28 Mart 2021 Pazar

Türk duvarının en güçlü tarafı


Türk duvarının en güçlü tarafı. Türkiye'de yetişen, genç ve potansiyel bir futbolcunun da kariyerini nasıl şekillendirmesi gerektiğinin en iyi örneği. Hiç Süper Lig demeden, Altınordu'dan direkt olarak Freiburg'a gitti. İlk etapta zorlandı, sonra formayı aldı. Oradan da Leicester City. Yine ilk etapta zorlandı, hatta ilk sezonu neredeyse yedekte geçti. Devamında formayı aldı ve faal anlamda en iyilerden biri. Hatta bence Dünya'da şu an ilk 5'de.

Günlerdir Haaland'ı konuşuyoruz. Nasıl durduracağız, durdurabilir miyiz üzerinden tam anlamıyla geyik dönüyordu. Sonuç ortada, 1 tane isabetli şutu yoktu. Haaland değil, x olsa da bu felsefe içinde sonuç değişmez. Kimseden korkacak lüksümüz yok, savunma kimliğimiz ve disiplinimiz oldukça güçlü. İsimler değişiyor olsa da, felsefe aynı ve savunma rotasyonumuz belki de tarihin en iyisi noktasında.

Çağlar Söyüncü'yü de o seviye içinde 1 numaraya koyuyorum. Kusursuz bir stoper. Haaland karşısında da oldukça iyiydi ve Premier Lig seviyesinin ne olduğunu da görmüş olduk. Böyle isimlere sahipken de, kimseden çekinmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Merih Demiral dönecek yarın. Ozan Kabak'ı, Kaan Ayhan'ı var daha. Kadroya giremeyenine kadar, olağanüstü bir stoper rotasyonu var. Hepsi de yurt dışında, o da en güzel detay.

Mevcut yabancı kuralının iyi noktası bu. Amaç da buydu zaten. Mümkün olan en çok sayıda ismin Avrupa'ya gidişi. Yerliye muhtaç olmayan takımlarımız da, bu futbolcuları alabilmek adına olmadık paralar harcamayacaktı. Burada şans bulamayacağını anlayan yerli de Avrupa diyecekti. Şimdi bu iyi örneklerin ardından herkesin hayali ve tek amacı bu oldu. Ülkemizde futbol falan oynanmıyor. Ağırlığını yurt dışında, iyi liglerde oynayan futbolculardan kurulu Milli Takım'ın da kalitesi büyük, temposu yüksek oluyor.

4 yorum:

  1. Çağlar sol ayağıyla da oyun kurabiliyor. Kendisine yeni bir özellik ekleyip geliştirmesi çok mühim sürekli gelişiyor.

    YanıtlaSil
  2. (nurika) Işin korkutucu tarafı hala yabancı sınırının kalkmasının avantajını en çok yaşayan isimlerden olan Şenol Güneş'in yabancı sınırı destekçisi söylemleri. Şenol hoca da safını farklı koysa imkansız olurdu sinir getirmeleri şu an hala istif üstündeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenol Güneş, kendisine ne empoze ediliyorsa onu konuşuyor bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir