24 Nisan 2021 Cumartesi

Antalyaspor 0-1 Galatasaray, hareketlilikten asla ödün vermemek gerekiyor


Deplasman işini çözdük de, iç saha problemi devam ediyor. Göztepe deplasmanında da iyi futbol vardı. Bence Antalyaspor deplasmanında o futbolun üzerine çıktık. Halil Dervişoğlu'nun forvete geçmesi kaynaklı mı bilmiyorum da, organizasyonunun temelinde o var. Trabzonspor maçında da, Halil Dervişoğlu devreye girdikten sonra görüntü değişmişti. Topu tutuyor, servis yapabiliyor, çok rahat rakip geçip, kritik fauller alıyor. Bitiricilik işini de çözerse, gelişiminin önünü almak zor olacak.

İlk 11'i gördüğümde yapmış olduğum eleştirinin hala arkasındayım. Olay, bir önceki maç iyi olan ismin ısrarla kesiliyor olması. Etebo yoksa müthiş maç çıkardı, hiç lafım yok. Gedson Fernandes'le birlikte orta sahada öyle bir enerji ortaya koydu ki, top sürekli Galatasaray'da kaldı. Antalyaspor'un ligin ilk yarısındaki maçtaki gibi amansız bir savunma anlayışı olamadıysa, bu Galatasaray hücumunun hızı ve hareketliliğiyle alakalı.

Yoksa yine odakları gol yememek üzerineydi. Maç 1-0 olana kadar da sadece 1 şutları oldu. Galatasaray hücumu hızlıydı ve hız da organizasyon getiriyor. Halil Dervişoğlu temelinde, çok hareketli bir hücum var. O denklemden Emre Akbaba'yı çıkar ve Halil Dervişoğlu'nu koy, o vakit 4-4-2'yi de rahatlıkla oynarsın. Halil Dervişoğlu'nun 10 numara özelliği var, Mostafa Mohamed de rakip ceza sahası içinde net bitirici. İşte o vakit, bitiricilik problemi de çözülüyor. Şu yapının en büyük sorunu bu.

Duran toplara kadar etkiliydik. Gedson Fernandes o anlamda iyi atıcı, Ömer Bayram da geçen sezonu hatırlamış. Yerleşim biraz da olay, ne yaptığını bilirsen gerisi gelir. Boffin uzun kaleci ve gol yememe modunu açtığında onu aşmak zor. Bugün de öyle bir performans verse de, Galatasaray'ın golü geliyordu. Kazanamayız üzerinden düşünmedim hiç, oyun beni umutlandırdı. Hızlı ve hareketli hücum işin temel taşı, bundan ödün vermemeli.

Babel'i oyuna aldığında o ödünü vermiş olursun. 1-0'ı bulduktan sonra oyuna girdi, Galatasaray nasıl durdu izledik. 2-0'ı rahatlıkla bulabilirdik, Babel'le birlikte bunu çöpe attık. Babel'in yüzü kaleye dönmüyor ve hiç hareketli değil. Biraz da ön alanda çalım sevdasına girince, 10 kişi Antalyaspor'a pozisyon dahi verdik. Hücumda kalmaya devam edip, golü zorlamalıydık. Hareketlilikten asla ödün vermemek gerekiyor.

18 yorum:

  1. Babel akbaba ısrarları bayıyor beni artık, yani akbaba mesela 1 2 pozisyona girdi onları da atamadı onun dışında zaten bir numarası yok, akbaba ile oynacağına Halil moho çift forvet oynasın, bu arada bu ikilinin bonservisi alınmalı acilen acayip bir ikili olabilirler çünkü ikisinin de artıları eksileri dengeli, moho Halil gibi sırtı dönük oyunu yapamıyor Halil de moho gibi bitiremiyor çok dengeli bir ikili olurlar, kenarlar da istediği koy fsrketmez, merkez de gedson Taylan mis gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönüyoruz bir şekilde onlara, inan ben de sevmiyorum.

      Sil
  2. boffin'in iyi bi kurtarışı hiç olmadi. bizim oyuncularin beceriksizliği.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yer tutuyor, çok kalıplı bir kaleci. İster istemez kapatıyor orayı.

      Sil
  3. Bazilarinin gözünden kaçıyor sanırım kadromuzda 3 (üç) orta saha oyuncusuyla şampiyonluk yarısının İçindeyiz bir şekilde. Haklı eleştirdiğimiz yönleri bir yana hoca kafasındaki pas oyununu ne kadar oynayabilir ki hiçbiri inceci olmayan 3 oyuncuyla. Galibiyet güzel, daha güzel günler görürüz umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer yaptırırken onyekuru yu almak yerine orta saha isteseydi o zaman.

      Sil
    2. gs kadrosunda yedek dmc yok. taylan tek başına. etebo mecburen oynuyor. dmc mevkisini bir kenara ayırıyorum.

      3 sağ iç gedson feghouli etebo
      3 sol iç kılınç akbaba ömer var.

      eksik falan yok. bahaneleri bırakalım. kim olacak modric mi?

      Sil
    3. Galatasaray orta sahasında yeterlilik olmadığını ben de düşünmüyorum. Elde alternatifler var ama çoğundan beklenen katkı alınamadığı için böyle görünüyor.

      Transfer yaparken orta saha istedi hoca, İrfan Can Kahveci işte. Gedson geldi ya da.

      Sil
  4. Ben iyi oynadığımızi düşünüyorum ama Antalya sporun kapanmasininda bunda etkisi büyüktu acaba kapanmasalardi yine sorun yaşar mıydık tartisiir. Halil bı turlu gözüme giremiyor bir çok pozisyonu boşa harcıyor ayakta çok kalamiyor ama hareketli bir yapısı var ya takımda tutanacak ya da kaybolup gidecek. Bugün kazanılan 3 puan önemliydi. Genel oyun yapısını beğendim ancak Taylan öncelik olmalı. Bundan sonra ki maçlar için de Mustafa Muhammed ilk 11 de başlamalı. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette var da ligin ilk yarısındaki maçı düşün. 1 tane şut atamadık neredeyse. Burada ise sürekli pozisyon buldun.

      Sil
  5. mükemmel oynadık. 0-5 bitmeliydi. kazanamasak gerçekten yazık olurdu.
    işte biz böyle bir takım görmek istiyoruz. feghouli gibi kağnıları değil.
    koş bas hareket et pozisyona gir. yenemesen de başımız dik olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mükemmel falan oynamadık. Tek maç üzerinden kendimizi kandırmayalım. Antalya hiç oynamadı biz oynuyor gibi göründük sadece. Ne orta sahada ne ileride Antalya hiç yoktu rahat rahat top yaptık sadece.

      Sil
    2. 11:39 anonim. senin o dediğin ceza sahasında top çevirip baskın gibi gözüktüğün zaman denir. 7-8 net pozisyon bulan takım mükemmeldir.

      Sil
    3. Gayet iyi oynadık, ligin ilk yarısındaki maçla kıyaslıyorum. Kapanan takımlara karşı sorun yaşıyorduk, bu maçta yaşamadık mesela.

      Sil
  6. Çok basit bir ligde oynuyoruz aslında biraz hareket biraz enerji koyunca en katı savunmalara bile rahatlikla hata yaptırıyorsun. Sıkıntı şu ki takımda maçı kazanacağına dair net bir özgüven yok. Bundan dolayı oyun iyi olsa da sahada net bir dominasyon olmuyor. O da sene boyunca kadronun surekli değiştirilmesi kaynaklı bir sorun bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enerji ve biraz kalite her şeyi özetliyor aslında.

      Sil
  7. halil, muhammed, kerem üçü birlikte önde ilk 11 başlasalar nasıl olur acaba?
    hocanın akbaba ve babel sevdası son bulmayacak o kesin.
    kalan maçlarda kenardan feghouli, arda, babel, akbaba, falcao, henry ile oyuna müdahele edip sıkışan bütün maçları çevirme imkanımız var.
    ben hepsini kazanabileceğimize inanıyorum. hoca yeter ki ilerdeki bu hareketliliği bozup maçlara Akbaba, Babel vs ile başlamasın.
    Ha ilk plan işlemezse o zaman değiştir.
    Savunmada da bir şekilde ehven-i şer ama Donk-Marcao en iyi ikili. Böyle olunca rakiple önde basmıyorlar bence.
    Şener idare ediyor. Açılmaya başladı sanki. Maç boyunca savunamada da hücümda da elinden geleni yaptı. Ömer de hiçbir şey yapmasa mücadele katıyor, ortaları daha etkili. Biraz toptan gol bulabilsek aslında çoğu maçı erken kopartacağız. Bizim kadar ceza yayı civarından korner, faul bulan takım yoktur ama 1 tane bile gol gelmiyor.
    Biz hepsini kazanalım yeter ki ben diğerlerinin takılacağına eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Dervişoğlu forvetin arkası gibi ya da biraz daha sağ kanada yakın oynar o durumda. Biraz daha 2. forvet gibi olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir