16 Nisan 2021 Cuma

İnanın, Galatasaray maç günleri gelsin hiç istemiyorum


Birçok eksik olsa da, hala "yetersiz" diyeceğim bir kadro değil. Şu maç kadrosundan da, son derece iddialı bir takım ortaya çıkar. Bunu da olası kayıplar sonrası yeni bir "mazeret" girişimine karşı yazıyorum. Kadro üzerinden bu maç adına mazeret üretilmez. Kriz sürecindeyiz ve mental anlamda herkes sıfırlamış halde. Kötü futbolumuz, gerileyen futbolcular bir yana. Saha içi eleştirimiz zaten baki. Bir yandan da kulüp başkanı öyle bir ortam oluşturdu ki, elde az buçuk olanı da kaybetmek üzereyiz.

Göztepe'nin de savunma hattında önemli eksikleri var mesela. Şu an elde kalan tek stoperleri Atınç Nukan gibi görünüyor ama ben bu durumu avantaj olarak görmüyorum. Ne zaman rakipler üzerinden "şu yok, bu yok" olayına girsek, olumsuz sonuçlar alıyoruz. Sende de eksikler var ama kadro kaliten ve derinliğin daha yukarıda. Göztepe çıkışta bu arada, formdalar. Ünal Karaman, ipleri iyice eline aldı ve nasıl iyi bir teknik adam olduğunu da biliyoruz.

Kim oynar, kim oynamaz konusunu da bilmiyorum artık. Fatih Hoca bazı futbolculara takmış halde, en başta da Feghouli geliyor. Israrla kenarda tutuyor ve maçın son 10 dakikalarında "kurtarıcı" rolüyle oynatıyor. Oysa biz onu, kalan haftalarda şansımız varsa, takımın merkezinde olması yönünde düşünüyorduk. Kullanılmıyor, bu maçta da kullanılmaması sürpriz olmayacaktır. Kalan haftaları en hasarsız şekilde atlatmak adına, mutlaka sahada olması lazım.

Onyekuru da eksik denilse de, çabuk geri döndü. Bunun avantajı mutlaka olur. Gerçi o de performans olarak oldukça gerilemişti. En ideal 11'i bulup, bu kadro üzerinden yürümek lazım. Tabii herkes odağını kaybetmiş halde, hedefsiz kaldık. Kriz ortamı da cabası. Sezon bitene kadar acı çekeriz diyordum da, bu kadarını ben de beklemedim. İnanın, Galatasaray maç günleri gelsin hiç istemiyorum. Sinirlenemiyorum da artık, bende de bir boş vermiş hal var.

Muslera
Şener Luyindama Marcao Taşdemir
Taylan Gedson Kılınç
Feghouli Oğulcan Onyekuru

Şu 11 gayet iyi. Kenara bakınca alternatifler de var. Halil Dervişoğlu forvet, Oğulcan Çağlayan sağda, Feghouli merkezde de olabilir. Tabii eskiden Gedson Fernandes'i keserdik, şu an kesemem. Performansı yükseldi ve sahada isyan eden tek tük isimlerden biri. Sol bekte Emre Taşdemir olmalı, Saracchi'den umudu kestim, Ömer Bayram neden orada kullanıldı anlamadım bile. Sağ bek ise mecburi, orada sorun büyük.

8 yorum:

  1. Kadro olarak haklisin ama Galatasaray teknik ve taktik olarak Goztepe'nin onunde diyebilir miyiz bence diyemeyiz, beraberlik bile bana göre kazanç olur, umarim kaybetmeyiz zira yenilgi halinde tepe taklak gideriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu aşamada diyemem. Anlattığım da o zaten.

      Sil
  2. ihtimal vermiyorum ama Albayrak aday olsa ve yanına Ali dürüst'ü alsa sonuç nolur sence?

    YanıtlaSil
  3. hoca zaten sahadan çok maç sonu açıklamasına kafa yoruyordur. aylardır olduğu gibi.

    YanıtlaSil
  4. Feghouli'nin ortada oynayabilmesi için Halil santrforda Oğulcan sağda oynasa daha iyi olabilir. Emre de Onyekuru'nun yerine sola geçebilir. Onyekuru ikinci yarı skoru bulursak girer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli sağda oldu, Halil forvet. Uygundu yapı bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir