31 Mart 2021 Çarşamba

Türkiye 3-3 Letonya, Şenol Güneş ezberi


Bir maç "negatif" anlamda ne derece teknik adama yazar sorusunun cevabını aldık. Elimizdeki maç, Şenol Hoca'nın ezber değişiklikleriyle birlikte rakibe ortaya geldi. Rakip de Letonya bu arada. Şansımızın tutmadığı konularını geçelim. Bir önceki Avrupa Şampiyonası'nda 10 maçta 3 gol atabilen takım, sana kendi sahanda 3 gol buluyor. Hatta son dakikada maçı 4-3 yapacakları pozisyonu da buldular. Haaland ve Sorloth gibi forvetlere aman vermeyen savunma, bu maç Letonya'yı durduramadı.

Ozan Kabak'da hastalık hali mi var bilmiyorum. Halsiz de olabilir, fark etmiyor. Felaket bir maç çıkardı mesela. Letonya, neredeyse tüm hava toplarında etkili olurken, forvetlerinin vurduğu toplar Ozan Kabak üzerindendi. Bir de Caner Erkin handikabın var. Yediğin 2. golde ofsaydı nasıl bozuyor gördük. Felaket bir savunma performansı göstermesinin yanında, düzen içinde işlemesi gereken hücumu da baltalıyor. Ortada kaosu gerektiren bir durum yok ki sahada olsun.

Yetmiyor, maç 3-2 devam ederken skoru koruma düşüncesi doğuyor ve Caner Erkin'i sol öne atıyorsun. Bekte ne savundu ki, açıkta ne savunacak? Hakan Çalhanoğlu ve Yusuf Yazıcı gibi 2 pasör futbolcunu oyundan çıkartıyorsun. Senin hücumda kalman, mümkünse 4. golü zorlaman gerek. Pozisyon bulmakta sorun çekmedin, iş saçma sapan yediğin goller. Bu isimle sahada kalsa eminim ki 4. gol de gelirdi. Taylan Antalyalı'yı da 8'e atmak iyi düşünce olmadı, felaket bir maç çıkardı. Zaten orada oyunu kuracak isim değil.

Savunamadın işte, 3-3 oldu. 3-3 olduktan sonra da ezberin bozuldu. Maçı kurtarmak adına hamleler Orkun Kökcü ve Deniz Türüç. Orkun Kökcü de kanat gibi oynayarak kayboldu. 3-2 iken biraz ezberinden şaşsan ve açık alanı kullanması adına oyuna Halil Akbunar'ı alsan, hücum tehdidin daha da artacak. Aynı değişiklikleri ilk 2 maçta da izledik ama papaz her zaman pilav yemiyor işte. Ezber şaştığı an da Şenol Güneş'in panik hali daha da arttı ve maçın 3-3 bitmesini izledik. 4-3 de oluyordu, yine yazıyorum.

Bu maçta skor arıyorum üzerinden, direkt olarak Okay Yokuşlu yerine Taylan Antalyalı oynayabilirdi. Golü erken bulmak avantaj oldu, yoksa skor bulmakta da zorlanabilirdik. Gol erken geldi, pozisyonlar var, ilk yarıda 2 de geldi, akabindeki konsantrasyon kaybı ilginç. Rehavet hali de var bu arada, skoru tutmak için zaman dahi bulamadık. 2 farkın ardından direkt gol yiyoruz. Umarım ayaklar biraz daha yere basar ve odak artar. Bu maç ders olsun diyeceğim de, öncelikle hocanın ezberlerinden şaşması gerekecek.

8 yorum:

  1. 11de net hatalar var letonyaya karşı hasta olan ozanı oynatma işte rakip çok gelmeyecek zaten okayın yerine de ya ozan tufanı çek yada taylanı sol bekte ilk yazılması gereken isim umut ikincisi de Rıdvanken gidip caneri oynatmak nedir anlayamıyorum
    Hollanda ile norveçe oynadığın 11 ile letonya maçına da çıkmazsın ya zaten hep küçük takımlara zorlanıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan Kabak çok sırıttı ve bu ısrar yüzünden kötü göründü.

      Sil
  2. hala ne caner i abi.. ne caner i ya.. al yedirdi golü işte.
    6 puan üstüne bu maçta takılmak cidden insanı üzüyor.

    YanıtlaSil
  3. yusuf'u hiç beğenmiyorum kim ne derse desin. sahada eksiğiz onunla.
    ne 10 numara olarak müthiş fark yaratıyor, ne de 8 numara oynayacak kadar dirençli. takılıyor öyle işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Yusuf Yazıcı'yı seviyorum. Norveç maçını da iyi oynadı bence. Ama ideal yeri oralar değil işte. Lille'de 2. forvet olarak parladı. Sen ise orta sahanın derininde ya da kanatlarda kullanıyorsun.

      Sil
  4. dakika 55 skor 3-1. daha ne istiyorsun? pırpır tek adam halil ise onu koyacaksın son yarım saat. hep aynı değişikliklerle teker elbet patlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açık alan oluşmuş, rakip çözüldü sayılır. Al hızlı ismi, daha da etkili ol. Şunu düşünememek inanılmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir