28 Nisan 2021 Çarşamba

25. haftaların ardından benzer bir kötüleşme var


Row-Z Report (@RowzReport) 'un paylaşmış olduğu istatistiği konuşalım. Galatasaray'ın son 2 sezonda yemiş olduğu gol trendi bu şekilde. 25. haftaların ardından benzer bir kötüleşme var. An itibarıyla da son 8 haftada en çok gol yiyen 5 takımdan biri durumundayız. Galatasaray'ın övündüğü en önemli noktalardan biri "az gol yemesiydi". Fatih Hoca'nın 4. döneminin temel gücü de buydu. Savunma tarafı ilk etapta çözüldü ve duran toplara kadar çok gol yiyen bu takımın çehresini değiştirmişti.

Sezonların başlangıcı da bu şekilde ilerliyordu. Hadi geçen sezonu ayırıyorum, pandemi adına verilen ara sonrası ciddi anlamda çözüldük. Çözülünce de her şey kötü gitti ve neredeyse maç dahi kazanamadık. Asıl konuşulması gereken bu sezon. Muslera da geri dönmesine rağmen, şu negatif gol trendini anlamak zor. Gerçi neden belli. İyi olduğun düzenden cayıp, yeni arayışlara girmek. Üstelik onca transferin ardından.

6 numara falan değil yani konu. Geçen sezon Nzonzi geldi, ne değişti? Seri'yi çektik oraya da, üst üste kazanılan ve iyi olunan haftalarda sonuç geldi. Gerçek bir 6 numara mı kendisi? Bu sezon da Taylan Antalyalı o pozisyonda çok iyi iş çıkarıyordu. Sonrasında Etebo'ya dönüldü, Belhanda gitti, bir şeyler oldu yani. Taktik değişimler, futbolcu rotasyonları derken düşüş yaşandı. Fatih Öztürk / Okan Kocuk'lu dönemde gol yenilmiyorken, Muslera'lı dönemde olmadık gol sayılarını konuşuyoruz.

Hatırlayın, ligin ilk yarısı için Muslera olsa "sanırım gol yemeyecektik" diyorduk. Bu negatif tablo, belki de kaçacak şampiyonluğu bizlere açıklayacak. Bek sorunu var, orta saha sürekli değişiyor, stoperde de 2'liler sürekli değişir halde. Önde top tutamıyorsun, hücum tıkalı ve bunun geri dönüşü de kalende pozisyona dönüşüyor. Yeni sezonda bu kötü istatistik adına istikrar yakalanmalı. Fatih Hoca'nın en iyi yaptığı işlerden biri olsa da, 2 sezondur unutuyoruz. İyi de başlanılmasına rağmen.

2 yorum:

  1. Oyunumuza çözüm bulunduktan sonra panik hali ile kadroyla çok oynuyoruz diğer haftalarda ve iş sürekli kötüye gidip defansimiza kadar vuruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu düzeltmek hocanın elinde de, ne olacak bilmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir