12 Nisan 2021 Pazartesi

Belhanda sonrası pas değerleri aşağı çekildi


Yaşanan tüm sorunları Belhanda'ya bağlamıyorum. Yine de Belhanda'yla yolların ayrılması o sorunlardan birini oluşturuyor. Hem de en önemlilerinden. Pas oyunu oynuyorum dediğin ortamda, takımın pas yapabilen ve bağlantı kuran en önemli isimlerinden biriyle yolları ayırdın. Üstelik öyle zamanda ayırdın ki yerini de dolduramıyorsun. Telafisi yok yani işin. Kadronda da Belhanda'nın alternatifi olur diyebileceğin kimse yok. Kendi elinle, kendini güçsüz kıldın.

Belhanda'nın yokluğunda pas isabet oranı yüzde 76'dan 74'e düşmüş. Maç başına ileri pas değeri de 177'den 168'e. Ceza sahasına giriş yüzde 6 azalmış, ceza sahasına pas oranı da yüzde 4 düşmüş. Pas değerleri aşağı çekilmiş yani, işin özü bu. Bağlantı da kuramaz haldesin, orta saha zafiyetin yine arttı. Ocak transferi öncesi o eksikliği konuşurken, transfer yapmamıza rağmen o eksikliği konuşmaya devam ediyoruz. Elinde olanın yerini dolduramayacak olmana rağmen sildin attın.

Hele ki şu haftalarda Belhanda'nın önemi artardı. Orta sahada pas yapabilecek, topu öne taşıyacak, oyunun 2 tarafında katkı verip, ceza sahası içine sürpriz girişler yapabilecek bir ismi arıyoruz. Gedson Fernandes son maç isyan etse de yalnız, tek başına yetmez. Feghouli'yi anlamadığım şekilde kullanmıyoruz, Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç yok. Orta sahan kadar varsın, maalesef bu anlamda zayıf kaldık.

Emre Akbaba'yla doldurmaya çalışıyorsun sen de orayı. Ben de oynasın istemiyorum da, alternatifin de pek yok ki. Eksikler varken bazı isimlere mecbur dönüyorsun. Belhanda olayı yönetimin alışık olduğumuz eksiklerinden biri. Hocanın elini nasıl güçsüz kılabiliriz sorusunun da net cevabı. Belhanda'yı yeni sezon için transfer eden iyi bir iş başaracak bu arada. Değerli bir isim ve düzeni güçlü bir teknik adamın elinde ciddi katkı verir. Josef / Atiba'nın arasına yazacak ismi bir türlü bulamayan bir Beşiktaş var. Düşünsenize orada Belhanda'yı.

4 yorum:

  1. Feghouli de orta sahaya cekilmeyince hatta neredeyse hiç oynatilmayinca ortaya ayağında top tutamayan bir takım çıkıyor.

    YanıtlaSil
  2. Yönetim hususi olarak yaptı gibi geliyor bana. Belhandanın varlığını maçın bütününde de bence belhandayı izleseler anlarlar. maç içerisinde topu almaya koşan ender adamlardan. yerinde beklemeyip adama yaklaşıor top istiyor orta sahada top döndürmeye çalışıyor hatırlar isek Feoguli belhanda ve mariano tarafını nasılda güzel işlerdi özellikle bazı maçlarda. elinde 2 oyuncun yokken üzerine belhanda gitti. hem de açıklaması yüzünden takımda diğer oyuncularda ulan ben yönetimi eleştiremiyorum ama yönetim beni eleştiriyor hemen beni kovarlar ben niye bu takımdayım demez mi. der ki dedi de. şaka gibi başkan bu geçen günlerde saçma sapan konuşmaz mı? sanki Galatasaray'a yerleşmiş han gibi bu adamın her icraatı Galatasaray'a zarar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptı ve takımı aşağı çeken etmenlerden biri oldu işte.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir