5 Mart 2021 Cuma

Saracchi'nin dönüşüne sevindiğim kadar, bir yandan da tepki veremiyorum


Saracchi'nin dönüşüne sevindiğim kadar, bir yandan da tepki veremiyorum. Kafamdaki soru şu, acaba hangi maçta bir sakatlık daha yaşayacak. Galatasaray öncesi böyle sık sakatlanan bir futbolcu değildi. Galatasaray'da ise ciddi sakatlık dönemleri oluyor ve onun olmadığı dönemlerde de sorun yaşıyoruz. Hücum gücü düşüyor, soldan gelemez, orayı kullanamaz hale geliyoruz. Bu sezon içinde, Emre Taşdemir onun yokluğunu biraz olsun dindirse de, bu sefer o da sakat. 

Haliyle de Ömer Bayram'a kaldın. Burada Ömer Bayram'a eleştiri getiremem. Bu seviyede, sol bekte yapamayacağını zaten öncesinde kanıtlamıştı. Orta sahada varlığını gösteriyor, biraz olsun bir şeyler verebiliyordu. Linnes'i de sol beke çekemiyorsun, nedeni de ters ayaklı oluşu. Elde alternatif yok yani, sol bek transferi yapmamanın acı faturası. Ocak ayında, sol bek için mutlaka transfer yapılması gerektiğini söylüyordum. O iş yaza kaldı ve görünen o ki en az 2 sol bek transferi göreceğiz.

Bugüne bakalım, Saracchi geri döndü. 232918312789. seferdir yaşanan bir hadise. Biz yine "umarım tekrar sakatlanmaz" diyerek, evrene pozitif mesajımızı iletelim. Kalan haftalarda ciddi anlamda önemi var. Takımda alternatifi olmayacak olan isim Saracchi mi olacak deseler inanmazdık ama öyle. Ciddi bir tempo ve hücum silahı. Oyunu her 2 kanada dengelemek açısından da değerli. Ömer Bayram ile tempo yapıp, orayı zorlayamıyordun. Saracchi ise zorlar, zorladığında da korkum o ki yine adaleyi tutar.

Geriden oyun kurma noktasında da önemi olduğunu düşünüyorum. Yokluğunda ciddi anlamda zorlandık, özellikle de hücum tarafında çok ödün verdik. Saracchi / Onyekuru uyumu geçen sezon hiç hoşuma gitmese de, bu sezon iyi başlamışlardı. İşin kötüsü de kendisini Feghouli ya da Falcao gibi dinlendirme, tam anlamıyla hazır olunca sahaya sürme şansımız yok. Direkt olarak Sivasspor maçında 11 başlayacaktır.

10 yorum:

  1. Saracchi-Arda-Kılınç üçgeni sezon başında çok etkiliydi.Sanki Feghouli merkeze çekilip sağ öne Oğulcan atıp Oğulcan-Sofian-Emre-Arda ideal bir yapı gibi gözüküyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda ve Feghouli bir arada 11 olmayacak gibi. Arda da düşüşte.

      Sil
  2. döner, çok da iyi oynar. ama ne fark eder. 3 maç sonra yine sakat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o durumu sevmiyorum işte. En azından Emre Taşdemir de dönseydi.

      Sil
  3. Emre Taşdemir dönene kadar sakatlanmasın sezon sonuna kadar da aynı dönem sakatlanmasınlar başka bir isteğim yok 🙏🏻

    YanıtlaSil
  4. sivas maçinda ilk 11'de olmaz. olursa yine sakatlanır.

    YanıtlaSil
  5. Adam bir şekilde müzmin sakat oldu bizde. Bu saatten sonra faydalı olması çok zor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir