29 Nisan 2021 Perşembe

Babel girsin, belki bir şut atar


Maçın 2. yarısına bakalım. 45'de 3 oyuncu birden değiştirmiş ve oyunu hareketlendirmeye çalışan bir takım var. Oyunu hareketlendirmek adına oyuna giren isimler ise Babel, Emre Akbaba ve Taylan Antalyalı. Taylan Antalyalı / Etebo değişikliği doğal, hatta Taylan Antalyalı niye ilk 11'den ısrarla kesiliyor bu konuşulmalı. Babel ve Emre Akbaba'yla ise oyunu hızlandıramazsın. Bu değişikliğin tek anlamı, oyun düzeninin iflas ettiği (zaten yoktu), kaos içinde ne üretiriz olduğuydu.

2. yarıda işi kaosa döndürdük. Rakibin zaten gol atmak gibi bir isteği yok, seni zorlamıyor. Biraz olsun futbol oynayayım dertleri yok, kendi kurdukları duvarın arkasında bekleyerek savunuyorlar. Sen o kilidi açamadın, çünkü o kilidi açacak çilingirleri kenarda tutuyorsun. Feghouli ve Arda Turan, ön alana akıl getirecek, seni rakip savunma arkasına "doğru sarkıtacak", "koşu atacak ismi görecek" futbolcular. Düşünmedin bile.

Babel girsin, belki bir şut atar. Emre Akbaba girsin, belki ceza sahası içinde golü koklar. Bu da oldu aslında. Doğru bir düşünce olmasa da, tutmadı değil. Babel'in attığı şutta seken top, Emre Akbaba'nın da golü koklaması. Bu gol de beni maalesef sevindirmiyor. Tepki dahi vermedim. 1-0 kazandın da ne değişti ki. Galatasaray adına son yılların en sıkıcı maçıydı. Futbol yok, heyecan yok, aksiyon yok. İddian kalmadı, bu gol seni ayağa kaldırmaz.

Babel ile oyunu hızlandıramazsın. Ancak kendine şut opsiyonu sağlarsın. Babel de bunu zorladı zaten. Topu sağa çekip, sürekli şutu zorladı. Etkili şutları var, Sehic'i zorladı. Sert ve düzgün vuruyor, ciddi anlamda etkili. Bu kaos planıdır, hoşlanmıyorum ama kozdur nihayetinde. Sorun şu, yarın Babel yine ilk 11'e dönerse, gelecek adına iyi diyebileceğimiz çoğu şeyi yine kenara almak zorunda kalacağız. 

10 yorum:

  1. 45 yaşına da gelse yine kanat da babel oynayacak valla billahi bezdim, iyi kadro kurulunca şampiyonuz tamam şöyle iyi top oynarız diye hayaller kurarken en sevdiğimiz güvendiğimiz adamın bizi bu kadar hayal kırıklığına uğratması... Nerede yanlış kararlar varsa hepsini uyguladı iyi oyuncu değil de kötü oyuncular da ısrar etti, iyi oyuncuları tek hata da sildi..

    YanıtlaSil
  2. Umarım kazanırken kaybettiren maçlardan biri değildir. Son dakika golü atacaksın, kazanacaksın ve gram tepki vermeyeceksin... Bu sene taraftarına bu rezilliği yaşatan bir takım var. Tekrar diyorum, umarım kazanırken kaybettirmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon bitti zaten, iyi oynasan da kaybettin kaybedeceğini.

      Sil
  3. Sene içinde bir iki maçta son dakikalarda başvurulacak bir taktiğe oyunumuz olmadığı için sürekli başvurmak zorunda kalıyoruz. Çok sıkıcı bir oyun gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de sıkıyor, inan herkes sıkılıyor :(

      Sil
  4. Bir ara Beşiktaş'a Babel diye bir oyuncu vardı uzaktan zımba gibi şutlar atan, hem takım oyunu oynayıp hem kişisel becerisiyle maç çeviren gol bana onu hatırlattı nedense.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu Babel de çeviriyor ama o dediğin Babel'in atletizmi üst düzeydi, daha tempoluydu, fizik olarak ayaklar daha yere sağlam basıyordu :(

      Sil
  5. Feghouliden geçtim de ardayı da unuttuk tamamen bu tarz maçlarda büyük fark yaratır aslında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda'yı şu son dönemde değerlendirmek lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir