19 Nisan 2021 Pazartesi

Fatih Hocanın yeniden fabrika ayarlarına dönme ihtimali bizleri mutlu etti


İşler o kadar kötü gitti ki, saha içine insek de, Row-Z Report (@RowzReport) grafiklerini boşlamıştık. Bambaşka konular vardı çünkü, gündem çok karışıktı. Göztepe maçında iyi de bir oyunla kazanınca, saha içine biraz daha odak artıyor. Reaksiyon vermenin yanında, iyi futbolla kazanıldı. Gelecek haftalar adına umut olacaksa, hocanın yeniden fabrika ayarlarına dönme ihtimali bizleri mutlu etti.

Göztepe'nin yerleşimi enteresan aslında. Topu Galatasaray'a bırakıp, mümkün olduğunca hızlı isimlerini kullanarak etkili olmaya çalıştılar. Golü de erken bulunca, tüm odakları bu oldu. Merkeze çok kümelendiler. Kanat gibi görünen isimleri de, merkeze yakındı ve ısrarla açık alan kovaladı. Sağda bir kümelenmeleri var, sol ise boş. Stoperleri arasında da mesafe açık. Orada eksikleri vardı zaten, zaaf yaşadılar. Halil Dervişoğlu'nun etkili oyunu da onları çok bozdu. Bu oyunu pek beklediklerini düşünmüyorum.

Galatasaray ise fabrika ayarlarına döndü. Taylan Antalyalı - Emre Kılınç - Gedson Fernandes orta sahasında doğruyu bulup, Feghouli etrafında, çalışkan ve genç isimlerle ilerledi. Bu da takımın dinamizmini yukarı çekti. Feghouli sağ kanatta bildiğimiz gibi, aslında merkez gibi oynuyor. Kerem Aktürkoğlu da gezerek oynadı aslında, solda oynasa da, gollerini sağ kanatta attı. Halil Dervişoğlu da ön alanda takımı çok güzel tuttu. Rakip ceza sahası çevresinde, forvetten ziyade bir 10 numara edasıyla oynadı.

Stoperleri mümkün olduğu kadar öne çıkardık, oyunu da rakip yarı sahaya yıktık. Galatasaray öne geçtiğinde de bu oyundan vazgeçmedi. Göztepe'nin kontra tehdidi ciddi olsa da, çok fazla pozisyon da verdik diyemem. 3-1'den sonra bazı pozisyonları oldu. Skor ararken ya da 2-1 öndeyken, rakibe imkan vermemek güzel. Açık alanda oynanan bir maç ve rakibin çok hızlı isimleri var. Sağ bekte de Şener Özbayraklı gibi handikap olabilecek bir isim oynasa da, iyi düzen bu işte. Herkesi iyi gösteriyor.


Gol beklentisi kısmını ise anlamadım. Anlamama nedenim, 2.3'lük gol beklentimiz olsa da, sanki bana daha fazlaydı gibi geliyor. Zaten 3 gol attık, sadece ilk yarıda bu maç 5 olabilirdi. Halil Dervişoğlu ve Feghouli'nin kötü vuruşları oldu, yine Onyekuru'nun kaçırdığı net bir gol var. Bu değerler nasıl hesaplandı çok anlamadım. Göztepe'nin değer doğru olsa da, Galatasaray'ın değeri bana biraz az geldi. Ceza sahası içinde attığımız şutlar haritada da belli. 14 şut var ve 10'u rakip ceza sahası içi.

6 yorum:

  1. Selam,

    Hoca'nın Akbaba'dan ne kadar beklentisi olduysa, hepsini tek bir maçta Halil yaptı. Bir anda hem forvet, hem de Feghouli'nin alternatifi ortaya çıktı.

    Kerem için de aynı şey söz konusu. Hem kanat, hem forvet, hem de Feghouli'nin alternatifi haline geldi Kerem.

    Dolayısıyla; şöyle bir kadro, hem sahanın her bölgesini çabuk kullanacağımız, rakibi allak bullak edecek, erken gol bulabileceğimiz bir düzen sağlar.

    Gelecek sezon da orta ve arka tarafı halledersek, harika bir takım ortaya çıkar.

    ------Taylan------Gedson-------

    Kerem--------Halil-----Onyekuru

    -----------Mohammed------------

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da mümkün de, kim top tutacak, pas yapacak. Feghouli mecbur, muadili yok. Halil diyeceksin gerçi de, onu da orta sahaya çekemezsin.

      Sil
  2. Galatasaray mucizelerin takımıdır nerelerden dönüp şampiyon oldu bugüne kadar. Fatih hoca kalan haftalarda kurguyu bozmazsa yine olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut var, yok değil. Önce Trabzonspor maçı.

      Sil
  3. ikili forvet oynanacaksa bir ayağının halil olması gerektiği ortaya çıktı. Necati gibi bir etki yaratabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir