1 Mart 2021 Pazartesi

Oyun biraz daha, eski forvet ezberini özlüyor gibi


Ocak ayında gelen Mathias hamlesi, biraz daha forvetin gol sayısını yükseltmeye yönelikti. Ligin ilk yarısında hücum tarafındaki sorun "bitiricilikle" alakalıydı. İç sahada kaybedilen birçok puanın da nedeni tamamen bu. Oyun olarak üstün geçilen ve çok fazla pozisyonun kaçtığı maçlar izledik. O bitirici kaliteyi yükseltmek adına da forvet transferi geldi. Tomane ve Nadir Çiftçi kaynaklı, Samsunspor biraz daha pivot ve çalışkan özelliği olan forvetlerle oynamaya alışıktı. 

Mathias ise bambaşka bir tarz. Kanat özelliği olan, hızlı bir forvet. Tek odağı "savunma arkasına koşu" atmak ve bunu zorluyor. Oyun içi katkısından da pek söz edemeyiz. Mathias'ın bu özelliğiyle Süper Lig'de daha başarılı olacağını söylemiştim. 1. Lig'de ise, Samsunspor her maçına favori olarak başlıyor ve ister istemez hücumu düşünüyor. Mathias, istediği açık alanı zor bulur yani. Mathias'ı savunma arkasına sarkıtmak da başka bir plan ister. Samsunspor'un onu savunma arkasına sarkıtacak atıcıları pek yok. Daha doğrusu, böyle bir odağı yok.

Bu odağınız yoksa da, oynaması gereken isim Nadir Çiftçi oluyor. Forvetin arkasındaki hücumcular da değişti. Daha bitirici, gole yakın isimler. Gökhan Karadeniz de, Yasin Öztekin de "tabela" özellikleriyle farklarını ortaya koyar. Önlerindeki forvetin çalışkan olması ve işin biraz daha pis tarafına odaklanması değer kazanır. Duvar olur bu isimlere, yüksek topları da alır ve arkasındaki 3'lü ile skor yaparsınız. Mathias, Nadir Çiftçi gibi kullanılmaya çalışılıyor. Peki o zaman Nadir Çiftçi ile neden başlanılmıyor?

Keçiörengücü maçında da Samsunspor'un etkisi, Nadir Çiftçi oyuna girdikten sonra ortaya çıktı. Kötü bir futbol vardı ve şu ortamda kazanılan beraberliği değerli görüyorum. Kaybetmemek önemli. İş zaten ilk dakikasından itibaren kaosa bakıyordu ve geriden atılan uzun toplarla oynandı. Kafadan "pivot" forvetle başlanılsa, hücumda biraz daha fazla kalınırdı. Ligin ilk yarısında da Nadir Çiftçi'nin mücadele gücü değerliydi. Biraz daha bitiricilik arandığı için hamle yapılsa da, oyun biraz daha, eski forvet ezberini özlüyor gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir