17 Nisan 2021 Cumartesi

Haklı adam, bu kaotik ortamda neden kalmak istesin ki


A Bola diyor ki, Gedson Fernandes yeni sezonda Galatasaray'da devam etmek istemediğini yönetime iletmiş. Bu hangi yönetim bilmiyorum tabii. Benfica yönetimi mi yoksa bizim olmayan yönetimimiz mi? Galatasaray'la alakalı her konu soru işareti çünkü. Büyük bir bilinmezliğin içindeyiz ve aydınlık yol arıyoruz. Galatasaraylı yöneticiler, başkana haklı olarak "istifa et" diyor. Başkan ise sağlıklı karar alamaz halde, hala aday olma sevdasında. Korkuyorum bir yandan, bu pandemi süreci "kongre" işini erteletmese.

Gedson Fernandes'e dönersek. Haklı adam, bu kaotik ortamda neden kalmak istesin ki. Her futbolcu için geçerli bu. Kulübün başkanı çıkıyor, "haysiyet ve şeref" üzerinden futbolculara ekran önünde söylemde bulunuyor. Ya da zemin konusunda haklı futbolcusunun sözleşmesini fesih ediyor, türlü mobbingler, ekran önü karalamalar, teknik direktörünün işini mümkün olduğunca zorlamalar. Futbolcu kendini değerli hissetmiyor.

Gedson Fernandes kalsın, kalmasın konusu değil bu. Yarın oynatacak futbolcu dahi bulamazsın. Transfer işinde önün öyle tıkanır ki. Marcao'ların sözleşme uzatmasını bekliyoruz mesela. Bu ortamda sözleşmelerini uzatırlar mı? Bu adamı olmadık paraya satmak zorunda kaldığında ne olacak? Gedson Fernandes de asla kötü isim değil. Transferinin tarzı tartışılsa da, hazır olmaya başladı ve ivme yakalıyor. Şu ortamda isyan eden yegane isim olması dahi bir şeydir.

Bu kadar oynatıp, geliştirdikten sonra da yeni sezonda kalsın isterdim. Kaymağını başkaları yiyecek çünkü. 1.5 yılda dip yapmış, potansiyel yıldızı resmen ayağa kaldırmak üzereyiz. Kalan haftalarda o eksiği atar ve yeni sezona bomba gibi girer. Benfica da bu işten karlı çıkmış olur, Rui Costa'yı Fatih Terim'e plaket verirken görürüz. Gedson Fernandes "kötü futbolcu" gibi yorumlara asla katılmam yani. Geç açılsa da, buzu kırdık.

4 yorum:

  1. Benfica kendisi oynatır seneye... sonraki sene de büyük paralara satar İngiltere veya İtalya'ya. biz de dizlerimizi döveriz burda

    YanıtlaSil
  2. Yarım sezon için futbolcu kiralanmaz,kiralansa da onun için sistem değiştirilmez...Yemeği pişir başkaları yesin...Sahi biz birilerine futbolcu hazırlayacak bir kulüp müyüz? Burada bir yanlışlık yok mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralar abi, bonservis veremiyorsa kiralar. Ffp, sattığın kadar al. Atlanıyor bunlar. Bak bugün Gedson nasıl etkili. Bu olay hazırlama değil, ffp çevresinde günü kurtarma.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir