11 Nisan 2021 Pazar

Bireysel yetenekler, fazlasıyla da Gedson Fernandes ve Babel


Olay, Gedson Fernandes'in transfer şartları. Yarım sezonluk bir kiralama ve çok büyük ihtimalle de seninle olmayacak. 1.5 yıldır doğru dürüst futbol oynamaması da ayrı konu. Haliyle de yapılan eleştiri "başkasına futbolcu hazırlıyoruz" oldu. Hazır değil çünkü, ilk etaptaki görüntüsü doğal olarak kötüydü. Kazanmak adına ısrar edildi derken zorlamış oluyoruz. Gedson Fernandes şu an iyi durumda, her geçen zaman üzerine koyuyor. Ama iş işten geçti artık.

Bu gelişimin sana getirisi olmayacak, büyük ihtimalle yeni sezonda yok. 1.5 kiralama mı bilmiyorum tabii. Eğer öyle ise, yeni sezondaki en büyük kozlarımızdan biri olur. Çok ciddi potansiyel derken de söylemek istediğim buydu. Karagümrük karşısındaki en önemli, belki de tek silahımızdı. Ön alan presi ve orada kaptığı toplar sonrasında etki ortaya çıkıyor. Babel'e attırdığı gol tamamen ona yazar diyebilirim.

Mostafa Mohamed'in attığı ve iptal edilen golde de müthiş bir aklı var. Oyunun 2 yönünde gösterdiği etki yanında, topla çıkışları ve ön alan presi sonrası kaptığı, kullandığı toplarla potansiyelini göstermiş oluyor. Umarım devam eder, bunca olandan sonra kendisini yeni sezonda da izleyelim. Israr ede ede ayağa kaldırsak da, bu sezona bir yararı olmadı. Benfica'ya dönüşü halinde, ellerindeki potansiyel parlamış olarak geri dönecek.

Babel'in de son haftalardaki çabasına hayranım. İsyan eden, etki etmeye çalışan yegane isimlerden. Euro 2021 ufukta tabii, hazır olmak istiyor. Haliyle de bu haftalarda vitesi iyice yükseltti. Gerçi sezon başından bu yana görüntüsü değişmedi. Geçen sezonun gamsız adamı, bu sezon takımın en gam yükü yüksek isimlerinden. Kanadı, forveti de yok, nerede oynarsa oynasın etkili. Onun da bu mücadelesine yazık oluyor.

7 yorum:

  1. Gol ofsayt diye değil, Babel'e el verildiği için iptaldi.

    YanıtlaSil
  2. Çok dağınık değil miyiz ligin ilk maçı veya sezon öncesi hazırlık maçı oynar gibiyiz. Bunun sebebi ne olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film kopmuş artık. kafalarda bitmiş sezon. oyuncuların hocayı çok sevdiklerini de düşünmüyorum. hoca da mutsuz. bence bu işlerle uğraşmak yerine ailesine zaman ayırmak daha cazip geliyor (gayet doğal kaç yaşında adam) bazen ayrılmak en iyisi.

      Sil
    2. Mental olarak sıfırladık maalesef.

      Sil
  3. Yönetim adayları bir an önce belli olmalı ve onlarda yol haritalarını açıklamalı. En önemlisi de teknik direktör olarak kimi düşündüklerini... philip clement ile bugünden anlaşan yönetim adayı benim gözümde favori olur mesela. Genk i brugge u şampiyon yaptı. Pek çok ligin altyapısı durumunda ki Belçika ligini çok iyi tanıyor. Oradan genç potansiyeli olan oyuncular bulabilir. Kendisi de genç ve daha da önemlisi takımlarına çok iyi top oynatıyor. Artık yerli teknik adam olmamalı takımda. Okan hoca da dahil olmak üzere yeterli görmüyorum hiç birini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıklanmalı da, hoca devam etmek istedikçe kafalarındaki tablo hocayla devam olabiliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir