22 Mart 2021 Pazartesi

Sahamızdaki en rahat maçı dahi kazanma garantimiz var mı?


Soruyorlar, umudunu kaybettin mi diye. Bir Galatasaraylı umudunu kaybeder mi, önümüzde çok maç var, başımızda Fatih Hoca var diyorlar. Fatih Hoca'yı babamdan çok sever ve inanırım. Blog'u ya da sosyal medyadan beni takip edenler zaten biliyor bunu. En umutsuz anda da o umut ışığını ararım ama şu an öyle bir ışık göremiyorum. Şu kadar maç var diyoruz da, sahamızdaki en rahat maçı dahi kazanma garantimiz var mı?

Ben o garantiyi veremiyorum. Haliyle de umudum yok, ışığı bulamadım. Şampiyonluk iddiam kalmadı, 2. olmayı da başarı kabul etmiyorum. Galatasaray'ın olmadığı ortamda da, ligi kim şampiyon bitirmiş bununla ilgilenmiyorum. Yok yani, kendi sahanda Sivasspor ve Rizespor'u yenemiyorsun, Gidiyorsun, Ankaragücü deplasmanını kaybediyorsun. Ortada futbol yok, istikrardan zaten söz edemiyoruz. Kenar hamleleri hatalı. Zeminin berbat ki o da faktör. Odak kayıpları, ikramlar. Nasıl motive olayım.

Motive olmak adına hedef lazım, o hedefe de az biraz ulaşabilme umudu. Bunu kaybettiğim için de sezonun bir an önce bitmesini diliyorum. Önümüzde kongre var ve değişim başlamak zorunda. Galatasaray'ı Galatasaray yapan, bizi rakiplerden farklı kılan özellikleri kaybediyoruz. Ligdeki yerel başarılarla mutlu olan bir ruh haline büründük. Galatasaray'ı diğer rakiplerinden farklı kılan isimdir Fatih Hoca. Maalesef o da bu ruh halinde ve bizler de ona bakarak aynı ruh haline büründük.

Döndük de ligde şampiyon olduk diyelim, değişen ne olacak? Avrupa'ya git varlık gösterme, hatta bir yerden sonra makas açıldı de, bitse de gitsek moduna gir. Sonra gel ligde mücadeleye devam. Kısır döngü bu ve ben sıkıldım. Avrupa'da biraz olsun yürüyebilmek, biraz daha iyi futbol, mutlu yüzler görmek istiyorum. Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı final oynarken bu takım, ligi 6. bitirmiş. Yine de herkes mutluydu. Bizi de farklı kılan orasıydı. Bunu hatırlamalı, ölü toprağını üzerimizden atmalıyız.

Önümüzde kongre var, orayı bekliyorum. Kongre sonrası ne olur, ne biter, değişim ne yönde gerçekleşir göreceğiz. Bahsettiğim değişim de topyekun bir değişim. Camiayı, geçmişte farklı kılan tüm unsurları yeniden hatırlamak zorundayız. Bu sezona yönelik beklentim yok, geleceği düşünüyorum kendi çapımda. Umarım yanılırım, kalan maçları müthiş oynarız ve ufak bir iddia varsa onu zorlarız. Zannetmiyorum yine de.

18 yorum:

  1. Harcanan büyük paraların karşılığını Galatasaray da dahil hiçbir takım veremiyor. UEFA kupasının alındığı dönemki kadro şimdikinin dörtte biri maliyetine sahipti. Ama orada büyük bir takım ruhu ve inanmışlık vardı. Şimdi öyle bir şey yok hepsi para derdinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin puan sıralaması nerelere düştü :(

      Sil
  2. Aynısını ben de düşündüm. Hep matematiksel şans varsa devam eder inancım. Ama bu sene özgüven eksikliği var. Taraftarın statta olmaması da çok etkiliyor. İçerideki bir sürü maçı kazanabilirdik taraftarla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O özgüven de ışık doğsa oluşur, ben alamadım en azından o ışığı.

      Sil
  3. Gram ümidim yok, derbiyi FB kazanmasın istedim, belki onlar bile bi havaya girip şampiyon olabilir diye düşündüm. Ama bizim takımdan hiç ümidim yok. Kadroya bakıyorum kağıt üzerinde çok güzel ama neden olmuyor anlamıyorum. Bu sezon bence Fatih hocaya yazar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım abi, Hatayspor maçı yeni heyecan.

      Sil
  4. Burak Kardeşim,

    Burdan bir çağrı yapmak istiyorum sana. Bir abin olarak da ricam olacak eğer kabul edersen.
    10 hafta kaldı ligin bitmesine. 2 haftalık da milli ara var. Bu ara Fatih Hoca'nın tüm dış etmenlerden arınıp, kendi ile baş başa kalıp; bir iç sorgulama yapması için iyi gelecek. Buna inanıyorum. Hoca bu aradan güçlü çıkacak. O güçlü çıkarsa takım da güçlü çıkacak..
    Çimdi, hakemdi, TFF, MHK, ali koç, fener, yönetim vs vs.. bunları bir kenaraya koyacak, sahaya odaklanacak.
    Orta sahada; taylan, emre kılınç, fegohouli, ileride henry - muhammed - oğulcan(kerem) ile oynayacak. Başka bir yolu yok bunun.
    Artık gedson, etobo, akbaba, arda, falcao, babel vs.. dönemi bitti. Maç sıkışırsa bunlar sonradan girsinler. Veya sakatlık ceza olursa bilmem.
    Bu kadroyu çıkartmamız lazım.

    Senden, umut aşılayan yazılar yazmanı rica ediyorum. En azından Hatay maçını görelim. O maçta da bir şey değişmezse o zaman zaten yapacak bir şey yok der geçer gideriz. Çünkü, daha bir şey bitmiş değil, esas yarış şimdi başlıyor. Sen olması gerekeni yaz canım kardeşim.

    sevgilerle,
    ozan hasan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarım yazmasına da, inanmadığım bir şeyi yazmak da ne kadar gerçekçi olur bilemiyorum.

      Sil
  5. Başarısızlığı dış etkenlere bağlayıp kendi icimizde cozumler üretmedigimiz sürece böyle günlük olaylarla tatmin olmaya devam ederiz. Sene başında Glasgow Rangers bize futbol dersi verdiğinde geçen yıl şampiyonlar liginde gruplarda dayak yediğimizde çözümü hep Ocak ayında aradık. Gelen giden eksik olmadı ama hâlâ bir oyunumuz yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yüzden de topyekun değişiklik diyorum.

      Sil
  6. Oyun ezberimiz bozuldu, devreye başlarken her takimi yenebiliriz diyorduk, Alanyaspor maçı sonrası süreçte anlayamadığımız bir şekilde isleyen sistemden vazgeçtik.
    Belhanda öyle bir zamanda gönderildi ki yönetimin tüm olumlu hareketlerini boşa cıkarttı, affedilir bir tarafı yok.
    Buna karşın Taylan-Gedson-Feghouli hattı oturursa herşey değişebilir, Henry/Kerem; Halil/Ogulcan; Momo/Falcao rotasyonu (bu şekilde kullanılırsa) zaten ligin en iyi hücum hattı..
    Orta sahada sayica çok oyuncumuz olmasina ragmen hicbirisinin orijinal merkez oyuncusu olmamasi rotasyonu zorlaştiriyor, yine de Emre K, Etebo, Emre A veya Arda ile Taylan-Gedson-Soso yu yedekleyebiliriz.
    Marcao-Luyindama-Yedlin -Saracchi dortlusu riskli olsa da basarisiz gorunmelerinde krta saha ve hucum duzenimizin bozulmasinin da payi vardi, bence oyunumuz oturduktan sonra hem luyindama-Yedlin hem de Donk-Linnes alternatifleri ysterli olacaktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kupa maçıyla birçok şeyi çöpe arttık gerçekten. O çok doğru.

      Sil
  7. hiçbir maçtan umut beslemeye gerek yok. hepsi 3 ihtimalli. kimseye kesin yeneriz diyemeyiz.

    bjk olsun bari. fb olursa bittik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olsun demem, Galatasaray olmadıktan sonra umrumda olmaz.

      Sil
  8. En üzücü olan da Fatih Terim'in oynanan futboldan memnun olduğunu beyan etmesi. O da bizim gibi bu futbolu beğenmeyip değiştirmek için bir şeyler yapacağını söylese ilerisi için umut besleyebilirdik. Ama hal böyle olunca doğal olarak ışık göremiyoruz ve kalan maçlar ızdıraplı geçecek gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O fena işte. Biz de hocaya bakıyoruz maalesef.

      Sil
  9. En çok üzende Avrupa takımı kimliğimizi kaybetmiş olmamız. Fatih Hoca kırmızı çizgimizdir ama yönetimden kaynaklı olduğunu düşündüğüm bi bezmişlik, yılmışlık, vazgeçmişlik var. Gerekirse bir kaç seneyi feda edip yeni bir yapılanma ile tekrar ayağa kalkmamız gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de o üzüyor. Fatih Hoca döneminde bu daha da kayboldu :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir