18 Nisan 2021 Pazar

İdeal Galatasaray bu işte


İdeal Galatasaray'ın bu olduğunu düşünüyorum. Sık sık aynı örneği veriyorduk. Feghouli etrafında, daha genç ve çalışkan isimlerle kurulu Galatasaray'ı oldukça beğenmiştik. Ligin ilk yarısında bir ara ciddi eksikler verip, mecburiyetten o düzene dönsek de, iyi sonuç almıştık. Sonrasında değişti düzen biraz daha. Ocak ayı transferiyle de iyice iyi olduğumuz kurgudan koptuk. İyi oynayan isimlerin kesildiği, sürekli rotasyon yapılan, kısır bir döngüydü o.

İşin ilginci de o yapı içinde reaksiyon veren isimlerin Babel ve Falcao olmasıydı. Oysa şu yapıda onlara yine gerek kalmayacak. Feghouli'nin merkezde ya da sağda oynamasına şu aşamada takılmıyorum. Çünkü ideal orta saha Taylan Antalyalı / Gedson Fernandes / Emre Kılınç gibi görünüyor. Gedson Fernandes yükselmekle kalmadı, takımın en büyük fark yaratan isimlerinden biri. Kimine göre ilk sırada bile olabilir ki saygı duyarım.

Çok pasör bir orta saha gibi durmasa da, Gedson Fernandes'in yükselmesi o tarafı da düzeltti. 3 tane dinamik, oyunun 2 yönünde katkı veren, çalışkan orta sahan oldu. Sola Kerem Aktürkoğlu'nu attın, hem toplu, hem topsuz oyunda etkilisin. Topla ilişkisi çok iyi ve hareketli. Yarın Mostafa Mohamed forvet oynasa, o da tekrar çalışmaya başladığında bu yapıda etkili olur. Halil Dervişoğlu da kendi özellikleriyle "buradayım" mesajını verdi. Bence forvetin Mostafa Mohamed sonrası ilk alternatifi olmalı. Falcao, Babel gibi isimleri zorlamanın gereği kalmadı.

Feghouli bu arada müthiş bir futbol oynamadı. Görüntüsü ortalamaydı ama bu da mühim. Çünkü kadro içinde muadili yok, mecburuz. Orada oyunu kuracak, bazen takımı sakin kılacak, pas yapacak isim. Arkasındaki ben Şener Özbayraklı değil de, biraz daha iyi olsa, belki de hücuma daha net odaklanabilirdi. Kağıt üzerinde orası yetersiz bir taraftı, hafif atlattık. Çünkü düzen iyi, Şener Özbayraklı'yı dahi çok kötü göstermiyor.

10 yorum:

  1. Ben son 2 senedir söylüyordum Galatasaray'da her oyuncu dökülüyorsa orada bireysel değil sistemsel sorun vardır ve tek tek oyuncuları eleştirmenin anlamı yoktur. Doğru sistemi oturtursan ancak 1-2 kişi aksar sen de onları çıkarıp devam edersin iyi futbola.

    YanıtlaSil
  2. Bu sene olabildiğince iyi bitirelim de yazın falcao feghouli ve babeli elden çıkarmaya bakalım yaklaşık 11m€luk bir maaş boşluğu oluşsun elimizde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O boşluğu yakalarsak büyük nefes alırız.

      Sil
  3. emre taylan gedson asla bozulmamalı.. sağ önde bence oğulcan olmalı ama kesin iş ahlakı sıfır fegh oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'ye mecbursun, muadili yok.

      Sil
    2. bence de muadili yok hiç bu kadar tembel topçu görmemiştim kılını kıpırdatmıyor sahada.

      Sil
    3. Sahada olması olmazsa olmaz. Bahsettiğin yapıda 2 pas zor. Ben de Feghouli sevdalısı değilim yoksa.

      Sil
  4. Taylan sadece mücadele anlamında değil pas yapması ve top tekniği ile de kendini gösterdi bu maçta. Oyun kurulumunda etkisi böyle yüksek oldugunda önundeki oyuncuları çok rahatlatıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzden değerli işte, 2 tarafta da etkisi var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir