2 Nisan 2021 Cuma

Xherdan Shaqiri & Galatasaray, Feghouli'nin istikrarsızlığı


Medyada yer alan iddialar üzerinden ilerliyorum. Son dönemde karşı çıktığım "etiket" işinin tersinde yazılar olsa da, iddiaları konuşuyoruz. Shaqiri için de Galatasaray iddiası her dönem ortaya atılır. Aslında çok daha öncesinde gerçekleşmesi gereken ve beklenen bir hikaye. Futbolcunun Basel forması giydiği dönem, Galatasaray'ın ciddi şekilde transfer gündemindeydi. 2011 - 2012 sezonunun Ocak ayında bu transfer için ciddi girişimler olmuş, hatta kap açıklaması dahi gelmişti.

Shaqiri tarafında sorun yoktu, o gelmeye hazırdı. Şöyle bir detay var, futbolcu Kosova asıllı ve Kosovalı isimler de genellikle ciddi bir Galatasaray sempatisi duyar. Shaqiri'nin de Galatasaray'a karşı ciddi bir ilgisi vardı. Belli bir rakamda anlaşıldı, sonrasında Basel fiyatı arttırdı ve Ünal Aysal böyle iş olmaz diye masadan kalktı. Galatasaray, 10 milyon avro'yu da verecekti. Sonrasında Bayern Münih bu transferi gerçekleştirdi ve yarım sezonluğuna futbolcuyu orada bıraktı.

Bayern Münih ve Inter dönemleri beklenilen gibi ilerlemedi, yeniden parlayışı ise Stoke City günlerinde oldu. Sonrasında da Liverpool transferi gerçekleşti ve rotasyonun bir parçasına dönüştü. Oynadığı takımlar iddialı olsa da, potansiyeli ölçüsünde gelişen bir kariyeri olmadı diyelim. Bu sezon toplamda 18 maça çıkmış ve 1 gol 4 asisti var. 29 yaşında, aslında futbolunun en zirve olması gereken dönemler.

Böyle bir transfer ihtimali de yine "kiralanması" üzerinden doğar. Tabii arada talipler çıkar, bonservis konuşulursa ihtimal ortadan kalkmış olur. Bu tarz isimleri almak zor, hatta etiketten de mümkün olduğunca uzak durmalı. Yine de, Feghouli'nin ayrılığı gerçekleşirse, orası için daha istikrarlı bir katkı gerekir. Feghouli'nin istikrarsızlığı Galatasaray'ı çok etkiliyor. 2 ay futbol oynayacak diye 10 ay bekliyoruz. Ligi sürüklemişliği var da, bunun sürekliliği yok. Shaqiri gelirse o role bürünür.

Shaqiri de artık biraz daha merkeze kaymış durumda. Bu tarz isimler bir yaştan sonra merkeze kayıyor ve kariyerlerini uzatıyor. Feghouli için de bu geçerli olması gerekirken, biz onu sağ kanatta zorlamaya devam ediyoruz. Oyun aklı, dripling özelliği yüksek, oldukça teknik, fizik olarak oldukça güçlü ve yere sağlam basan bir isim. Şut özelliğinin olması ve duran toplardaki başarısı da kıymetli. Galatasaray'ın aradığı özellikler.

5 yorum:

  1. Feghouli 2 ay oynayacak diye beklemiyoruz. Feghouli yi verimli olduğu yerde oynatmadigimiz için 2 ay top oynuyor görünüyor koca sezonda. Feghouli bir futbolcudan nasıl verim alamazsınız sorununun net cevabıdır. Merkez de oynatirken başka bir oyun oynayan adamı buna rağmen sağ kanada atmak sadece takım 11 ini doldurmak için yapılmış bir hamledir. Üzerine düşünülmemiş öylesine yapılmış bir harekettir. Xerdan gelirse Feghouli de kalırsa kimi nerede oynatacaksiniz? Hele ki kiralık gelirse? Kendi bonservisli oyuncunuzu kenara çekip yine kiralık parlatmak için mi alınacak bu adam? Umarım doğru bir haber değildir. Konu futbolcu ile ilgili değil aslında Xerdan bu takımda iş yapar bence ama yöntem ile ilgili sorun var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı okumadigin için üzüldüm. Shaqiri'yi aldık diye bir şey yok. Medya üzerinden yazıyorum ama sen belli ki medyada yer alan her haberi ciddiye alıyorsun. Bu gidişle tüm dünya Galatasaray'a transfer olur ve hepsine bir yorum yaparsın :)

      Feghouli konusuna gelirsek. Top oynayacak diye bekliyorsun kendisini. Çünkü sürekli sakat. Sık sakatlaniyor. Bence de merkezde daha etkili ama sağ tarafta da bu ligi sürükledi.

      Sil
  2. Feghouli gibi oyuncular burayı kesinlikle ciddiye almıyorlar. Ülkedeki düzensizliğin günü birlik başarıların farkında oldukları için bir iki hafta süper oynarım sonra bir yıl kral olurum yeter bana diye düşünüyorlar.
    Biz de buna ışık tutuyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. falcao sayesinde kurtuluyor feghouli. maaşına oranla katkısı inanılmaz düşük. hele iş ahlakı sevilmeyen belhanda'dan fersah fersah düşük. belhanda hep hazırdı hiçbir maçtan kaçmadı. hata yapınca ben de eleştirdim.

      Sil
    2. Feghouli istikrarsız maalesef. Bunun hocayla falan alakası yok. Sık sakatlık yaşıyor ve aynı cizgisini korumakta zorlanıyor. Zirvesi yüksek ama o zirveyi nadir görüyoruz. Haliyle de Feghouli'yi o maliyet ile tutmak lüks oluyor. O parayı kimse almamalı da, alacak isim de garanti katkı vermeli, fark yaratmali.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir