24 Nisan 2021 Cumartesi

Galatasaray'da doğrular ve yanlışlar karışmış halde


Galatasaray'da doğrular ve yanlışlar karışmış halde. Trabzonspor maçı itibarıyla da son kalan ümitler tükendi ve sezon bitti diye düşünüyorum. Son dakikada atılan gol olmasa, 3.lük şansı dahi çok büyük bir soru işaretiydi. Şu an 3. olmak cepte, 2.'lik olur mu diye bakılacak ama pek ihtimal vermiyorum. Böyle sezonları da hiç sevmem. Kalan maçlar acı verecek çünkü, bir türlü bitmeyecek. En azından gelecek adına "yeni kazanımlarla" geçen bir süreç olsun.

Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu da o kazanımların başında gelmeli. Bu isimler üzerinden ısrar edip, sezonu tamamlamak lazım. Hatta Mostafa Mohamed döndüğünde, Halil Dervişoğlu ile birlikte nasıl kullanılır ona bakalım. Elde değerli, ciddi potansiyel sahibi gençler var. 1 maç oynar, o 1 maçı iyi oynamasının ardından da direkt kenara al ve etiketli isme dön tablosunda kimse gelişmez. Trabzonspor maçında Halil Dervişoğlu değil de neden Babel?

Antalyaspor maçındaki korkum ise, bu sefer Halil Dervişoğlu'nu 11 başlatıp, sol tarafa Babel'i atarak, Kerem Aktürkoğlu'un kenara almak. Trabzonspor maçında kenara ilk gelen isimlerdendi. O maçta da kötü görüntüsü doğal, ön alandaki bağlantıyı kopardık. Hatta Babel'i sola çekip, maçın ilk yarısının son bölümünde Kerem Aktürkoğlu'nu forvete attık. 2. yarıda da sağ kanada geçmişti. Bu adam solda iyi, herkes görüyor. Farkını orada ortaya koyacak.

Feghouli'yi de beklemiyorum mesela. Oğulcan Çağlayan sağ kanatta oynayacaktır bu sefer. 11'i kafamda düşününce, direkt oynayacak, kimin pas yapacağını düşündüğüm bir yapı oluşuyor. Antalyaspor kapanacaktır, ligin ilk yarısındaki maçı hatırlarsınız. O kapanan yapıyı açmak da, dikine, direkt oynayacak isimlerle zor. Öne geçersen, açılan alanı müthiş kullanırsın. Skoru bulmakta ise olabildiğince zorlanırsın.

Yine özel işler arayacağız yani. En azından Babel değil de Kerem Aktürkoğlu oynasa. Halil Dervişoğlu ve Kerem Aktürkoğlu'nun 1'e 1'deki yeteneği, birbiri ile uyumu kıymetli. Biri çok hareketli, diğerinin de top ayağına yapışıyor ve çok kritik noktalardan faul alabiliyor. Tabii bizim o faulleri kullanabilme becerimiz yok. Aklıma geldi, Emre Akbaba da 11 olabilir. Geçen maçın ödülü gibi düşünün. Emre Kılınç'ı keserse hoca hiç şaşırmayacağım.

13 yorum:

  1. Evet ne yazık ki Emre Akbaba bu maça ilk onbir başlar. İki hafta garantisi var artık 11'de. Kurban da Kerem olur. Emre Akbaba - Babel - Feghouli oynar gibi geliyor bana da. Benim istediğim ileri üçlü ise Kerem-Halil-Ogulcan....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merkez ise feg gedson Taylan olmalı o zaman, fegin oynaması lazım yoksa denge olmuyor takımda

      Sil
    2. Feghouli merkezde oynayabilir katılıyorum.

      Sil
    3. Bence de ama bu haliyle de değil maalesef.

      Sil
    4. pek beğenilen pelkas’ı hatta ölüp bittiğimiz anderson talisca’yı getir bizim sistemde 3 gün sonra bu niye bu kadar kötü diye linç edilir. çünkü bizim oyun sistemimizde 10 numara/forvet arkası/second striker/ gibi bir oyuncuya yer yok!

      çünkü hocamız 4231'den nefret ediyor! neden? öyle işte. o yüzden emre akbaba'nın da suçu yok. bazı eleştirileri yaparken bunu da düşünelim.

      Sil
    5. Evet Emre Akbaba'nin suçu yok bence de. Sorun öyle bir mevki olmamasına Emre Akbaba'nin oynatilmasinda.

      Sil
    6. 4-2-3-1 10 numaraları doğru, Akbaba da öyle. Yine de bu düzenlere de cevap verebiliyor olmak gerekir.

      Sil
  2. farkında mısınız saha içine dair eleştirmediğimiz tek bir konu bile yok. başka bir hoca olsa bin kere kovulurdu, kovulsun yazardık biz de. sadece terim bundan muaf. (elbette hak ediyor bu krediyi)
    ama sahada bu kadar çok problem de olmaz. olmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hocanın olsun o kadar farkı.

      Sil
    2. O kadar farkı olması için biraz da hocanın fark yaratması gerekmiyor mu?

      Sil
    3. Yaşın çok genç, aşırı belli. Adamın hayatı yarattığı fark zaten. Bugünü elestirirsin de, dünü inkar ediyorsan, ne diyeyim.

      Sil
  3. 6 hafta var.bjk ve fb'de ceza sınırında çok oyuncu var.Sıradaki ilk 4(37,38,39,40)haftanın birindeki ters skor&yüksek tansiyon bu iki takımın bir sonraki maçlarına da yansıyıp 2 hafta art arda puan kaybı yaşatabilir.Sakatlıkları hiç bu duruma katmak istemiyorum çünkü sakatlığın olması Türk Milli takımı ve fair-play için iyi olmaz.YETERKİ 6 MAÇTA 18 PUAN YAPMAYI TAKIMIMIZ BAŞARSIN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazanalım da, sonrasına bakarız. Yine de benim çok umudum yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir