28 Nisan 2021 Çarşamba

Konyaspor maçındaki değişim ne ölçüde olacak?


Göztepe karşısında iyi ve doğru oyun dedik, Trabzonspor maçında farklı tercihler geldi. Sonucu da iyi olmadı ki, beklediğimiz bir şeydi. Antalyaspor deplasmanında da iyi ve doğru oyun vardı, bakalım Konyaspor maçındaki değişim ne ölçüde olacak? İyi yönde değişim olabilir. O da Mostafa Mohamed ve Taylan Antalyalı'nın ilk 11'e yerleşmesiyle gerçekleşir. Kötü yönde değişim olabilir, Falcao da iyileşti ve Babel de oradayken, yeniden bu isimlere dönebiliriz.

Şampiyon oluruz, olmayız bilmiyorum. Şampiyonluğunda da değilim. Zaten çok umudum yok. Gelecek sezon için ne kazanırız, ben o noktadayım. Genç yapıyla devam etmek doğru olan. İskeleti de bugünden kurmak gerekiyor. Antalyaspor karşısında oynayan 11 de biraz bu yöndeydi. Elbette hamleler gerekecek, transfer işin olmazsa olmazı. Yine de esas olan "içeriden ne kazanacağımız". Halil Dervişoğlu / Mostafa Mohamed çift forveti de biraz bunu hayal ettirdi.

Falcao'nun iyileşmesinin ardından, Mostafa Mohamed'le birlikte oynatılacağını biliyorduk. Ben de merak ettim ve istedim bunu. Olmadı tabii, Falcao hareketsiz kalıyor. Mostafa Mohamed'i de Elmander edasıyla çalıştırınca, etkisini büyük oranda düşürüyorsunuz. Halil Dervişoğlu'yla birlikte oynarken aldığı rol ise daha farklı. Halil Dervişoğlu'nun teknik becerisi ve oyun aklı onu biraz daha 10 numara tarzına çekiyor. O rol adına da çalışkan, kendi ceza sahası içinde mücadele edip, kazandığı toplar oluyor.

Mostafa Mohamed de bu sayede daha gol odaklı, rakip ceza sahası içinde kalıyor. Onu orada topla buluşturmak değerli. Hatta ceza sahası çevresi diye de açalım, harika bir şut özelliği var. Bu 2'li Antalyaspor karşısında bir arada kısa süre oynasa da, çok şey vaat ettirdi. Yeni sezon oluşacak düzenin temeli de bu 2 isim üstünden kurulabilir. Sadece 4-4-2 gibi de düşünmeyin, Halil Dervişoğlu'nu rahatlıkla Emre Akbaba yerine yazabilirsiniz. Emre Akbaba da Antalyaspor maçında rakip kaleye daha yakındı ama etkili olamadı.

Muslera
Şener Donk Marcao Ömer
Taylan Gedson
Kılınç Halil Kerem
Mohamed

Halil burada 2. forvet gibi diyelim. Benim idealimde olan kadro bu. Belki Ömer Bayram yerine Saracchi de olabilir ama Antalyaspor deplasmanında Ömer Bayram iyiydi. En azından hücum desteğiyle. Sağ bekte de Şener Özbayraklı ivme kazandı, umarım yeni bir sakatlık olmaz. Aksi halde orası adına alternatif olarak Etebo düşünülecektir. İç sahada çok uzun zamandır kazanamıyoruz, artık bu döngü kırılmalı.

4 yorum:

  1. Hocanın 4231 e karşı olması nedeniyle yazdığın dizilişi göremeyiz bence. Halil kerem yerine de akbaba babel görürüz. Mohammed belki Falcao olma ihtimali bir hayli yüksek. Sonra, kısır bir futbol sonrası son 10 15 dk halil kerem oyuna alınır gol atmaya çalışılır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir bence. 4 2 3 1 diye düşünme, 4 1 4 1 de kastım ya da 4 4 2 değişkenleri.

      Sil
    2. Dizilişin ne olduğu önemli değil. Bana kalirsa 4 2 3 1 elimizdeki oyuncu grubuna gayet uygun bir dizilim ama hoca tercih etmiyor. Benim bahsettiğim şey kadro ile alakalı. Fomra adaleti ile alakalı...

      Sil
    3. 4-2-3-1 mevzusu değil bence konu yine. Hoca zamanında 4-4-1-1 de oynadı, 4-2-3-1'e yakın kurgudur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir