22 Nisan 2021 Perşembe

Aynı sıkıntıyı sezon başında da konuşmuştuk


Trabzonspor maçında yediğimiz golün bir benzerini Kayserispor maçında da yemiştik. Ceza sahası içinde, yay civarına vurulan kafa ve rakibin önüne düşen topun gol oluşu. O gün de, bugün de kazanamadın. Kayserispor maçını o bireysel hataya bağlarım da, Trabzonspor maçını bağlayamıyorum. Kötü oyun var çünkü. O gol olmasa, başka bir yerden sıkıntı oluşacak. Çok sayıda pozisyonu verdin de.

Luyindama / Marcao tandeminde şu sorun var. Aynı sıkıntıyı sezon başında da konuşmuştuk. Rakipler, Marcao'ya baskı yapıp, Luyindama'yı serbest bırakıyor. Marcao ile oyunu geriden iyi kurarken, Luyindama ile bunu yapamıyorsun. Luyindama'nın sağını kapatınca da, soluyla yapabileceği çok fazla bir şey yok. Bu da rakipler adına büyük bir avantaj ve ön alanda baskı yapan her takımın işine yarayabiliyor.

Eskiden Mariano vardı ve geriden oyun kurma opsiyonu daha çeşitliydi. Marcao'ya dönemesen, Mariano'ya dön ve geriden sağlıklı şekilde çık. Bugün bu yok. Sağ bekte Şener Özbayraklı'yı geçtim, Yedlin de olsa sorun olacak. Hatta Omar dahi, Mariano'nun bu anlamda gerisinde kalacak. Donk'un formayı alması bu yüzdendi, ayağı çok temiz ve geriden oyunu iyi kuruyor. Onda da başka sıkıntılar var tabii.

Luyindama'da da şu an tek sıkıntı geriden oyun kurması değil. Savrukluk da başladı ve sakatlıktan döndüğünden bu yana da daha şiddetlendi. Çevre kontrolü yok, topu nereye vurduğunun farkında bile değil. Hızı da, atletizmi de düştü. Haliyle de geriye "fizik üstünlük" dışında bir şey kalmıyor. Kaan Ayhan diyordum ya, bu yüzden önemliydi. Yaz transfer döneminin de en önemli gündem maddesi o olacak. Ayağı temiz, geriden oyunu net kuracak bir stoper gerekiyor.

8 yorum:

  1. ben luyindama'dan ümidi kestim. hiçbir zaman o eski sakatlanmadan önceki luyindama olmayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de çok umudum kalmadı. Hele ki bu pas oyununda.

      Sil
  2. milli takım hayatını bitirdi. yazık oldu. 18 e falan satardık.

    YanıtlaSil
  3. Sağ bekte Omar oynasa formunu biraz daha artırabilir. Ya da önündeki oyuncu yanına kadar gelip topu ayağından alacak bu da Taylan oluyor. Tabii o zaman da oyunun genelinde başka sorunlar ortaya çıkabilir. Takım boyu çok uzar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka arttırır da, bizim birçok noktayı düzeltmemiz gerekiyor.

      Sil
  4. Luyindama Marcao bu yıl bir çok maçta puan kaybetmemize direkt etkisi olan oyunculardan ikisi. Bire bir pozisyonlarda top kazanamıyorlar sürekli geçiliyorlar hatta bazı golleri son adam kaldıkları zamanlar yedik. Hata konusunu hiç açmıyorum bile ikisi de saatli bomba nerede ne yapacakları belli değil. Ayrıca çok vurdumduymazlar yaptıkları hatalar bile umurlarında değil. Şampiyonluk için arada 6 puan var ve bizim bireysel hatalardan kaybettiğimiz puan en az 10'dur. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da sağlam, daha defansif bir 6 numaranın önemi var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir