30 Mart 2021 Salı

Şu kadronun yıldızı İshak Doğan'dır


Milli Takım nostaljisinin dibine de ancak bu şekilde vurulurdu. Yıl kaç, onu da tam kestiremedim. Belli ki bir hazırlık maçı, maçı hatırlayan arkadaşlar varsa yorum kısmına yazar. Şu kadronun yıldızı kim diye sorulacak olursa, benim cevabım "İshak Doğan" olur. Şu fotoğrafı görene kadar da adını unutmuştum. Karabükspor döneminde Milli Takım'a yükselmeyi başarmıştı diye aklımda. Çok iyi korner kullanırdı ama belki de en iyi meziyeti buydu.

Yabancı sınırı işte. O sınır öyle yaralar açtı ki, bu tarz yerliler değer kazandı ve olmadık bonservis ücretleri ödendi. Trabzonspor bu futbolcuyu 2.35 milyon avro'ya transfer etmişti. Karabükspor'un o dönemini düşünüyorum da, Emenike'den de 10 milyon avro'ya yakın kazanmışlardı. Bu paralar ne oldu da takım battı apayrı bir tartışma konusu. Eskişehirspor da böyle, ciddi bonservis girdisi elde ettikleri birçok isim sayarım. Bugün ise ekonomik batak var.

Tarık Çamdal da orada mesela. Galatasaray öncesi bu, Eskişehirspor forması giydiği dönem. Onun için de nasıl bir bonservis bedeli ödediğimizi hatırlarsınız. Şartlar bizi bu duruma itiyordu ve olmadık paralarla, böyle yerlilere değer kazandırdık. Kazancı ise sıfır, bugünün ekonomik tahribatında yer alan isimler. Bugün de çok bir şey değişmedi, şimdi de etikete olmadık paralar ödeniyor ama bugün zorunluluğun yok. O gün vardı.

İshak Doğan, bugün 30 yaşında. Aslında yaşlı bir isim de değil. Giresunspor forması giyiyor, daha doğrusu giyemiyor. Bir ara Samsunspor'a geldiğini de hatırlıyorum. Mustafa Pektemek, Olcan Adın, Alper Potuk, herkes kadroda. Ömer Toprak ve Hakan Balta tandemi oluşturmuş, kalede Tolga Zengin. Genç Hakan Çalhanoğlu'nu görüyoruz, Ozan Tufan da o dönem yeni parlıyordu. Bir de Olcay Şahan. Tarihin en olmadık Milli Takım 11'lerinden biri olabilir bu arada.

5 yorum:

  1. Yıl kaç çok merak ettim. Çok ilginç bir kadro. Aşırı yerel kalmış cidden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerellik değil de, hazırlık maçı ve deneniyorlar işte. O günün şartları böyle.

      Sil
    2. Milli takım haricinde de bakarsak oyuncuların birçoğu üç büyükleri peşinden koşturan yıldız adayı isimlerdi ama şimdi bakınca hepsi de Türkiye içindeki yerel yıldızlardi. Edirne'den öteye çıkınca burda kazandıklarının dörtte birini alamayacak oyuncular. Bu yerel kalmaktır bence.

      Sil
  2. 2014 honduras maçı. amerika'da oynandı ve 2-0 yendik. millet gülüyor da dönem şartlarıyla değerlendirmek lazım kadroyu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazırlık maçı olduğundan deneniyorlar işte. Ben gülmek için yazmadım, hoş bir anı, ondan paylaştım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir