9 Nisan 2021 Cuma

Çare yine transfer olmayacak


Bu fotoğrafa sadece Feghouli değil, Falcao da konur. Hatta bu tarz yüksek maaş alan herkesi yazarız. Muslera'yı bir kenara bırakıyorum, hiçbirinden istikrarlı, beklediğimiz ölçüde katkı alamıyoruz. Bu seni hem ekonomik olarak aşağı çekiyor, hem de başarısız kılıyor. Diğer tarafta ise, Aboubakar / Ghezzal / Larin üçlüsünün toplam maaşı 3.5 milyon avro ve 58 gollük katkı. Yine maaşı düşük olup, ciddi fark oluşturan Rosier ve Josef gibi isimleri düşününce de, şu anki tablo şaşırtıcı olmuyor.

Bu Sergen Yalçın başarısıdır. Değer katmış çünkü futbolcusuna. Aboubakar, Josef, Rosier, Ghezzal gibi isimler geçen yıllarda ciddi anlamda düşüş içindeydi. Larin'in de yüzüne bakılmıyordu. Transferde düşeş diyoruz da, zarı tutan da Sergen Yalçın olmuş. Teknik direktör farkı bu işte, bence tebrik edilmeli. Rakip diye bakmıyorum olaya, şu an bu bir hak verme nedeni. Galatasaray'ın bu sezonun belli döneminde oynadığı oyun ligin en iyi oyunu olsa da, o oyun belli bir dönemde kaldı. Beşiktaş'ın ise istikrarı hep aynıydı. İstikrar her şeyden önemli.

Biz ise elimizdeki en potansiyel ismin bile düşüşe geçmesini konuşuyoruz. Hatta garanti gördüğümüz ismin de düşüşü mevcut. Feghouli, Falcao gibi isimlere girmiyorum bile. Fatih Hoca  da bu arada ligin ilk yarısında aynı kazanımları yaptı. O dar kadrodan hem iyi oyun, hem de yeni isimler çıkardı. Sonrasında bu isimlerin yüzüne bakmaması ve bambaşka bir yapı oluşturması eleştiriliyor. Kendi kurduğu düzeni kendi yıktı.

Yeni sezonu düşünüyoruz ister istemez. Maliyetleri düşürüp, elde olana ciddi anlamda değer katmak gerekecek. Teknik direktör dokunuşu lazım. Fatih Hoca bunu yapar mı, yoksa yeni gelen teknik adam mı yapabilir göreceğiz. Bu maliyetlerle devam etmek imkansız olmadığı gibi gereksiz de. Sakatlık ve istikrar sorunlarından eminim ki herkes bıktı. Ciddi bir yapılanma gerekecek ve bu yapılanmayı da kendi içimizden yapmak zorundayız. Çare yine transfer olmayacak.

14 yorum:

  1. Kesinlikle Muslera harici bütün pahalı sözleşmelerden kurtulmak lazım. Bunun yanında müzmin sakatlarla da sözleşme imzalanmasın. Kemik kadromuz kesinlikle kötü değil. Ama hırslı ve yaratıcı oyuncu eksikliğimiz var. Ben Salih ve Aytac'ın transferlerinin hem maliyet bakımından hem de boşluğu doldurma noktasında çok kritik olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum. Bu değişim şart da zor.

      Sil
  2. Salih, Aytaç, Burak İnce, Hakan Çalhanoğlu, Barış Alper, Enis Destan, Moreno, Alioski, Kaan, Mert Muldur ve bunların dışında hali hazırda kiralalık olan oyuncularımız Mohammed, Onyekuru ve belki Halil'i transfer edersek istediğimiz yapılanmayı gerçekleştiririz. Bu BJK için de geçerli, yoksa başarıları geçici olur. 4 yıldır 17-18'deki yatırım sayesinde yarışmaya çalışıyoruz ki o yatırım da eksik ve tek planlı bir kadro oluşturabilmişti. Ama en azından bir plan dahilinde yapılmıştı; plan olmayınca fırsatları da verimli kullanamıyoruz. Rodrigezi, Belhanda'yı, Maicon'u, Serdar'i ederlerine satamadık; 18-19 sezonuna başlarken Rodrigez icin 15 milyonlar konuşulurken devre arasında 10 milyona satabildik. Belhanda'yı 11 milyonluk teklif varken satamadık, Maicon en az 5 milyona satılabilirken kadroda tutup degeri düştükten sonra zorla satmaya çalıştık. Bunların bir kısmı yönetimin yeteneksizligi veya teknik ekibin hatalı kararlar olsa da, FFP nedeniyle plan yapamamak ta bence bir faktördü. Rodrigezden gelen para ile atar topar Diagne'nin transfer edilmesi bunun en net örneği oldu ve çok zarar ettik.
    Bence ciddi bir yatırım yaparak, Feghouli, Falcao, Donk, Linnes gibi isimlerle vedalaşarak iddialı bir kadro kurmalı ve önümüze bakmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saydığın isimler arasında bazı isimleri almak güç. Keşke dediğin gibi olsa da, zor :)

      Sil
  3. Abi fatih hoca bırakacağını mı düşünüyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yönetime göre değişir. Eşref Hamamcıoğlu kazansa mesela, o iş ertesi gün biter. Burak Elmas kazansa, yüzde 50 50 bakıyorum.

      Sil
    2. candaş tolga ayar verdi burak elmas a. başlamadan bitirdi işini.

      Sil
    3. O Burak Elmas hanesine çok büyük bir eksi yazacak. O "U" dönüş. Üzüldüm.

      Sil
  4. Sistem ve oturmus bir düzen gerekli kesinlikle... Yapboz tahtasi olmuş takımla olmuyor bı yerde sorun çıkıyor. Önümüzdeki seneye kadro ve maaş bütçesi daraltilip Ocak ayı yok sayılıp öyle başlanmalı.

    YanıtlaSil
  5. Artık Muslera'yi da bir kenara birakmamamiz lazım 35 yaşında adama yılda 2,5 vermek nedir? Altay Uğurcan toplamının 2 kati ya. Böyle böyle battı klup tavan 1,5 olmalıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum. muslera efsane ama zaten çok büyük paralar kazandı. öyle çok kazandı ki avrupa'ya gitmeyi düşünmedi bile.

      1.5 vermeliydik. kalmıyorsa okan ile devam etmeliydik. okan fb forması giyse milli olurdu. altay burada olsa yedekte çürürdü.

      Sil
    2. Muslera'yı bir kenara bırakamazsın, çünkü çok büyük kaleci. Kupalarla övünürken, her kazandığın kupada en büyük imza kendisinin. O olmadan olmaz.

      Sil
    3. Muslera, bu kulübün bayrak adamı, efsanesidir artık. Fedakarlık istenecek en son kişidir, bu takımda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir