19 Nisan 2021 Pazartesi

Ateşten gömleği giydi ve Galatasaray refleksini yeniden ortaya çıkardı


Basketbolla alakalı teknik / taktik muhabbet yapabilecek donanıma sahip değilim. Takip eden, basketboldan net anlayan arkadaşlar bu yorumları daha sağlıklı yaparlar. Ben işin biraz daha "Galatasaray refleksi" tarafındayım. Kötü bir kadro, daha doğrusu yapı kuruldu. Başarısız sonuçlar alındı. Hocayla yollar ayrıldı, devamında yardımcısı geldi. 1-2 galibiyet gelince, onun istekleri doğrultusunda transferler yapıldı, başarısız sonuçlar ise devam etti. Gelinen noktada da küme düşmenin en ciddi adaylarından biri olduk.

Kötü bir kadro kuruyorsun, onun üzerine daha da kötüleşmeyi başarıyorsun. Bu büyük bir yönetim zafiyetidir. Anlamadığım da şu. Başarısız antrenörünü yollarken, onun yardımcısıyla neden devam ediyorsun. Bu bir ekip işidir, başarısızlık herkesin olmalı. Ne değiştirebilecekti ki, zaten kötü yapıyı kuran onlar. Haliyle haftalar, hatta paralar çöpe atıldı. Çok fazla yabancı sirkülasyonu gördük. Kaç tur yabancılar değişti sayamadım bile.

O andan itibaren de artık "Galatasaray refleksleri" devreye girmeliydi. Ortada ateşten bir gömlek var, herkes giyemez bunu. Kariyerini riske atacak çünkü. Kötü yapılanmış, mental anlamda sıfırlamış bir kadrodan bahsediyoruz. Bu takımı nasıl ayağa kaldırabilirsin ki? Doğru bir şey yapıldı, bu camianın en has evlatlarından olan, bahsettiğim refleksin kodlarını yazan isimlerden biri Ekrem Memnun'a gidildi. Erkek takımlarında da önemli bir geçmişi olsa da, kadın basketbolunun efsanesidir. Bir handikap da, uzun zamandır bu seviyeden uzak olmasıydı. Fark etmiyor tabii.

İşi teknik / taktik noktaları aşalı çok olmuştu. Camianın ayağa kalkması gerekiyordu ve bu ateşten gömleği Ekrem Memnun giydi. Hiç de düşünmemiştir bile, direkt kabul etmiştir. Kariyerini riske atıyor, küme düşerken takımın başında o vardı dahi denebilirdi. Düşünmüyor işte bunları, adam herkesten en has Galatasaraylı. 2 de transferle birlikte, camiayı yeniden ayağa kaldırdı, başta sallandı ama son bölümde işleri rayına soktu ve takımı ligde tutmayı başardı. Ekrem Memnun adına büyük bir başarı, Galatasaray için ise tarihi hezimet.

Küme düşmediğimiz için sevinsem de, bunun ne kadar acı bir durum olduğunu biliyorum. Kötü yönetildik, umarım bir daha bu kadar kötü yönetilmeyiz. Ekrem Hoca'yla devam edilip edilmeyeceği konusunu bilmiyorum. Yine o konuyu basketboldan anlayan arkadaşlar yorumlar. Benim yorumum duygusal olur çünkü. Ben kendisine ancak teşekkür edebilirim. Bu ateşten gömleği giydi ve Galatasaray refleksini yeniden ortaya çıkardı.

6 yorum:

  1. Amatör sporlarda gerçekten çok kötüyüz. Kadın voleybolu hariç hiçbir branşta işe akıl konulmuyor. İşin kötü tarafi para harcamıyor değiliz. Bizden daha az paralar harcayan takımlar bizden çok daha başarılı sonuçlar alıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yönetimlerden en büyük beklentilerimden biri de bu.

      Sil
  2. yeni yönetimle birlikte hayalim oktay mahmuti-erkek basket // ekrem memnun-kadın basket.. efe güven hoca da başarılı ama ekrem hoca olunca akan sular durur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efe Güven çok başarılı bir coach. Ekrem Hoca'ya direkt basketbol operasyonunun başına gecirebilirsin. Oktay Hoca da düşüşte yalnız.

      Sil
  3. Yabancılar kötüydü bu sezon isimleri var kendileri yoktu aslında yanlış seçim daha çok şut atamayan adam arkasında duramayan 3 tane undersize uzun vardı bir ara tyus jonathan amile, Motum zaten uzun görünümlü 3 no gibi oynuyordu sürpriz değildi aslında yerliler dahil bir tane parlak oyuncu yok kadroda göksenin yiğit berke eray idare eden bir performans ve oyun tarzı ortaya koydular sıfırdan bir yapılandırma lazım ve eksi bakiyedeyiz yine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O planlama kısmından ben anlamam. Tek diyeceğim, Ekrem Hoca ateşten gömleği giydi ve bizi ipten aldı :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir