23 Nisan 2021 Cuma

Mostafa Mohamed ve Halil Dervişoğlu'nu birlikte oynarken görmek isterdim


Bu sezon içinde "çift forveti" de denedik. Falcao iyi bir şekilde dönünce, Mostafa Mohamed'le birlikte kullanılacağından emindik. Kullanıldı ve istenilen sonuç alınamadı. Falcao iyi iş çıkarsa da, Mostafa Mohamed beklediğimiz cevabı veremedi. Falcao'nun en iyi dönemleri, çift forvet oynayarak geçti. Onun yükselişi doğaldı tabii. Bu sezon artık "çift forvet" konusu rafa kalktı. Yine de ilerleyen dönem adına, benim kafamda soru işareti olarak kalmaya devam edecek.

Nedeni asla Falcao değil. Mümkünse de kendisiyle yolları ayırmak gerekecek. Falcao, Babel, Feghouli gibi yüksek maaşlı ve istikrarsız isimlerle bir şekilde yolları ayırmak gerekiyor. Çift forvet konusunu kafamda soru işareti yapan isim elbette Halil Dervişoğlu. Göztepe maçıyla birlikte yepyeni bir kazanım oldu ve ciddi potansiyel. Trabzonspor karşısında yedek olmasını da asla anlamadım. İyi isim, daha iyisini verecek ama iyi oynadığı maçın ardından kenara alınıyor. Fatih Hoca adına sezonun özeti.

Mostafa Mohamed'e çift forvet oynamayı öğretmek gerekecek. Oynayamıyor diye bir şey yok, öğrenir. Ön alanda çalışkan, fizik olarak iyi ve net bitirici. Ceza sahası içindeki etkisi çok büyük. Çift forvet oynarken, Fatih Hoca'nın kendisinden istekleri biraz da onu düşürdü. Elmander gibi çalışmasını ve rakip yarı sahada dolaşmasını istedi. Burada da amaç Falcao'yu biraz daha diri ve önde tutmaktı. Buna herkes cevap veremez, Elmander tarzı kolay bulunmuyor.

Halil Dervişoğlu daha farklı. 10 numara özelliği var, aşırı teknik. Çok hızlı bir isim olmasa da, seri hareket ediyor. Top ayağına yapışıyor resmen, asla kaptırmıyor. Onu durdurmanın yolu faul ve Trabzonspor karşısında da çok kritik 2 noktadan frikik kazandırdı. Çalışkan da, rakibe basıyor. Statik bir forvet asla değil. Forvetin arkası dahi oynar, kanatlara rahatlıkla atarsın. Sana büyük imkan katıyor. Haliyle de, Mostafa Mohamed ile birlikte oynasalar sorusu akıllara geliyor.

Tabii bu yeni sezonda olabilecek bir iş. Ya da bugünden, gelecek sezonun ayarlamalarını yapmaya başlayacaksın. Fatih Hoca kalır mı gider mi bilmiyorum. Kalırsa ne düşünür, giderse de yeni gelen ne düşünür? Halil Dervişoğlu'nun öncelikle bonservisini alacaksınız, sonrasında bu 2'li üzerinden bir kurgu oluşturacaksınız. Elinizde 2 ciddi potansiyel olmuş olacak. Halil Dervişoğlu çok farklı, daha önce pek elimizde olmayan bir tarz.

4 yorum:

  1. İdeal çift forvet ikilisi olacağına eminim :)

    YanıtlaSil
  2. Mostafa Halil'le birlikte çift forvet oynayabilir çünkü rolü daha farklı Falcao ile oynadığı role göre. Seneye maliyetine bağlı olarak Halil'in bonservisi alınmalı. Kerem Mostafa Halil Oğulcan gibi oyuncularla hareketli bir hat oluşturulmalı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir