24 Nisan 2021 Cumartesi

Bugün ise öyle hissetmiyorum, sanki Beşiktaş'a daha yakın gibi


Salih Uçan sorusu Ocak / Şubat gibi sorulsa, Galatasaray'a daha yakın hissederdim. Bu yönde haberler de vardı, sezon sonu için anlaşıldı deniliyordu. Bugün ise öyle hissetmiyorum, sanki Beşiktaş'a daha yakın gibi. Beşiktaş'ın da net ihtiyacı. 4-3-3'ü yazarken, Josef / Atiba istikrarı tamam da, orayı tamamlayacak ismi bir türlü bulamadılar. Oğuzhan Özyakup, Ljajic, Mensah hatta Dorukhan Toköz. Hiçbiri olmadı ve orayı da iyi pas yapacak, teknik düzeyi yüksek bir isimle tamamlarlarsa parçalar tamamlanıyor. Tabii kadro istikrarını koruyabilirlerse.

Galatasaray'ın da ihtiyacı bir yandan. Bu profilde bir orta saha olmazsa olmaz. Taylan Antalyalı / Gedson / Emre Kılınç'ı diziyoruz da, kim pas yapacak, oyuna akıl katacak ki? Böyle bir alternatif yok. Bir dönem Feghouli'yi oraya çektiğimizde güzel katkı alsak da, sonra yine bozduk o yapıyı. Belhanda da gitti, elde kimse kalmadı. Galatasaray orta sahasında büyük bir değişim beklerken, bu sefer alternatif değil, 11 oynayacak 2 net orta saha gerekiyor.

O 1 ismin de Salih Uçan olmasını isterim. Eski potansiyeline yaklaştı çünkü. Fenerbahçe'deki ilk sezonunu hatırlarsınız, geliyordu bu çocuk. Sonrasında oynatılmadı, tabii bunda kendi hataları da vardır. O dönem çok çalıştığını düşünmüyorum. Yine de o potansiyele güvenip, Roma bu çocuğu 2 yıllığına kiralamıştı. Avrupa'da da bir süre kalmadı, olmadı. Alanyaspor'a geldikten sonra vites yükseltti, özellikle de bu sezon üzerine çok koydu.

27 yaşında bir de, en iyi olması gereken günlerine geldi. Tam zamanında yükseldi ve sözleşmesi de bitiyorken, doğal olarak herkesin hedefi oldu. Beşiktaş da, Galatasaray da, hatta Trabzonspor da çok isteyecek. Kafasına koysa Avrupa bile dener ama zannetmiyorum. İrfan Can Kahveci'yi transfer edemememiz büyük eksiklik oldu, aranan profildi. O açığı doldurmanın yolu bu transfer, hatta bonservisi olmadan geleceği için de daha karlı bir iş olurdu.

Ortada bir kaos var tabii. Kongre olacak mı, olursa başkan kim olacak, kiminle çalışacak. O ara boşluk var, bu tarz sözleşmesi bitecek futbolcular kaçabilir. Korkum da bu. Bu yönetim de işlevsizleşti, zaten öyleydi de. Seçim var diye hamle yapmayabilirler ya da hamle yapmak istedikleri isim de, bu kaosu görüp teklifi kabul etmeyebilir. Yeni yönetim geldi diyelim, bu isimlerin maliyetini beğenmeyebilir. Çok karışık süreç ve anlaştık diye baktığımız çoğu ismi de bu yüzden kaybedebiliriz.

4 yorum:

  1. Trabzonspor'un çok istediği söyleniyor. Maddi olarak da iyi durumdalar. Alabilirler bence onlar.

    YanıtlaSil
  2. gelse ne olacak. gs forması ile geriye gider. ergen taraftar linç eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray taraftarının beğenmeme huyu var maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir