19 Mart 2021 Cuma

Puan kaybına tahammülün olmadığı zamanlardayız


Galatasaray adına her maç final ve önemle hazırlanılması gerekiyor. Puan kaybına tahammülün olmadığı zamanlardayız. Tulum çıkardık dediğimiz zorlu fikstürün ardından, hiç beklenmedik 5 puan kaybedildi. Kayserispor maçında yeni formasyon, yeni umutlar diye yeni bir yolculuk başlattık. "Diri bir Falcao" etiketi altında, bu yeni kurgu da beni fazlasıyla umutlandırdı. Çift forvetli oyunları seviyor ve Galatasaray'ın geninde olduğunu düşünüyorum. 

Fatih Hoca da bu oyunları iyi oynatır. 2011 - 2012 başlangıçlı 4-2-2 ve 4-1-2-1-2 herkesin aklında olsa da, 96 - 2000 arası dönemde de bu tarz oyunlar var. 4-3-1-2 tarzı formasyonları da sıklıkla izliyorduk. Kayserispor deplasmanında da 4-1-3-2 gibi bir kurgumuz vardı. Uyum lazım tabii, Milli Takım arasının ardından daha işler bir düzen olacağına inanıyorum. Rizespor'a karşı da aynı kurguyla oynayacağız ama Taylan Antalyalı gibi bir eksiğimiz olacak.

Muslera
Yedlin Luyindama Marcao Saracchi
Etebo
Gedson Feghouli Kılınç
Mohamed Falcao

Herhangi bir değişiklik olmaz, bu kadroyu izleriz. Taylan Antalyalı yerine Etebo oynar ve başka hamle şansı da yok. Taylan Antalyalı'nın pas aksiyonu değerliydi. Etebo da işin savunma, sertlik ve tempo tarafında etkili. Taylan Antalyalı'nın yokluğu kaynaklı düşen aklı da, Feghouli'yi oynatarak dindirebiliriz. Ön alan presinin nasıl olacağını bilmesem de, Feghouli'nin oyun aklı gerekiyor. Bu da Mostafa Mohamed ve Falcao'nun merkezden de beslenebilmesi anlamına geliyor.

Kayserispor deplasmanında bu ikiliyi kanatlardan iyi besledik, merkezde ise pek etkili olamadık. Emre Akbaba kendini 3. bir forvet gibi gördüğünden, organizasyon işine girmedi. Feghouli ise girer, bu ikiliyi net şekilde besler. Bu ikili savunma arkasına iyi koşular atsa da, doğru pası, doğru zamanda alamadı. Bu hücum yönlülüğü bize artı sağlar, artık rakip ceza sahasında daha kalabalık ve etkiliyiz. Orayı net şekilde dolduran forvetlerimiz var.

8 yorum:

  1. 19 mart'ı hiç sevmem.
    2002 barcelona
    2003 denizlispor
    2009 hamburg
    çok acı hatıralarımız var.
    umarım terslik olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu açıdan düşünmemiştim ama güzel yakalamışsın.

      Sil
    2. maalesef yine büyük dram yaşadık..

      Sil
  2. Rizespor bu ligde düşmesini özellikle istediğim tek takım. Çukurun içine farklı bir skorla biz tekmeleriz geri de çıkamazlar umarım.

    YanıtlaSil
  3. (M.T.A) Ümit Milli ve A Milli Takım kadrosundan bize gelebilecek oyuncular acaba var mı?Konu dışı oldu ama neyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna bakmam lazım, uzun bir konu. Sonrası için söz vereyim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir