2 Nisan 2021 Cuma

Bu tablo da handikap mı olur yoksa yine avantaja mı döndürürüz bilinmez


Olabildiğince eksik durumdayız. Bu tablo da handikap mı olur yoksa yine avantaja mı döndürürüz bilinmez. Ligin ilk yarısında da "covid" kaynaklı ciddi eksikler vermiştik ama o tabloyu avantaja çevirdik. Hatta ligin en iyi futbolunu oynadığımız dönem olarak da kabul edilir. Şimdi de benzer bir tablo var. Marcao, Luyindama, Yedlin, Emre Kılınç ve Taylan Antalyalı gibi direkt 11'e yazılacak isimlerden mahrumuz. 

4-4-2 düşüncemiz de çökmüşken, eski düzen içinde nasıl konumlanacağımızı hep birlikte göreceğiz. Şu tabloda en büyük sorun elbette stoper hattı. Donk orayı götürür de, Marcao'nun yokluğu daima handikap. Geriden oyun kurabilme tarafında sorun yaşıyoruz. Ozornwafor bir de büyük bir bilinmezlik içinde formayı alacak. Kendisini ciddi anlamda ilk defa izleyeceğiz ve ne alacağımızı bilmiyorum. Oynaması gerekiyor tabii, bu maçın kazanımı da o olsun.

Emre Kılınç ve Taylan Antalyalı'sız orta saha da ciddi handikap. Etebo her ne kadar orayı idare etse de, Taylan Antalyalı'nın sana vaat ettiği şeyler başka. Marcao da yok, geriden oyun kurabilmek düşündüğümüzden de daha büyük sorun olabilir. Etebo'nun topla ilişkisi o kadar iyi değil ve arkasında tecrübesiz bir Ozornwafor olacak. Donk'a büyük iş düşecek bu anlamda, liderlik etmesini bekliyorum. Feghouli'nin de merkezde oynaması kaçınılmaz, diğer türlü top kullanabilmemiz dahi imkansız.

Muslera
Linnes Donk Ozornwafor Saracchi
Etebo Feghouli Gedson
Oğulcan Mohamed Onyekuru

Benim için başka bir 11 seçeneği yok. Bu maçı pasla değil de, daha direkt oyunla kazanabiliriz. Feghouli'nin oyun aklıyla, orta saha ve ön alanda mümkün olduğunca hareketli isimler olmalı. Hatayspor ne kadar iyi takım olsa da, stoperlerinde o denli uyumu yakalayamadı. Hareketli isimler orayı zorlayacak nitelikte. Oğulcan Çağlayan'ın mücadelesini de özledik, mutlaka bir farkı olur. Gedson Fernandes de, yanında Feghouli varken daha etkili bir futbol oynayabilir. Topla ilişkisi mümkün olduğunca azalacak çünkü.

6 yorum:

  1. Mohamed de oynamalı Falcao değil , stoperleri havadan yerden zorlayacak fiziğini kullanacak bir adam lazım, bu maçta pas oynamaya kalkarsak ki kesin oynamaya çalışırız o zaman işimiz çok zor rezil bile olabiliriz çünkü presi çok iyi yapan bir takım hatay zaten hücumdakiler çok tehlikeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de oynamalı ama Falcao baslarsa da hiç sasirmayacagim.

      Sil
  2. Biz:Hatay çok tehlikeli takım mutlaka hızlı bir takım ile çıkmalıyız.o sıra da hocamın hücum hattı:akbaba babel Falcao

    YanıtlaSil
  3. Eğrisi doğrusuna denk gelirse iyi bir maç olabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir