28 Nisan 2021 Çarşamba

Galatasaray 1-0 Konyaspor, en son ne zaman bu kadar sıkılmışımdır?


En tepki vermediğim "attığımız goldü" diyebilirim. Son yıllarda da, bir Galatasaray maçı canımı çok daha fazla sıkmamıştır. Özellikle ilk yarıda uyku öyle bastırdı ki. Bir de iftar üstü tabii, insana ağırlık çöküyor. Galatasaray'ın bu futbolunu izlerken de, uyanık kalabilmek büyük başarı. Bunu başardım ben de, bir şekilde kendimi uyanık tuttum. Bir maç düşünün, olabildiğince ağır ve kısır. Rakip de buna ayak uydurunca, ortaya çıkan görüntü "işkence" tadında oluyor.

Antalyaspor maçını gerçekten iyi oynadık. Göztepe maçını da iyi oynamıştık. Maç özelinde bakıyorum tabii, genele yormuyorum. Bu deplasmanları oynayan isimler aynı da, iç sahaya yansıması neden böyle? Antalyaspor maçının üstünden çok geçmedi. Orada umut vaat eden birçok detay da var. Sen de o detayların üstüne giderek doğru yapmışsın. Nasıl oluyor da bir takım olabildiğince hareketsiz olup, hücum adına kısır kalabiliyor?

Konyaspor'un amacı tamamen top oynamamak. Ligin ilk yarısındaki Antalyaspor maçı da böyleydi. 10 kişi kalmamıza rağmen, rakip üzerimize gelmemişti. Bu da aynı, Konyaspor hücumu hiç düşünmedi. 0-0 iyidir felsefesi de bir yerde tıkanır, hele ki rakibin iyi kötü bireysel yetenekleri varsa. Babel çıkar ve bir şut atar, görüntü değişir. Kaptıkları toplarda da hızlı çıkmayı o kadar zorlamadılar. Galatasaray'ın aldığı hiçbir riski değerlendirmediler. Kapanalım, aman alan açılmasın, kale önünde bir duvar oluşturalım.

Atağa benzeyen nadir hareketler de, topun dibine girip, savunma arkasına aşırtılan toplar. Etebo ve Gedson denese de bunları, ceza sahasında topla buluşabilmek problem. 2. yarıda ise 45. dakikada gelen değişiklikler ilk 2 dakikada hareketlilik getirse de, sonrası yine buhran. Babel'in atacağı şutlara bakıyorsun, tek hücum aksiyonun bu. Aslında Babel'in oynaması doğru hareket değil, seni hareketsiz ve ağır kılan isimlerin başında. Yine de şutu aksiyon işte, o kadar kötü durumdasın ki, mecbursun buna.

Hücuma az da olsa akıl katman, orada topu daha doğru kullanman gerekiyordu. Hızlı, direkt oyun rakibin duvarına çarptı çünkü Hadi Feghouli'yi sildin, 45'de Arda Turan oyuna girse belki az daha derli toplu bir futbol izlerdik. Oyuncu değişiklikleri de facia aslında, bir anlam ifade etmedi. Gün sonunda Donk yine forvete gitmişti. 45'de Mostafa Mohamed oyundan çıktı mesela, oysa kendisine tek top çıkaramadın. Soran olursa, çift forvet mi kötü diyeceğiz. Senin bir oyunun yok ki.

20 yorum:

  1. Açıklamaları gördünüz mü hocanın daha da felaket, emre akbabayı fena kitleyecek bize hoca inşallah uzatılmaz hatta elinden gelse etobo nun bonservisi de aldırır vasat sevici biri olduğu için, 15 kişi ile berbat kadro ile şampiyonluğa oynayan sergen hayvan gibi geniş iyi kadro ile gram top oynatamayan ligin en kötü takımı olan terimin gs...

    YanıtlaSil
  2. Seneye umarım iyi bir hoca getirir yeni yönetim

    YanıtlaSil
  3. Hocanın hücumu şu olacak:akbaba babel Falcao kerem :) gençler maçı da çok net mağlubiyet bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben mağlubiyet beklemiyorum deplasmanda. İç saha olsa görüntü değişirdi :)

      Sil
  4. 5 değişiklik bize hiç yaramadı. Her devre arasından takım yapısı tamamen değişmiş şekilde çıkıyoruz. İlk firsatta sürekli Babel'le kısa yoldan gol bulma hevesine giriyoruz. Bu şartlarda bir oyun mümkün değil ki zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında iyi bir şey 5 değişiklik. Hocanın buna ayak uyduramaması çok kötü.

      Sil
  5. Senin ortasahan yok ki bana kalırsa. Çözemediğim önemli detaydır istisnasız Alanya Konya sivas Rize hepsi bu oyunu tercih ettiler buna karagümrüğü de Kasımpaşayı da ekleyelim hatta.
    Soru şu neden diğer takımlarla oynarken bu oyunu göremiyorum bu takımlarda. Özel bir sebebi olmalı sanırım.
    Şuan Halil ile en azından yarattığın bir hücum aklı var ancak falcao Muhammed kenarda bekler mi diyen olabilir hak da veririm fakat kim oyun kuracak Allah aşkına bu ne kısır bir döngüdür inanamıyorum artık.
    Belhanda ile var olan ne varsa o da çöpe döndü.
    Yokluğu gerçekten etkiledi oyun kuramıyorsun dönüyor dolaşıyor Şener ile deneniyor kenardan orta yapmaya korkuyorsun hızlı yakalanırım diye.
    Bir detay daha kaç korner attı gedson 1 kere önde vurabildin mi?
    Ancak Alanya maçında Beşiktaş inanılmaz bir gol attı ön direkte bomboş çevirdi atiba keza ozan başakşehir maçında çevirdi içeri şeytan ayrıntıda gizlidir arkaşdaşım.
    Zaman geçiyoruz sadece bu sene tek bir misyon var o da bjk maçı sanırım.
    Hakemler nasıl standarta yakınlar değil mi bu ara alakasız çalmıyorlar VS.
    Ancak ihtimal doğmaya görsün anında daha önce görmediğin bir standart ile keserler ipini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi orta sahan yok diyemem, elde olanlarla da bir şeyler yapabilirsin. Daha dar kadrolarla, çok daha iyisini yapanlar var.

      Sil
    2. Belhanda ile nasıl oyun kuruluyordu? Belhanda hangi ince işleri yapıyordu da gittiğinden beri yapılmıyor eksikliği hissediliyor? Kaç tane ara pası Kaç tane defans arkasına adam sarkitma Kaç tane kanatlara iyi topla hücum organizasyonu var Belhanda ile? Sorun Belhanda nin gitmesi olmaması ile alakalı değil sorun farklı meziyetleri olan adamlardan takım yapamaması hocanın. Kafasındaki kurguya uymuyor bu adamlar ama inatla Kafasındaki oyunu oynatmaya çalışıyor.

      Sil
    3. Gayet güzel kuruluyordu. Şampiyonluktaki katkısı, yokluğunda yaşanan sıkıntı gün gibi. Sığ bir tartışma bu tabii, hiç yapamayacağım, bu konuyu da uzatamam. Hoca konusunda eleştirin doğru, Belhanda konusu ise takıntı.

      Sil
  6. bana göre hiç hak etmeyen adamların sırtını sıvazlayan hoca taylan gibi oğulcan gibi çalışkan çocukları küstürüyor. görünen o ki sırada mohammed var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum, akbaba için kazanmamız lazım onu diyor 50 tane maçta oynattı bu sene 1 tane iyi maç yok herifin hala el üstünde tutmaya devam ediyor, Taylan tek hata da kesik yiyor oğulcan zaten geçen maçta topuk pası yaptığı için bu maç oyuna bile alınmadı, bu yuzden diyorum artık yavaş yavaş veda edilebilir diye çünkü seneye gider hak etmeyen Mehmet oynar Ahmete küser yani isimler değişse de hoca değişecek gibi durmuyor

      Sil
    2. Bu konuda ben de hak veriyorum.

      Sil
  7. Beşiktaş maçı 3 0 iken biz daha kaleye 3 şut çekmemiştik... o adamların bir sürü eksiği var ama en azından futbol oynamak üzere çıkıyorlar. Sahada bir planları var. Ben bizim takımı izlerken kim ne yapıyor anlayamıyorum. Sahada sadece bir karambol var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haliyle de dar rotasyon falan az etkiliyor, yeter ki düzenin olsun.

      Sil
  8. Hocamız ne ara bu hale geldi şaşırmamak elde değil.Bu kadar dugusal olması o tecrübede bir adamın işini yapmasına bu kadar engel olmamalı.Sen yönetimle sorun yaşadın diye suratının bu kadar düşük olması takıma çok yansıyor.Bu oyun adrenalin ister arzu ister.Hocam sen kenardan bu duruşunla bu iş olmaz.
    Bu çift santrafor ile oynama sevdası nerden çıktı bunu da anlamak mümkün değil.Yada iyi oynayan takım bozulmaz demek ne demek . ne anlamı var. sanki her hafta aynı takımla mı oynuyorsun.
    Konya ile içerde oynuyorsun 3 santraforun da oynuyor hatta yetmiyor Donk maçın sonunda santrafora geçiyor. Çok acayip
    Rize maçında maç bitti gözlerime inanamadım Arda 6 numarada Feguli 8 numarada oynuyor.. olacak şey değil. Ogün takımın başında başka bir antranör olsa bir daha Flaorya’dan içeri giremezdi diye düşünüyorum
    Tamam hocanın bir çok farklı uygulama yapmaya hakkı var … Kabul…Ama her maç bir buluş yapmaya da gerek yok ki.
    Sen GALATASARAY’ sın dingin bir duruşun olacak. Takım kurgun ve kadron çok daha net olacak.
    Günümüz 4-1-4-1 de en önemli pozisyın 6 numara sen de oraya harika bir oyuncu devşirdin .oyuncu da gördüğümüz kadarıyla oldukça mütavazi ama bir o kadar da hırslı iki ayağını da kullanabilen ayağındaki topu çok hızlı çıkarabilen pas istasyonu olan araya top atan harika bir oyuncu böyle bir oyuncun varken neden 4-4-2 oynarsın ve neden bu oyuncuyu kesersin ..Yani sen şimdi 2 santrafor ile oynamak istedğin için 6 numaranın daha çok fizik üstünlüğü olan oyuncu olsun istiyorsun ki orta sahanın yükünü hafifletsin ama ne oluyor Taylan gibi bir oyun aklını kaybediyorsun.
    Son 4 haftaya gelmişiz biz hala hazırlık maçı edasıyla maç yapıyoruz oyuncu deniyoruz takımın kadrosu oturmamış her hafta sistem değişmiş oyuncuların yeri değişmiş ..
    Bizim için çok kolay şampiyon olabileceğimiz 2 yılı maalesef kaybettik…
    Şunu da yazmak isterim yazınıza harfi harfine katılıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, şu 2 yıl bizim hediyemizle gerçekleşti.

      Sil
  9. Abi Taylanın yerine koyuyorum kendimi yani ben bu kadar top oynadım canımı dişime taktım ama kesik yedi benim yerime oynayan adamlar etobo falan hiçbir halt yapmayan faydasız herif benden daha değerli oldu, keza bu sene her maç oynayan akbaba hala oynamaya devam ediyor hiçbir şey yapmıyor ödül olarak süre almaya devam ediyor, arda oyuna girdi pozisyonlar yarattı ceza olarak süre bile almadı, şimdi gençler maçında babel akbaba Falcao falan oynayacak, genç oyuncular gitsin gs den bence ne yaparsanız yapın babel oynar akbaba oynar çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pubis sakatlığından bahsediliyor. Eğer doğru ise, ara ara dinlendirilmesi doğal şu dönemde. Yine de o durum bana öyle değilmiş gibi geliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir