12 Nisan 2021 Pazartesi

Etebo da mecburi değil ve Emre Akbaba'yı 8 numarada kullanmak?


Şu kadroyu konuşalım. Bazı tercihler mecburi olsa da, anlamakta güçlük çektiğim noktalar var. Emre Akbaba'nın 8 numarada oynaması, Ömer Bayram'ın sol bek tercihi bunlardan biri. Beklenti duyduğum 11'i yazmıştım. Arada çok fark olmasa da, Feghouli yerine Emre Akbaba'yı yazdığınız an her şey dağılıyor. 1 futbolcudan fazlası çünkü, takımın beyni olması gereken noktayı yazıyoruz. Emre Akbaba'yı 8 numarada ısrarla kullanmaya devam ediyoruz.

Emre Akbaba'yı şu aşamada kendi yerinde oynatsan dahi katkı veremeyecek halde. Sakatlıklar bu adamı o kadar geri attı ki, dönemiyor. Bir de 8 oynatıp, orta sahanın derinliklerine sürüklüyorsunuz. Etebo var bir de bu orta sahada, kim pas yapacak? Gedson Fernandes tek başına, oyunun 2 yönünde elinden ne geliyorsa onu yaptı. Orta sahadan top da çıkardı, topla dikine de çıktı, ön alanda da hem pres yaptı, hem de topu müthiş kullandı.

Emre Taşdemir oynar diyordum, kadroda yok. Saracchi'nin kesilmesi doğru da, oynaması gereken isim Ömer Bayram mı? Ndao haliyle otoban yapar orayı. Net pozisyonları var, tutamıyorsun. Yedlin sonrası oyuna giren Şener Özbayraklı'ya bir şey diyemiyorum, mecburi. Yine de futbolla ilişkisi kalmamış bu adamın, Lens dahi etki ediyor. Yemediği kırmızı apayrı konu, o vakit başka bir şey de konuşulurdu. Ama o konuşulan bu maç özelinde kalırdı.

Felaket geçen ilk yarının ardından tek oyuncu değişikliğin yok. 68. dakikaya kadar da bu durum böyle. Kulüben güçlü, zayıf da değil. 1-0'ın hemen ardından 1-1'i bulmak iyi bir şok olsa da, o kadar geç kalıyorsun ki. Falcao oyuna dahi giremedi mesela. Feghouli ve Emre Kılınç'ı alsan da iş işten geçti. Zaten sonrasında 10 kişi kaldın. İyi ki kontrolü yitirmedik, normalde onu da yapardık. 10 kişi sonrası da senin de, rakibin de pozisyonları var. Umarım Kerem Aktürkoğlu için ihale çıkartılmaz.

2 yorum:

  1. Kulübe güçsüzken oyuncu yok girsin diyor avutuyorduk kendmizi ama kulübe güçlüyken oyuna oyuncu almak klasik zamanlarda oluyor şans yaver giderse 65 bazen 75 80 de ilk oyuncuyu değiştiriyoruz. oyuncu tercihlerinde o kadar saçma sapan işler var ki yani dışarıdan öyle görünüyor. Elinde stoperin kalmamış gidip ömrü hayatında stoper oynamayan adamı oraya koyuyorsun halbuki genç elinde antrenmana çıakrdığın fotoğraflarda fatih hocayla bile olan fotoğrafların paylaşıldığı Galatasarayın resmi instagram hesabında da yayınlanan ozornwaforn var. eğer bu denli yetersiz ise neden antrenmana alıyorsun neden kiralamadın neden göndermedin hadi bari bunu açıklasana bu hafta forvet hattında oynayacak oyuncuyu merak ediyorum .Halil ile çıkacağını tahmin etmiyorum kesin orta saha yada farklı bölgede oynayan bir adamı koyar olur mu acaba şapkadan keklik çıkarır mıyım diye düşünür.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir