21 Nisan 2021 Çarşamba

Galatasaray 1-1 Trabzonspor, bu sezonun Fatih Hoca adına özeti


Kazanan 11 bozulmayacaktır diye yazdım herkese. En azından bunu umut ettim. "Hoca, Babel'e dönebilir" diye gelen yorumlar da vardı yoksa, haklılar da. Bu sezonun Fatih Hoca adına özeti. Ne zaman doğruyu bulsa, ısrarla o bulduğu doğruyu yanlışa döndürüyor. Göztepe karşısında, Halil Dervişoğlu / Kerem Aktürkoğlu ile bulduğu doğruyu, Trabzonspor karşısında Halil Dervişoğlu yerine Babel'i tercih ederek bozdu.

Düşüncesi de, ön alanda biraz daha top tutabilmek. Maç önü kadroyu gördüğümde yazmıştım, Babel ile ön alanın hareketliliğinin azalacak olmasından korkuyordum. Çünkü topu her aldığında, en az 3 kez dürtmeden hareket edemiyor. Topu sağına çekip şut atarsa ne ala, yoksa aksiyonu yok. Oraya Babel'i yazdığınız an da, Kerem Aktürkoğlu'nu da bitirmiş oluyorsunuz. Zaten Feghouli yok piyasada. Elinizdeki orta sahanın da üretmesi imkansız.

Galatasaray'ın biraz olsun futbol oynamaya çalıştığı anlara bakın. Halil Dervişoğlu ve çok şaşırsak da oyuna girdikten sonra Emre Akbaba ile. Çünkü Emre Akbaba kendini rakip ceza sahasına yakın tuttu, gol aradı. Eldeki 3'lü orta sahada tempoda tamam da, üretim yok. Feghouli kayıplarda, Babel forvette derken rakip kaleye gidemedik bile. Trabzonspor alanı iyi kapattı, Göztepe gibi size açık alanlar vermedi. O açık alan olmayınca da, yine orta sahanızın dinamizmi işe yaramadı.

Trabzonspor'un hücum dörtlüsü oldukça kaliteli,. Nwakaeme tarafından gelemeseler de, Bakasetas ve Djaniny ile etkileri vardı. Özellikle de ilk yarıda diyelim. Kaptıkları toplarla, hızlı çıkmayı iyi biliyorlar. Galatasaray'a karşı her takımın yaptığı gibi. Duran top kozları da var, Galatasaray'a göre çok sayıda gol imkanları vardı. Galatasaray, imkanlar dahilinde bu ligin en kötü duran top kullanan ekibi. Etki sıfır ve rakipler gönül rahatlığı ile o imkanı size veriyor.

2. yarıda kıpırdanma var diyoruz, aslında yine net pozisyon yok. Uzaktan şutlar, kenar ortaları, ceza sahası içindeki kaos, karambol. Organizasyondan bahsetmek yine imkansız. Halil Dervişoğlu, seni biraz olsun orada tuttu ve bu imkan oluştu diyelim. Faulleri alan da o. Direkt onunla başlasan, ona yakın oynayacak Kerem Aktürkoğlu'nu da kullanabilirdin. Sen ise kazandığın hızı, etikete tercih ettin ve yine ağırlaştın. Haliyle de şampiyonluk yine gitti, en azından 3.lük cepte diyerek fakir avuttun.

16 yorum:

  1. 30 tane daha adam alırız yine aynı şeyleri yaşarız çünkü hoca ile ilişki bitti artık kabul etsin terimciler bunu, birazcık taktik teknik bilen adam hocayı rahatlıkla yenebiliyor, keşke kaybetseydik de 1 puanı övdüğünü görmeseydim hocanın,top oynamıyoruz şu maça kazansaksaydık değişmeyecekti bu, top oynamıyoruz arkadaşlar 2 yıldır gs en kötü takımlardan biri, yapalım bir 30 oyuncu daha alalım yine aynı şeyler olacak yine oyunculara küsecek yine oyuncular sorunlu olacak yine suçlu olmayan hoca olacak seneye kalırsa yine bu olacak eminim buna o yüzden değişiklik gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Övmediği için kontrolsüzce saldırıyordu kaybedilen maçlarda. Bu sefer döndü, en olmayacak yerde 1 puanı övdü.

      Sil
  2. Nasıl olsa deneme tahtası gs, alır seneye bitik yıldız topçu hop yine gençlere döner sonra onları siler yeni oyuncular aldırır yine gençlere döner yine siler bu döngü böyle devam edecek, 50 milyon euro luk yatırım yapıyor gs forvetlere, kiralık gönderiyor istediği gibi ama daha da istiyor çünkü sorun oyuncular yetersiz hep onlar

    YanıtlaSil
  3. babel için yorum yapmaya bile gerek yok ama feghouli konusunda gerçekleri görün artık. yok zekiymiş yok oyun aklı varmış. mezardan çıkarıp getirsek maradona daha fazla efor harcar. statik uyku getiren futbolun en büyük sorumlusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, şu halde yürüyecek dermanı yok. Yine de o olmayınca, yerine oynayacak daha hızlı isim seni hücumda etkin kılmayacak.

      Sil
  4. Mourinho gibi oldu kariyeri adamın, oyuncuları rahat rahat satıyor sürekli bir şeyden şikayetçi sürekli transfer istiyor,elindeki iyi oyuncuları da bitiriyor tıpkı mourinho ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun gibi olmadı kariyeri, hoca burada başarılıydı. Bambaşka isimler.

      Sil
  5. İlk 11'de Halil'i göremeyince bütün şevkim kaçmıştı zaten...Hoca şaşırtmadı ve işleyen çarkı yine bozdu...Çok üzgünüm...Hoca maalesef çağ futbolunun çok gerisinde kaldı...İlerleyen zamanlarda ve sezonlarda bir şeyin değişeceğini de sanmıyorum...Yazık oldu,hoca bu sezonu kendi elleriyle verdi bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bozmaz diye düşündüm bu sefer, yine bozdu. Çok üzücü.

      Sil
  6. Mevzuya sadece Halil uzerinden bakmak yanlış Halilin de cok iyi oynadiği falan yok. Marcao ve Lyundama artik beni bezdirdi her mac hata yapilir mi boyle savunmaci olmaz olsun golden once topu savusturma sekline bir bakiniz. Sarachi geldigi gunden bu yana takima zarardan baska birsey vermedi. Şener Sabri Sarioglunun yarisi kadar oynasa bile yeterdi ama potansiyel sıfır kanatlar işlemiyor orta alan işlemiyor defans saatli bomba. Trabzonspor da husumetlisi FB ye kedi gibi GS ye ise kaplan gibi oynuyor her seferinde çelme takmaya calisiyor. Fb son donemdr tamamen şansıyla kazanmaya başladı rakipleri cok tuhaf oynuyor hakemler hic hata yapmıyor ruzgari arkalarina aldilar bari 2. olalim diyorum ama o da zora girdi. (Alp)

    YanıtlaSil
  7. Adalet deyince aklıma gelen Fatih hoca, bu sezon inanılmaz tercihler yaptı. Hem taktiksel hem de forma adaleti anlamında... Nereye kadar böyle gidecek, bilmiyorum. Bu sezon da bitti.

    YanıtlaSil
  8. Stadın zemini rezalet, Trabzonspor iyi savunma yaptı ama zemin de işlerini kolaylaştırdı, Belhanda az bile söylemiş. Bu maçtan 1 puan ve 0 puan almak arasında büyük fark var; 2 hafta sonra BJK ve FB deplasmanda sırasıyla Rize ve Alanya ile oynayacak ve belki ikisi birden kaybedecek. Biz bu sırada Antalya ve Konya maçlarını kazanırsak FB'nin önüne geçeceğiz ve BJK ile final maçına çıkacağız ve belki şampiyon olacağız.
    Halil bence forvet arkasında çok etkili olabilir, Babel yerine Mohammed arkasında Halil ve Kerem bence oyunumuzu üst basamağa taşır. Sıkıntı orta sahada, Belhanda'yı arıyoruz. Taylan-Gedson (Emre K)-Ömer (veya Arda) Taylan-Gedson-Emre K'dan daha etkili olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim umudum yok, öyle oldu, böyle olursa şöyle olur görüntüsünü vermiyoruz maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir