6 Mart 2021 Cumartesi

Taylan Antalyalı başka bir şey


Taylan Antalyalı konusunda büyük bir bilinmezlik mevcut. Sakatlandığı, ağrılarının olduğu ve bunun da pubis başlangıcı nedeniyle yaşandığı söylense de, ortada resmi açıklama yok. Alanyaspor'la oynanan kupa maçına 11 çıktıktan sonra 45. dakikada oyundan alındı ve o zamandan bu zamana kendisini 11'de göremiyoruz. Pubis bağlanıcı mevzusunda, bu süreçte mümkün olduğu kadar dinlendirilmesi gerektiği söyleniyordu. Arda Turan'dan hatırlarsınız, Galatasaray'daki son sezonunda o da bu süreci yaşamıştı. Sezonun da neredeyse yarısında forma giyememişti.

Arıyoruz kendisini, ilk 11'e dönme vakti geldi. Etebo'yu mücadele gereken maçlarda övdük de, şu an ortam ona uygun değil. Kesici 6 numara değil, oyun kuran, orayı yönlendiren 6 numara zamanı. Taylan Antalyalı da kendi pozisyonunun ligdeki en önemli yerlisi durumunda. Çok istikrarlıydı ve başarımızda büyük pay sahibiydi. Sivasspor maçıyla birlikte geri dönecektir ve aynı istikrarla devam etmesini diliyorum. Alternatifsiz isimlerden biri de o. Etebo için son zamanlarda övgüde bulunsak da, Taylan Antalyalı başka bir şey.

Şöyle bir istatistik var. Taylan Antalyalı, Belhanda ve Emre Kılınç'ın oluşturduğu orta saha hattının sahada olduğu 9 maçta 8 galibiyet ve 1 beraberlik almışız. Bu da bazı şeyleri açıklar zaten. Dengeli üçlü işte. Taylan Antalyalı geriden oyunu yönlendirir, Belhanda savunma / hücum bağlantısını sağlar, Emre Kılınç da topla dikine çıkacak isim. Gerçi ben orada, Belhanda yerine Feghouli'yi düşünüyorum. Feghouli merkezde daha rahat ve yaratıcılığı arttıracak isim.

Belhanda da son zamanlarda düşüyor. Sanırım sözleşmesiyle alakalı bazı konular var, kafalar orada. Yine de, Sivasspor deplasmanında sanki Belhanda orta sahada olacak ve bu üçlüyü izleyeceğiz. Feghouli de sağ kanada geçecektir. Bu da iyi bir hat, yine bizi güçlü kılar. Gedson Fernandes gibi isimler de alternatif olur, kulübeden gelip enerji sağlar. Şu sıralar ayakta kalamıyor çünkü. Fizik olarak iyi durumda değil ve kopuk. Yoksa potansiyeline lafım elbette yok.

12 yorum:

  1. ortada taylan, belhanda, emre; kenarlarda feghouli, arda; ilerde ise babel. tam bi pas takımı. ligin ilk yarısındaki sivas maçına da bu kadroyla çıkmıştık. sivas'a karşı bu pas oyununu iyi oynuyoruz. son iki sivas deplasmanını örnek olarak verebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amansız pas takımı da olmamak gerekiyor :) O da oyunu çok ağır kılıyor.

      Sil
    2. bence bu pas oyununu çok iyi oynuyoruz. geçen sezon pandemiden önce ve bu sezon 4-5 maç bu oyunu oynadık. bu saydığım kadro baskı altındayken bile topu rakibe vermiyor, sonuca ulaşıyordu. ilk yarıdaki sivasspor maçını hatırlayın. barcelona gibi üçgenler, paslaşmalar filan :) ben çok zevk alıyordum o oyundan

      Sil
    3. Pas oyununu hareketlendirebilirsen değerli :)

      Sil
  2. Kesinlikle Taylan Kılınç Feghouili üçlüsü olmalı. Solda Oğulcan sağda da Onyekuru olmalı. Aslında ileride Babel geçiyor içimden ama Falcao oynar.

    YanıtlaSil
  3. O mevkide bu kadar hareketli ve pas özelliği yüksek olan bir oyuncu bulmak kolay değil gerçekten. Ajax dönemi Frenkie De Jong havası veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif uretemedik bu tarzda. Haliyle de Taylan olmayınca sorun oluyor.

      Sil
  4. Bence de Belhanda ile daha iyi hucum ediyorduk ama Belhanda bizi kafasinda bitirmis son oynadigi macta gorduk pas hatalarini sanki pas vermek bile isyemiyordu, hoca da bunlari goruyor ve dusuk ucretli sozlesmeyi reddetigini de biliyor ve bu nedenle takimdan kesildi, yarin belki de oynar ki bana göre halen 2 milyon Euro civari alacagi olan birinden verim almak zorundayiz.
    Belhanda ile yola devam etme konusuna gelince benzer durumdaki bir Salih Ucan oynadigi takimda devam etmeyecegini bilmesine ragmen gayet güzel ozveriyle oynayabiliyor, bu nedenle Belhanda'yi tutmuyorum, Salih Ucan'in yarisi kadar bir profesyonel degil kesinlikle yollar ayrilmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda da oynuyor, neden oynamasin. Ligin ilk yarısında oynadığı neydi. Yarın yine oynar. Şu an yapıda pek düşünülmüyor, sorun o sanki.

      Sil
  5. (nurika) Ben Taylanin sakatligi bayagi ciddi ve Veli Kavlakvari bir durum yasayacagiz diye endiseliyim, saglik kurulunun ihmalinden vesaire gec teshis edilmisse kariyer bitirebilen bir problem, zira dinlendirmek eyvallah da son 4 macta 28 dakika almis olmasi dinlendirmeyle aciklanacak bir durum degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi olsa idmanlara çıkmaz, hiç süre almaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir