11 Nisan 2021 Pazar

Nihayet ülkemizde böyle genç bir teknik direktörü izliyoruz


Biglia'nın yokluğunda, Efe Tatlı oynadı. Karagümrük'ü yaptığı transferler (özellikle de yabancı isimler) üzerinden konuşsak da, Francesco Farioli sonrası bir şeyler değişiyor gibi. Alanyaspor'da Çağdaş Atan'ın yardımcısıydı. Taktik noktalarda da büyük dokunuşlarının olduğu söyleniyordu. Alanyaspor'un özellikle ligin ilk yarısındaki görüntüsü adına da kendisi için çıkarım yapılabilir. Henüz 31 yaşında ve nihayet ülkemizde böyle genç bir teknik direktörü izliyoruz.

Karagümrük'ün ezber isimlerin dışına çıkıp, kendine şans vermesi artı. Bizim için genç teknik adamlar genelde 40 yaşın ardından konuşulur. 31 yaşında teknik adam işte, Avrupa'da da net örnekleri var. Ayağının tozuyla da dokunmaya başladı. Elinde alternatifli bir kadro var, bunu da iyi futbolla süslemeye başladı. Galatasaray karşısındaki planı gayet iyiydi. Bir de bunu, ihtiyaç halinde elindeki genç ismi kullanarak yaptı.

Biglia gibi bir ismin yokluğunu doldurmak zor. Bunu da Efe Tatlı ile yaptı ve futbolcu da çok başarılı oynadı. Galatasaray'a yoralım bir de bunu. Ozornwafor'u oynatmadık mesela, Gedson Fernandes'i stopere çekiyoruz. Geçen sezon da Emin Bayram'ı stopere yazmamak adına, Taylan Antalyalı'yı oraya çekiyorduk. İhtiyaç halinde, elindeki potansiyel ismi 11'e yazabilecek teknik adam kim desek, Fatih Terim'di bunun cevabı. 33 yaşındayım, ben böyle gördüm. Nice örneği var ama bu dönem yok.

Kerem Aktürkoğlu'na genç diyoruz, oysa onun da Marcao ile arasında sadece 2 yaş var. Umarım ona da ihale bırakılmaz. Son dakikalarda kaçırdığı goller olsa da, şu aşamada o pozisyonlara girebiliyor, sorumluluk almaya çalışıyor olması dahi artı. Sürekli "kurtarıcı" rolü veriliyor, bir kez de direkt olarak onunla başlayalım. Direkt olarak onunla başladığımızda da olacakları biliyoruz. Penaltı pozisyonunda keşke ayakta kalsaydı tabii, bunu da zamanla öğrenecek.

16 yorum:

  1. Akıllı bir teknik adam. Galatasaray ı da çalışmış. Oyunu geride tuttu Galatasaray üzerine gelsin istedi ona rağmen topa sahip olma konusunda başarılıydılar. Yabancı teknik adam olmalı bizim takımda da. Yerlilerden hiç birinin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Okan bu sezon normal oyunu hariç alternatif olusturamadi. Keza çağdaş atan da öyle. Bu adamların bir oyunu var evet onu iyi oynuyorlar ama büyük takımda durum farklı. Ve de o oyunlarına alternatif bir şey de göremiyoruz. O yüzden Yabancı ve gelecek vaad eden Yabancı bir teknik direktör olmalı önümüzdeki sezon.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu potansiyelinden de bahsediliyordu. Okan kim bilmiyorum ama kastın Okan Buruk ise bence yanlış düşünüyorsun. Bayağı yanlış hem de.

      Sil
  2. kerem penaltı pozisyonunda bence kendini yere atmadı,dengesi bozuldu,
    ya rakibin müdahalesi ile denge bozulması yaşadı yada rakibin müdahalesi olmadığı halde vücut ayak koordinasyonunu sağlayamadı,direk kendini yere atıp penaltı almayı düşünse topa vurmaz hocam

    arkadan küçük bir ayak darbesinin vücut koordinasyonunu bozduğunu düşünüyorum,dikkatle izlersen rakibin ayakla bir hamlesi var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur, bir şey demiyorum.

      Sil
    2. Hocam öyle penaltı mı olur ya adam parmağı ile sürtüyor resmen, o zaman her şey penaltı olur ali soytarısı eyyam penaltısı verdi orda aslında, sonra babel de mesela kırmızlık bir hareketi vardı luyindama mevlüte dirsek falan attı penaltıydı ama veremez verirse bitirirdik kariyerini

      Sil
  3. 31 yaşında adam city gibi çıkarttı geriden takımı sürekli, he biz de pres yapıp sadece gol de falan topu kazandık onun dışında çatır çatır pasla çıktılar geriden biz maçta bunu yapabildik mi peki? Zemin falan bahane olduğunu da görmüş olduk sende donk marcao var ama karagümrük gibi bir sekansın bile yok ama neyse 25 tane transfer falan yapalım biz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok rahat çıkardı hem de. Biz yapamıyoruz mesela, anlamıyorum :(

      Sil
  4. Genç oyuncular modern futbola çok rahat uyum sağlayabiliyorlar yaşları ne olursa olsun. Ozan örneğini kendimizden verebilirim. Birkac ay içinde şampiyonlar ligi oyuncusu olmuştu. Fatih hoca bu gelişimin başrolundeki isim olmasına rağmen Ozan sonrası bunu denemek yerine mevki değiştirerek ya da yaşlı oyuncuları oynatarak sorunları çözmeye çalışıyor. Etebo bu takıma hiçbir şey katmamisken biz niye Taylan'in yedeği olarak Bartuğ ya da Abdussamed'i düşünmedik?
    Stoperde Emin, Işık Kaan gibi oyuncular neden kiralık bizim ihtiyacımız varken?
    Hoca Borussia Dortmund maçlarını elbet izliyordur. 20 yaş altı oyuncularla dolu takım ve bugün için olmasa da birkaç sene sonrasi için güzel şeyler yapıyor bu takım diyebiliyoruz. Peki Galatasaray bu isimlerle ne vaat ediyor?
    İsimlerin değil ama kafaların değişmesi şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Gençler adına vaat edebileceğimiz bir şey kalmadı.

      Sil
  5. Korkunun ecele faydası yok ben şöyle bir 11 olsun isterdim mesela.

    Muslera
    Yedlin, Luyindama, Marcao, EmreTaşdemir
    Etabı
    Oğulcan, fegholi, Gedson, Kerem
    Mustafa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorunluluktan diyeyim.
      Taylan olmadığında, Bartuğ olur, Donk olur.

      Sil
  6. Üslubunu pek onaylamam ama Başkan Süleyman Hurma bu tür cesur girişimlerde bulunan biri. Kayserispor menajeriyken Ertuğrul Sağlam ve Şota Arvelazde'ye deneyimsiz olmalarına rağmen takımı teslim etmişti. Geleneksel yöntemle oyuncu taraması yapar, onları klasörler halinde dosyalar. Aslen iş adamı. Güçlü bağlantıları var. Sota, Arçil kardeşleri Trabzon’a, Amrabat’ı düşük bedellere Kayserispor’a kazandırdı. Gurbetçi pazarına da çok hakim. Karagümrük’ ü de bir proje olarak devraldı. İyi de iş çıkarıyor. Bana biraz rahmetli İlhan Cavcav’ı anımsatıyor. Futbolumuzda olması gereken başkan/yönetici tipi. Ona ilave olarak teknik adam da yetiştiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sefer durum farklı aslında. Karagümrük de, Alanyaspor'daki menajer ilişkisine girdi ve hamle onun.

      Sil
  7. Galatasaray için de artık Okan Buruk vakti geldi bana göre. Başakşehir ve Akhisar'a kupa kazandırması, Avrupa'da Başakşehir ile iyi işlere imza atması gibi başarıları var. Sadece büyük maç kazanamıyor ama onu da çözer zamanla.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir