsen hemen her mac katki alirsin, parladigi maclardaki kurgu ve oyuncular su an sahada degil, esas mesele bu.

      Sil
    2. Onyekuru bitiriciliğini unuttu, baş mesele bu. Onu hatırlmazsa da varlığı anlamsız. Tabii ki, savunma arkası koşuları ve topsuz oyunu adına atıcıya ihtiyaç duyuyor.

      Sil
  2. Abi biraz da ömerin bozduğunu düşünüyorum saracchi sakatlandığından beri düştü gibi geldi bana :(

    YanıtlaSil
  3. Ayni olayi su an Fenerbahce Osayi Samuel icin yasiyor ilk geldiginde ucuyor kaciyor dedikleri Osayi icin dunku mactan sonra cok acimasiz elestiriler gordum bana göre Onyekuru Osayi'den 2 gomlek ustun futbolcu ama olay benzer tip diye yaziyorum, sorun Onyekuru ya da Osayi de degil sorun arkalarindaki oyuncularda.
    Bizdeki Etebo, Ömer, formsuz Gedson ile bu kadar oluyor, Gedson'u izliyorum ozguveni yok sanki hep yana oynuyor sanki Selcuk inan kacmis icine, Etebo zaten mucadele noktasinda var bir Seri degil, Omer desen yorum yapmaya degmez o zaman Onyekuru'nun orta sahadan top alip gol atmasini bekleyemeyiz her mac, o senede 1 2 kere olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Osayi Samuel'in olayı ne çözemedim yalnız :) Ben çok tutmadım, tarzı sıradan geliyor ve Anadolu bu tarz hızlı, sistemden kopuk kanat kaynıyor. Kerem Aktürkoğlu potansiyeli de Osayi Samuel'in üzerinde.

      Sil
  4. işin sırrı seri'ymiş demek. uzun pasları ile oynatmış onyekuru'yu.
    kötüyse oynamayacak abi. kerem oynayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru geçen sezon çok kötü oynadı, işin sırrı Seri değilmiş demek :)

      Sil
    2. geçen sene bol bol pozisyona girip atamıyordu. bu sene giremiyor fark bu.

      Sil
    3. Bu sezon da giriyor. Her maç kaçırdığı 2 net gol var.

      Sil
  5. Onyekuru yine oynar ama şu ara şımarıklık mı, illaki gol atacam düşüncesinde mi?
    Veya talimat mı öyle çözememedim.
    Hep santrfor bölgesinde ve de Mustafa'nın önünde, yanında arkasında onu marka ediyor adeta.
    Öyle pozisyonlar oldu ki, orada Onyekuru olmasa Mustafa hamle yapacak gol olacak belki..,🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol atalım düşüncesi olacak, tarzı bu. Ben orada değilim. Bitiriciliği düşünce, sahadaki varlığının anlamı kalmayabiliyor.

      Sil
  6. Orta sahada pasör bir oyuncu olmadan nasıl kaçacak oyuncu çok zor. Feghouli gelirse belki o özelliğini kullanabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan Antalyalı da faktör olur. Ligin en iyi uzun pas atan 6 numarası.

      Sil
  7. Onyekuru ilk geldigi sezon da cok inis cikislar yasamisti
    Cok pozisyon kaciriyordu oas atacagi yerde sut sut yerine calim atiyordu sonrasinda ise duzeldi ve sampiyonlukta Feghouli ile beraber buyuk katki sagladi
    Yine kendine gelir muhakkak
    Kadroda muhakkak degisiklikler olacaktir bana gore
    Bana gore ;
    Muslera
    Yedlin Luyindama Marcao Saracchi
    Taylan
    Kerem Feghouli Arda Emre
    Falcao
    Feghouli Emre Arda degisikli sag sol orta oynar Kerem son macta oynadigi oyunla ilk 11 i hak ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama orada ilk etapta sağda kullanıyorduk, Garry vardı çünkü. Kendini bulamaması ondandı.

      Sil
  8. (nurika) Onyekeurunun prese katiliminin bu kadar ani kesilmesinin hoca direktifiyle olabilecegini dusunuyorum ben bilhassa takimin boyunu uzun tutmak, rakip beki fazla cikarmamak vs. sebeplerle ileride beklemesi soylenmis gibi durdu son macta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış direktif o zaman, oyun içi katkısı şart.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir